Zari

Komentáře uživatele srb

srb

srb zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 1
Hostel
 
Přidáno: 2.5.2007
Příběh skupinky kamarádů,   kteří se rozhodli prožít   sexuální dobrodružství ve   střední Evropě, zná už   jistě každý hororový   fanoušek. Slovensko je zde   představeno jako země   zaslíbená pro tři   nadržené samce, na   diskotékách za zvuků   Michala Davida tančí jedna   krasavice za druhou a   místním ulicím vládne   parta malých capartů,   kteří jsou pro žvýkačky   schopni zabít člověka. Ale   to nejhorší je teprve   čeká. Hostel je ubytovna,   kde není něco v pořádku.   Holky tu sice chodí stále   nahé a jejich pohledy   rozpalují okounící muže,   ale když se ztratí jeden z   kamarádů a po   vyčerpávajících nocích se   kluci probouzejí na   nejrůznějších místech,   není to náhoda. Bratislava   je totiž hlavním centrem   obchodu z lidmi, ti vybraní   se dostávají do hrozivého   rozbořeného staveniště,   kde jsou zdi tak nasáklé   krví, že už ani nejdou   smít. Jaká je ovšem jejich   šance dostat se z   nejhoršího vězení, které   kdy existovalo?

Českého diváka jistě   potěší, že příběh,   který se má odehrávat na   Slovensku je příběhem   natočeným v Česku. Vlaky   nesou značku ČD, na   nádraží hlásí příjezdy   a odjezdy v rozhlase českým   jazykem a město, kde chlapci   poprvé vystoupí se honosí   názvem PORICANY (bez háčků   a čárek, prostě anglicky).   Taxíky zde mají pouze   černou barvu a angličtina je   tu asi už zvykem, stejně   jako modelky, které jsou z   Prahy nebo z Moskvy. Michal   David tady má minimálně   jeden fanclub a když nehraje   on, tak ho nahradí   například Miro Žbirka.

Ale to jsou scény   na usmání, Hostel nás ale   měl vyděsit. To, že se to   podařilo jen z malé části   je dáno už faktem, že   první polovina filmu se jeví   jako teenegerovská komedie v   trochu drsnějším hávu. A   tak se první hororové   indície objeví až zhruba po   40 minutách sledování   filmu. Pak se začnou dít   divy! No vlastně nezačnou,   Hostel je nudná (a pouze   trochu nechutná) krvárna,   která má sice místy   napínavé okamžiky, ale   jinak nedokáže nic (snad jen   naštvat naše hraniční   sousedy). A tak se celkově   jedná o film, který sice   každý viděl, ale nikdo se k   němu už nikdy nebude vracet   a ty nechutnosti to   nezachrání (stejně jich je   jenom pár a z toho je ještě   leccos vystřiženo).
Mladí herci hrají   průměrně (na některých je   sice vidět velká snaha, ale   nevypadá to dost věrohodně)   a tak nám nezbývá než   prozkoumat, kdo z českých   hvězdiček měl tu čest   zahrát si po boku   američanů. V paměti mi   zůstal hlavní záporák Jan   Vlasák a Miroslav Táborský   v roli přátelského   policisty.
PŘEVZATO Z:   http://www.horror.cz/hororove-   filmy/clanek_hostel-2005_808/