Cerven

Komentáře uživatele ffspurney

ffspurney

ffspurney zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 24
Bravados (The Bravados)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Solidní western
Do města Rio Arriba   přijíždí westmen /G.Peck/   na popravu odsouzenců.Je na   stopě mužům co mu zabili a   znásilnili ženu.Postupně je   všechny zabije až na   indiána který ma nemocné   dítě.Ten mu poví hroznou   věc-oni mu tento čin   neprovedli.Za chvíli zjistí   že to byl jeho soused, který   vše nastražil když   předtím zločin provedl.   Určitě ho skoukněte.Ps:   Město Rio Arriba je   proslaveno výbornou teqilou.
Comancheros (The Comancheros)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Opět nejlepší
Čekal jsem velice napínavý   děj ale film mě dost   sklamal.J.Wayne/mám ho v   oblibě/tu hraje   šerifa/ranger/který dožene   hazardního hráče a zatkne   ho za vraždu. A protože jsou   v tom ještě pašeráci   zbraní /Comancheros/ a   komančové. dojde k boji kde   zákon zvítezí.No nechám to   na vás
Desatero přikázání (The Ten Commandments)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.6.2010
Skvělá podívaná
Tento snímek řadím mezi   jasnou jedničku ve svém   žánru.Mohu ho vidět a   vídám ho několikrát do   roka.Nebudu psát obsah který   je všeobecně znám ale   výkony CH.Hestona a   Y.Brynera jsou   oskarové,skvělá režie a   parádní kompars.Prostě   SUPER.
Chatova země (Chato's Land)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Velmi dobrý Charles
V baru si chce dát brendy   míšenec Chato/ muž tohoto   jména byl slavný náčelník   Apačů-Čirikavů/v podání   CH. Bronsona. Ale z baru ho   chce vyhodit šerif který   prohraje souboj a je   zastřelen.Chato uniká a je   pronásledován.Najdou jeho   skrýš,ženu mu znásilní a   přátele upálí. A tak se   Chato nemilosrdně   pomstí.Ch.Bronsona mám   velice rád a ještě mě za   ta léta nezklamal¨.A poprvé   jsem ho viděl asi v slavných   7 statečných .
Kráska a zvíře (La Belle et la bète)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2009
Fantastický
Po mnoha letech jsem měl   možnost shlédnout opět   tento skvost mezi   pohádkami.Děj je již   popsán ,ale je třeba   připomenout perfektní masku   zvířete, které jsme se   opravdu báli,dokonalé triky   a výbornou hudbu i   režii¨.Kráska i zvíře   jsou pro mne vzpomínkou na   mé dětství a mam pro ni   velkou slabost.Všem vřele   doporučuji !!!!!!!!!!!
Legenda o daleké cestě (The Legend of Walks Far Woman)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Tento televizní film patří   mezi málo známé přesto   velmi povedené snímky.Děj   nás zavede na území   dnešní Montany/1874/.Legenda   hovoří o statečné ženě   ,které se říká ,,Jde   daleko,.Musela opustit svůj   kmen a snášet příkoří u   nového,kde byla chycena.U   Siouxů ale svými činy   našla časem úctu a i   lásku¨V bojích s bělochy   však stratila dceru a manžel   ji prohrál v sázce. Hrdá   žena hájí svou čest... V   hlavních rolích.:Raquel   Welchová a Bradford Dillman.   Režie Mel Damski USA 1979.   Doporučuji všem milovníkům   pravých indiánek.
Lovecká sezóna 2 (Open Season 2)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Opět vtipné
Opět veselé a vtipné a   protože mám animované   snímky rád,docela se mi   líbil a určitě pobaví   .Proto ho doporučuji.
Mackennovo zlato (Mackenna's Gold)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Western patřící mezi tzv.   elitní.Nádherné kaňony,   jezera,herecké hvězdy   /G.Peck, O.Sharif,C.Sparv i   T.Savalas/.Apačský poklad   zabije mnoho lidí ale asi   největší scéna je   zasypání celého   naleziště.Určitě by ho   měl mít každý ve své   sbírce.
Mé srdce pohřběte u Wounded Knee (Bury My Heart at Wounded Knee)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2009
Tento snímek je věrnou   kopií skutečné události.A   jako vždy v boji indiánů a   bělochů je zde jasně vidět   snaha o získání moci a   peněz.Po bitvě u Malého   velkého rohu ,kde padl Custer   a jeho 7.kavalerie byla snaha   prodat siouxum jejich půdu   udělat z nich farmáře.Ale   vše odmítá náčelník   Sedící Býk i když se z   Kanady vrátí do svých   lovišť.Výsledkem je vzdor a   opuštění reservace,které   končí velkým masakrem v   údolí zvaném Wounded   Knee-česky Poraněné   koleno.Pro milovníky   indiánek,kteří znají filmy   s podobnou tématikou   /Geronimo.Kočis,Šílený   Kůň či Rudá krev vřele   doporučuji.
Mustang (Spirit)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Parádní dílo
Opravdu nádherně zpracovany   film, který ma vše co má   mít.Skvělý děj o životě   mustanga od narození až po   dospělé ho koně.Skvělá   animace přírody/zvláště   řeka/ale i zvířátek a   lidí.Ktomu všemu pěkný   hudební doprovod a je to   paráda. Vřele   doporučuji.Podobné dílo,ale   trochu slabší je Pocahontas   1 a 2 /je to jiný žánr/
Old Shatterhand
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Výborný děj
Tento film ukazuje že i jiná   režie dokáže navázat na   predešlá díla.Je třeba   zdůraznit hudbu,která je   perfektní a řadí snímek   spíše do westernů,opět   perfektní přírodní   scenérie ale i herecké   výkony všech a zvláště   útok Apačů na pevnost byl   velice povedený. A tak vedle   3 dílů Vinnetoua a Pokladu   na Stříbrném jezeře řadim   tento film mezi nejlepší ze   všech mayovek.
Pistolník (The Gunfighter)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Další western z plejády   málo známých.Asi jsem od   tohoto snímku čekal   víc,protože G.Peck patří   mezi mé oblíbené herce.Tak   věhlasný střelec jako byl   J.Ringo po příjezdu do   malého města je ohrožován   mladíkem kterého v souboji   zastřelí.Mrtvý má ale tři   bratry a tak Ringo radějí   odjíždí.Dostane se ale do   města kde kdysy zanechal   svoji lásku a syna.Po mnoha   domluvach se s nimi setká,   aby byl při odjezdu   zákeřně ze zadu zastřelen.   Doporučuji.
Pocahontas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Tato pohádka o indiánské   krásce a laskavém bílém   angličanovi je velice dobře   udělaná a bude se líbit.Je   veselá ale i tak trochu   pravdivá/tento příběh je   podle skut. události/ .Rád   ho uvidí ten, kdo má   takovéhle filmy rád.
Podzim Čejenů (Cheyenne Autumn)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Tato klasická indiánká je   bohužel smutná ukázka   lidského utrpení ,bezpráví   a lží ze strany bílých   utlačovatelů vůči   původním obyvatelům   amerického kontinentu   .Pravdivý příběh Čejenů   a náčelníka Tupého nože   je velmi podobný mnoha   dalším/Apači a Geronimo či   Kočis,Šawani a   Tecumseh,Siouxové a Šílený   kůn či Mohykáni a Unkas   atd/ Film stojí za   shlédnutí ale i na   zamyslení se nad ,,lidskou   bytostí....
Poklad Inků (Legacy of the Incas)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Tento snímek patří mezi   průměrně natočené filmy   tohoto žánru. Určitě tam   chybí větší pravdivost   děje vůči knize a také   obsazení hlavních rolí bylo   očekáváno jiné/G.Madison   místo L. Barkera aj/.Přesto   každý milovník indiánek a   westernů se rád podívá na   tuto legendami opředenou báj
Poklad na Stříbrném jezeře (Der Schatz im Silbersee)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Jako malej kluk jsem udělal   všechno pro to , abych moh   jít v Plzni do kina na Oldu a   Vintu.Dneska se rád ke všem   májovkám /a nejenom   těm/velice rád vracím a   myslím že nejenom já. Je to   klasika.
Převozník (Barquero)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Převozník
Tento western i když má   netradiční název patří   mezi málo vídané   snímky.Přesto je vněm cosi   přitažlivého a   pravdivého.Statečný odpor   převozníka,který brání   nové osadníky před bandou   zločinců je sice klasické   téma,přesto se mi tento film   líbil a doporučuji ke   shlédnutí.
Psanci (The Long Riders)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Velmi dobrý western   ,výborní herci/bratři   Carradine,Keach,Quaid a   Guestů/ ale i vynikající   hudba a režie/Walter Hill/.O   legendě jako je Jesse James a   jeho banda bylo natočeno dost   filmů.Ne vždycky zdařilé   ale tento je určitě vyjimka   a stojí za to ho shlédnout.
Rio Conchos
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2009
Zase boj o peníze
Tento western je poměrně   solidně zpracované   téma-peníze.Bývalý   důstojník konfederační   armady mstí smrt své rodiny   na Apačích náčelníka   Krvavá košile.Je zatčen   unionisty kteří ho využií   k objevení obchodníků se   zbraněmi/samozřejmě   armádními/.Scény jsou   natáčeny v Apačské   poušti/česky-Čivava/ a v   Mexiku.Pro milovníky tohoto   žánru pohodový film.   Doporučuji.
Silverado
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Tento snímek ukazuje realitu   drsného života na americkém   západě.Přírodní scenérie   a osvědčené téma tu   vytvořily dobrý film.Trochu   vic se očekávolo od   K.Costnera, ale jeho role mu   asi víc nenabídla.Western   Silverádo je zdařilý   snímek který doporučuji   shlédnout a zařadit do své   videotéky.
Terminator Salvation
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Zklamání
Určitě veliké zklamání   ač předcházela solidní   kritika a velmi pěkné   umístění ve sledovanosti/ 2   místo v USA /Děj a ostatní   již ohodnotili přede mnou a   já souhlasím. Pouze mi to   připomělo titul z 90.let   Ocelový cyborg .
Valdezovi koně (Valdez il mezzosangue)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Ch.Bronson stejně jako ve   filmu Chatova země hraje   indiánského míšence,který   na svém ranči chová   ušlechtilé mustangy.Přidá   se k němu mladík,hledající   práci.Gino se ale zaplete se   sestrou místního   boháče,který jej lynčuje a   nakonec donutí opustit ranč   i své koně.Solidní   zpracování a tak pro   příznivce Bronsona   doporučuji.
Vyšší princip
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Tento film právem patří do   Zlatého fondu naší   kinematografie.Příběh o   lidské zradě ,závisti a   morálce člověka z období   heydrichiády je velice   smutný ale pravdivý.Velmi   vysoká herecká úroveň s   řadou kvalitních   aktérů,výborná řežie na   tuto dobu/1960/.Po shlédnutí   zjistíte,že se stejnými   vlastnostmi některých lidí   se setkáváte i v dnešní   době.Takže stále   aktuální.....
Zálesák (The Trap)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Nádhera
Až po převratu jsem opět   mohl vidět tento nádherný   film.Krásná příroda   okouzlila velkou část mých   vrstevníků a často jsme si   na něj vzpoměli.Příběh   lovce kožešin/O.Reed/a   němé dívky/R.Tushingham/ v   drsné divočině,neustálý   boj o přežití ale i láska   , vděk , radost je zde   patrná.Právem patří do   galerie těch   nejskvělejších ve své   kategorii.

TV Program

ČT1 - Úplně beznadějný případ (1978)...

07:20 - 08:10

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Historie obce Vysočany

07:35 - 08:15

32 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - O zlatém tolaru (2020) [TV fil...

08:05 - 09:20

2 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:55 - 08:30

12 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Před půlnocí

Před půlnocí
Před půlnocí

Jakub Gottwald

Gottwald Jakub

Frankie Corio

Corio Frankie

Édouard Mathé

Mathé Édouard

Brian Johnson

Johnson Brian

Luděk Sobota

Sobota Luděk

Ernie Hudson

Hudson Ernie

Děti velké lásky

Děti velké lásky
Děti velké lásky

Dva šibeničníci

Dva šibeničníci

Naposled navštívené:
Před půlnocí

Před půlnocí
Před půlnocí

Jakub Gottwald

Gottwald Jakub

Frankie Corio

Corio Frankie

Édouard Mathé

Mathé Édouard

Brian Johnson

Johnson Brian

Luděk Sobota

Sobota Luděk

Ernie Hudson

Hudson Ernie

Děti velké lásky

Děti velké lásky
Děti velké lásky

Dva šibeničníci

Dva šibeničníci