Zari

Komentáře uživatele Ivvaa

Ivvaa

Ivvaa zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 1
Nebezpečný podnik (Poslednij ďujm)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2017
Do posledního coule
Pod názvem Do posledního   coule byl promítán v   šedesátých letech minulého   století film, který je na   Fdb uváděn pod českým   názvem Nebezpečný   podnik.Viděla jsem ho asi v   mých deseti až dvanácti   letech v malém venkovském   kině. Hodně na mě   zapůsobil nejen svým dějem,   ale také hudební částí. O   tom svědčí jistě to, že   si jej pamatuji skoro 60 let,   aniž bych jej mohla od té   doby někdy vidět znovu, nebo   o něnm třeba jen něco   slyšet.
Když si   odmyslíme nezbytou propagandu   té doby, což bylo ukázat   krutost kpitalistického   systému, v důsledku čeho   byl ze zaměstnání   propuštěn otec hlavního   hrdiny, který dosáhl   určitého věku a nemohl tedy   dále vykonávat povolání   pilota, nemám nic, co bych   mohla tomuto filmu   vytknout.
Pamatuji   se,že film začíná tím,   že chlapec Davy touží   letět s otcem na nebezpečnou   výpravu filmování žraloků   v moři, ale ten ho odmítá   vzít s sebou. Otec tuto   nebezpečnou práci přijal   proto, že byl propuštěný   ze zaměstnání.Chlapec Davy   jde po ulici a dívá se na   registrační značky   automobilů a říká si,   když na další značce bude   číslo 3, vrátím se a   poletím s otcem.
Otec   ho cestou učí základy   ovládání malého letadla.   Po příletu na opuštěnou   písečnou pláž dostává   Davy za úkol, aby všechno   syrové maso, které s sebou   přivezli jako návnadu pro   žraloky, zahrabal do písku a   pak neustále poléval   vodou.Otec mu řekne, jak   dlouho zůstane v moři.   Chlapec čeká, až se otec   vynoří. Při jednom z   ponorů přestane Davy   sledovat čas, začal si hrát   s malou želvou. Když si to s   leknutím uvědomí, běží k   moři a s hrůzou očekává,   jestli se otec vynoří. Ten   po čase vyplouvá, ale je   těžce poraněný, neschopen   pohybu.Chlapec ho na osušce   táhne k letadlu a s velkou   námahou se otec dostane do   letadla. Davy řídí letadlo   sám, otec ho kontroluje, ale   když nastává poslední   nejnáročnější část letu   - přistání - upadá otec do   bezvědomí. David musí   udržet letadlo až do   posledního coule sám, bez   otcovy pomoci.
Byla   bych moc ráda, kdybych se na   tento film mohla podívat   znovu, slyšet ty krásné   melodie, které provázejí   celý děj filmu. Myslím, že   byl film v původním znění   s titulky, ale nejsem si s   tím úplně jistá.

TV Program

ČT1 - Na cestě po Mazurských jezerec...

00:25 - 00:55

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - První dny

00:35 - 01:05

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:05 - 01:10

34 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:35 - 01:30

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce