Zari

Komentáře uživatele Dezidor

Dezidor

Dezidor zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 8
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Parta správných chlapů jde   udělat správnou věc. Na   jedné straně sympatičtí   Sparťani, kteří možná až   moc často o sobě tvrdí, jak   jsou úžasní, na druhé   straně orientální despocie,   mrzáci, barevní, teplouši a   proradní politici.

Film si nehraje na   komplikovanost ani se   nesnaží v duchu Millerova   komiksu o nějakou historickou   přesnost. Zkrátka:   "This is Sparta!".
Forrest Gump
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Co dodat? Kvalitní film,   které člověka vždy   rozesměje a zároveň dostane   do nostalgické nálady.   Samozřejmě, že pokud   člověk vidí film potřetí,   tak rozlišuje silnější a   slabší pasáže, ale to nic   nemění na skutečnosti, že   film je dobrý od začátku   až do konce.
Ilsa: vlčice SS (Ilsa, She Wolf of the SS)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Ilsa je prostě nářez
Ilsa je prostě nářez. Kdyby   ten film někdo bral vážně,   tak je tragédie, ale když v   "koncentrační   táboře" pobíhají   dobře živené vězenkyně s   umytými vlasy, němečtí   vojáci mají uniformy   poskládané kdoví z čeho   (zvláště pak generál SS s   prvky amerického generála) a   používají zbraně a   vybavení z doby očividně   dávno po 2. světové válce,   "bojové" scény   jsou točeny hůř než   kdybych to bral na digitál a   tomu všem vévodí nadržená   blondýna, která souloží se   svými vězni, pak je o   zábavu postaráno.

Jestliže novodobí   cenzoři kvůli filmu   vyváděli a film z   nesmyslných důvodů v   některých zemích zakázali,   způsobili téhle velké   srandě tak akorát velkou   popularitu.
Kult hákového kříže (American history X)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Film není zas hloupoučká   antirasistická agitka, jak by   se dalo od tématu očekávat,   ale vcelku kvalitní věc.   Herecké výkony jsou dobré,   film je i dobře natočen.   Černobílé scény   (sešlapávání hlavy na   obrubník či znásilnění ve   vězení) jsou vrcholem.

Z hlediska   autentičnosti tam působí   zcela nevěrohodně akorát to   vězení, kde jsou černoši a   Hispánci (což je logické) a   běloši, kteří jsou   všichni členy skinheadského   gangu (což je dost   nevěrohodné). Popis   rodinného prostředí   hlavních hrdinů před smrtí   jejich otce je dost   šablonovitý, film by byl   lepší bez něj. Trochu   divně na mě působil i   zápas o basketballové   hřiště
Musíme si pomáhat
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Film je naprostý odpad a jeho   ideologické vyznění, na   které je po celou dobu filmu   kladen velký důraz, je   zkrátka špatně. Scéna, ve   které Polívka chlastá v   pokoji a ve vedlejší   místnosti mu Žid s jeho   souhlasem souloží s   manželkou, je prostě   odpornost.
Saló, aneb 120 dnů Sodomy (Saló o le 120 giornate di Sodoma)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Film lze jen velmi těžko   hodnotit. Je evidentní, že   pan režisér proměnil své   homosexuální a jinak   úchylné představy do   filmové podoby. Učinil tak   však dosti nudným způsobem   a film je v podstatě   sterilní a antisexuální.   Až na scénu, kde dívka   žere hovno ze země není   vzhledem k věcem, které se   ve filmu odehrávají vidět   žádná tryskající bolest   postav ani jejich vrcholné   zhnusení. Spojení fašismu a   sexuální perverze je trapné   a svědčí tak akorát o   režisérově levičáctví.
Volný pád (Falling Down)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů.   Teda trochu nepatřičně v   něm působí závěr a také   policejní pátrání, při   kterém vyšetřovatel   zjišťuje, že je hlavní   hrdina už nějakou dobu   propuštěn z práce, ale   jinak docela kvalita.

Někdy mám velkou   chuť hlavního hrdinu prostě   napodobit.
Zapomenuté světlo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Jeden z nejlepších českých   filmů posledních let.   Osobně jsem byl   přesvědčen, že Demla nelze   zfilmovat tak, aby to nebyla   úplná ostuda, ale v tomto   případě to ušlo.   Samozřejmě, že film má   své mouchy, ale přesto jej v   domácí filmové tvorbě   považuji za výrazný   nadprůměr.

TV Program

ČT1 - Dary hadího krále (1977) [TV i...

14:05 - 15:00

32 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

14:00 - 14:45

37 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - To ty nosíš smůlu, lásko (2023...

13:35 - 15:50

62 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Prima - Zahradník po ruce

14:10 - 14:55

27 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce