Zari

Komentáře uživatele puppuk

puppuk

puppuk zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 2
Fantom Opery (The Phantom of the Opera)
 
Přidáno: 3.1.2009
Mám ráda Lerouxovu knihu,   Webberova hudba je úchvatná.   Viděla (a hlavně slyšela)   jsem mnoho představení   Fantoma. A tento film se mi   moc nelíbí. Těžko se   hodnotí, nemohu dát nízké   hodnocení kvůli Lerouxovi a   Webberovi, jsou tam určitě   krásné momenty, ale přesto   mě toto zpracování hodně   zklamalo, hlavně kvůli   Butlerovi. Herec je to docela   sympatický, ale on není   vůbec dobrý zpěvák.   Prostě není. Určitě má   zajímavý hlas, jistý   odstín, který Fantomovi   sedí, ale nedokáže to   zazpívat tak, jak bych si to   představovala. Jeho   vzezření mi ve filmu také   docela vadí. Vypadá jako   mladý vzhledný muž s docela   zajímavou maskou. Nechápu,   proč je zde Fantom po   většinu filmu za krasavce.   Co mi ale hlavně vadí je   jeho proměna po sundání   masky. Pokud má mít onu   malou masku, přičemž je   okolní obličej evidentně   neporušen, proč je po   odkrytí masky poničená i   okolní obličejová část?   Najednou mu ubudou vlasy a   kotleta, kterou ještě před   sekundou měl, zmizí v   nenávratnu. A to není pouhý   detail.
Emmy Rossum je   samozřejmě po pěvecké   stránce lepší než Butler,   ale osobně bych uvítala   méně éteričnosti,   působila na mne jaksi   neživotně.
Ano, film   je to pěkný. Ještě aby   nebyl, s takovou hudbou. Když   přihlédnete k jiným   zpracováním, po hudební   stránce přesto zaostává.   Výprava je jistě náročná,   ale u muzikálu mi připadá   hlavní a zásadní hudba.   Webber stvořil kouzelné   melodie, jejichž potenciál   zde nebyl využit. Vše je ve   filmu hezky načančané   (zahrávání si s kýčem),   některé kulisy mi připadaly   i příjemně originální,   ale celkový dojem to ve mně   zanechalo velmi rozpačitý.
Za hranicí ticha (Jenseits der Stille)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Velmi citlivě natočený film   nahlížející do života   hluchoněmých a života   jejich blízkých. Myslím,   že herecky je film velmi   dobře zvládnutý,   režisérce se dílo opravdu   povedlo. Hlavní postava Lara   se postupně vyvíjí, snaží   se začlenit, poznávámě ji   z různých stran. Krásně je   zachycen rozpor mezi světem   naším a světem "za   hranicí ticha", rozpor   mezi bratrem hluchoněmým a   sestrou hudebnicí, boj otce,   který chce mít dceru pro   sebe, ale zároveň je jí   snaží pochopit. Ve filmu se   dá najít mnoho témat a je   to rozhodně film působivý.   Mohu jen doporučit.

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Tělo v mé hlavě

16:20 - 17:25

61 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

41 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce