Jeden svět

Komentáře uživatele ffspurney

ffspurney

ffspurney zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 24
Bravados (The Bravados)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Solidní western
Do města Rio Arriba   přijíždí westmen /G.Peck/   na popravu odsouzenců.Je na   stopě mužům co mu zabili a   znásilnili ženu.Postupně je   všechny zabije až na   indiána který ma nemocné   dítě.Ten mu poví hroznou   věc-oni mu tento čin   neprovedli.Za chvíli zjistí   že to byl jeho soused, který   vše nastražil když   předtím zločin provedl.   Určitě ho skoukněte.Ps:   Město Rio Arriba je   proslaveno výbornou teqilou.
Comancheros (The Comancheros)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Opět nejlepší
Čekal jsem velice napínavý   děj ale film mě dost   sklamal.J.Wayne/mám ho v   oblibě/tu hraje   šerifa/ranger/který dožene   hazardního hráče a zatkne   ho za vraždu. A protože jsou   v tom ještě pašeráci   zbraní /Comancheros/ a   komančové. dojde k boji kde   zákon zvítezí.No nechám to   na vás
Desatero přikázání (The Ten Commandments)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.6.2010
Skvělá podívaná
Tento snímek řadím mezi   jasnou jedničku ve svém   žánru.Mohu ho vidět a   vídám ho několikrát do   roka.Nebudu psát obsah který   je všeobecně znám ale   výkony CH.Hestona a   Y.Brynera jsou   oskarové,skvělá režie a   parádní kompars.Prostě   SUPER.
Chatova země (Chato's Land)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Velmi dobrý Charles
V baru si chce dát brendy   míšenec Chato/ muž tohoto   jména byl slavný náčelník   Apačů-Čirikavů/v podání   CH. Bronsona. Ale z baru ho   chce vyhodit šerif který   prohraje souboj a je   zastřelen.Chato uniká a je   pronásledován.Najdou jeho   skrýš,ženu mu znásilní a   přátele upálí. A tak se   Chato nemilosrdně   pomstí.Ch.Bronsona mám   velice rád a ještě mě za   ta léta nezklamal¨.A poprvé   jsem ho viděl asi v slavných   7 statečných .
Kráska a zvíře (La Belle et la bète)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2009
Fantastický
Po mnoha letech jsem měl   možnost shlédnout opět   tento skvost mezi   pohádkami.Děj je již   popsán ,ale je třeba   připomenout perfektní masku   zvířete, které jsme se   opravdu báli,dokonalé triky   a výbornou hudbu i   režii¨.Kráska i zvíře   jsou pro mne vzpomínkou na   mé dětství a mam pro ni   velkou slabost.Všem vřele   doporučuji !!!!!!!!!!!
Legenda o daleké cestě (The Legend of Walks Far Woman)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Tento televizní film patří   mezi málo známé přesto   velmi povedené snímky.Děj   nás zavede na území   dnešní Montany/1874/.Legenda   hovoří o statečné ženě   ,které se říká ,,Jde   daleko,.Musela opustit svůj   kmen a snášet příkoří u   nového,kde byla chycena.U   Siouxů ale svými činy   našla časem úctu a i   lásku¨V bojích s bělochy   však stratila dceru a manžel   ji prohrál v sázce. Hrdá   žena hájí svou čest... V   hlavních rolích.:Raquel   Welchová a Bradford Dillman.   Režie Mel Damski USA 1979.   Doporučuji všem milovníkům   pravých indiánek.
Lovecká sezóna 2 (Open Season 2)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Opět vtipné
Opět veselé a vtipné a   protože mám animované   snímky rád,docela se mi   líbil a určitě pobaví   .Proto ho doporučuji.
Mackennovo zlato (Mackenna's Gold)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Western patřící mezi tzv.   elitní.Nádherné kaňony,   jezera,herecké hvězdy   /G.Peck, O.Sharif,C.Sparv i   T.Savalas/.Apačský poklad   zabije mnoho lidí ale asi   největší scéna je   zasypání celého   naleziště.Určitě by ho   měl mít každý ve své   sbírce.
Mé srdce pohřběte u Wounded Knee (Bury My Heart at Wounded Knee)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2009
Tento snímek je věrnou   kopií skutečné události.A   jako vždy v boji indiánů a   bělochů je zde jasně vidět   snaha o získání moci a   peněz.Po bitvě u Malého   velkého rohu ,kde padl Custer   a jeho 7.kavalerie byla snaha   prodat siouxum jejich půdu   udělat z nich farmáře.Ale   vše odmítá náčelník   Sedící Býk i když se z   Kanady vrátí do svých   lovišť.Výsledkem je vzdor a   opuštění reservace,které   končí velkým masakrem v   údolí zvaném Wounded   Knee-česky Poraněné   koleno.Pro milovníky   indiánek,kteří znají filmy   s podobnou tématikou   /Geronimo.Kočis,Šílený   Kůň či Rudá krev vřele   doporučuji.
Mustang (Spirit)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Parádní dílo
Opravdu nádherně zpracovany   film, který ma vše co má   mít.Skvělý děj o životě   mustanga od narození až po   dospělé ho koně.Skvělá   animace přírody/zvláště   řeka/ale i zvířátek a   lidí.Ktomu všemu pěkný   hudební doprovod a je to   paráda. Vřele   doporučuji.Podobné dílo,ale   trochu slabší je Pocahontas   1 a 2 /je to jiný žánr/
Old Shatterhand
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Výborný děj
Tento film ukazuje že i jiná   režie dokáže navázat na   predešlá díla.Je třeba   zdůraznit hudbu,která je   perfektní a řadí snímek   spíše do westernů,opět   perfektní přírodní   scenérie ale i herecké   výkony všech a zvláště   útok Apačů na pevnost byl   velice povedený. A tak vedle   3 dílů Vinnetoua a Pokladu   na Stříbrném jezeře řadim   tento film mezi nejlepší ze   všech mayovek.
Pistolník (The Gunfighter)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Další western z plejády   málo známých.Asi jsem od   tohoto snímku čekal   víc,protože G.Peck patří   mezi mé oblíbené herce.Tak   věhlasný střelec jako byl   J.Ringo po příjezdu do   malého města je ohrožován   mladíkem kterého v souboji   zastřelí.Mrtvý má ale tři   bratry a tak Ringo radějí   odjíždí.Dostane se ale do   města kde kdysy zanechal   svoji lásku a syna.Po mnoha   domluvach se s nimi setká,   aby byl při odjezdu   zákeřně ze zadu zastřelen.   Doporučuji.
Pocahontas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Tato pohádka o indiánské   krásce a laskavém bílém   angličanovi je velice dobře   udělaná a bude se líbit.Je   veselá ale i tak trochu   pravdivá/tento příběh je   podle skut. události/ .Rád   ho uvidí ten, kdo má   takovéhle filmy rád.
Podzim Čejenů (Cheyenne Autumn)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Tato klasická indiánká je   bohužel smutná ukázka   lidského utrpení ,bezpráví   a lží ze strany bílých   utlačovatelů vůči   původním obyvatelům   amerického kontinentu   .Pravdivý příběh Čejenů   a náčelníka Tupého nože   je velmi podobný mnoha   dalším/Apači a Geronimo či   Kočis,Šawani a   Tecumseh,Siouxové a Šílený   kůn či Mohykáni a Unkas   atd/ Film stojí za   shlédnutí ale i na   zamyslení se nad ,,lidskou   bytostí....
Poklad Inků (Legacy of the Incas)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Tento snímek patří mezi   průměrně natočené filmy   tohoto žánru. Určitě tam   chybí větší pravdivost   děje vůči knize a také   obsazení hlavních rolí bylo   očekáváno jiné/G.Madison   místo L. Barkera aj/.Přesto   každý milovník indiánek a   westernů se rád podívá na   tuto legendami opředenou báj
Poklad na Stříbrném jezeře (Der Schatz im Silbersee)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Jako malej kluk jsem udělal   všechno pro to , abych moh   jít v Plzni do kina na Oldu a   Vintu.Dneska se rád ke všem   májovkám /a nejenom   těm/velice rád vracím a   myslím že nejenom já. Je to   klasika.
Převozník (Barquero)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Převozník
Tento western i když má   netradiční název patří   mezi málo vídané   snímky.Přesto je vněm cosi   přitažlivého a   pravdivého.Statečný odpor   převozníka,který brání   nové osadníky před bandou   zločinců je sice klasické   téma,přesto se mi tento film   líbil a doporučuji ke   shlédnutí.
Psanci (The Long Riders)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Velmi dobrý western   ,výborní herci/bratři   Carradine,Keach,Quaid a   Guestů/ ale i vynikající   hudba a režie/Walter Hill/.O   legendě jako je Jesse James a   jeho banda bylo natočeno dost   filmů.Ne vždycky zdařilé   ale tento je určitě vyjimka   a stojí za to ho shlédnout.
Rio Conchos
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2009
Zase boj o peníze
Tento western je poměrně   solidně zpracované   téma-peníze.Bývalý   důstojník konfederační   armady mstí smrt své rodiny   na Apačích náčelníka   Krvavá košile.Je zatčen   unionisty kteří ho využií   k objevení obchodníků se   zbraněmi/samozřejmě   armádními/.Scény jsou   natáčeny v Apačské   poušti/česky-Čivava/ a v   Mexiku.Pro milovníky tohoto   žánru pohodový film.   Doporučuji.
Silverado
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Tento snímek ukazuje realitu   drsného života na americkém   západě.Přírodní scenérie   a osvědčené téma tu   vytvořily dobrý film.Trochu   vic se očekávolo od   K.Costnera, ale jeho role mu   asi víc nenabídla.Western   Silverádo je zdařilý   snímek který doporučuji   shlédnout a zařadit do své   videotéky.
Terminator Salvation
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Zklamání
Určitě veliké zklamání   ač předcházela solidní   kritika a velmi pěkné   umístění ve sledovanosti/ 2   místo v USA /Děj a ostatní   již ohodnotili přede mnou a   já souhlasím. Pouze mi to   připomělo titul z 90.let   Ocelový cyborg .
Valdezovi koně (Valdez il mezzosangue)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Ch.Bronson stejně jako ve   filmu Chatova země hraje   indiánského míšence,který   na svém ranči chová   ušlechtilé mustangy.Přidá   se k němu mladík,hledající   práci.Gino se ale zaplete se   sestrou místního   boháče,který jej lynčuje a   nakonec donutí opustit ranč   i své koně.Solidní   zpracování a tak pro   příznivce Bronsona   doporučuji.
Vyšší princip
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Tento film právem patří do   Zlatého fondu naší   kinematografie.Příběh o   lidské zradě ,závisti a   morálce člověka z období   heydrichiády je velice   smutný ale pravdivý.Velmi   vysoká herecká úroveň s   řadou kvalitních   aktérů,výborná řežie na   tuto dobu/1960/.Po shlédnutí   zjistíte,že se stejnými   vlastnostmi některých lidí   se setkáváte i v dnešní   době.Takže stále   aktuální.....
Zálesák (The Trap)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Nádhera
Až po převratu jsem opět   mohl vidět tento nádherný   film.Krásná příroda   okouzlila velkou část mých   vrstevníků a často jsme si   na něj vzpoměli.Příběh   lovce kožešin/O.Reed/a   němé dívky/R.Tushingham/ v   drsné divočině,neustálý   boj o přežití ale i láska   , vděk , radost je zde   patrná.Právem patří do   galerie těch   nejskvělejších ve své   kategorii.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10