Zari

Komentáře uživatele JSM

JSM

JSM zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Jan Svatopluk Mareš

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 2
Čertova nevěsta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.4.2011
Tentokrát režisér Zdeněk   Troška dal důraz v pohádce   spíše na výpravu, než na   komický nádech. Je pravdou,   že to zdůraznil již před   promítáním na   královéhradecké   předpremiéře, na které   jsem byl přítomen. Pohádka   má trvalý napínavý děj.   Překvapily mě pasáže, ve   kterých byly vtipné   narážky na jiné pohádky.   Herec František Němec v roli   lucifera je opravdu cool.   Rodičům samozřejmě   doporučuji, aby pohádku se   svými ratolestmi shlédli. A   pokud možno v kině a ne až   to poběží v televizi. To je   vlastně vzkaz Zdeňka   Trošky, kterou touto cestou   tlumočím. :-)
Peklo s princeznou
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2009
Je to více než nová česká pohádka!
Jako milovník českých   filmů a zvláště českých   komedií a pohádek, jsem hned   v den premiéry zašel do   místního multikina (pozval   jsem ještě svoji maminku) a   nenechal jsem si tento film.   Bezvadné herecké obsazení   (i jedna dvojrole!), krásná   výprava a hlavně   originální námět, ikdyž   jako pozorný divák jsem si   povšimnul dokonce dvojí   podobnosti s pohádkou   ŠÍLENĚ SMUTNÁ PRINCEZNA.   Jednak primární děj je jako   vystřižený z této   pohádky: taky se princ s   princeznou potkají a   zamilují "v civilu"   a skoro teprve na konci děje   nejdříve princ a posléze   princezna zjistí, že milují   toho, koho sami nechtěli ani   vidět. :-) A dokonce je tam   jedna hláška, která je z   této pohádky slovo od slova:   HLEDAT, NAJÍT,   PŘIVÉST...

V   každém případě se po   celou dobu od plátna   neodtrhnou oči dítěte, ale   i dopěláka. Celý děj má   spád a gradaci. Přiměřeně   se i divák zasměje. Dle   mého názoru je to pohádka,   která pobaví a zaujme   diváky všech věkových   kategorií.