Zari

Komentáře uživatele Rennu

Rennu

Rennu zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 3
Čtyřikrát (Le quattro volte)
 
Přidáno: 10.5.2016
Vláha pro duši
Jedinečný film , kde právě   a v podmínce "beze   slov" vyniká esence   života. Krása prostoty spolu   se zdánlivě zapomenutým   koutem světa vytváří   duchovní náboj a   autenticitu, která lidem a   životu ve   "vyspělé"   západní civilizaci už   chybí.
Lída Baarová
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2016
Vynikající film
Umělecky špičkově   zpracovaný vnor do jednoho   mimořádného Osudu.   Náročné téma, které Filip   Renč zvládl s geniální   bravurou. Neočekávala jsem   předem mnoho, ale film mne   naprosto uchvátil: výborná   volba herců, dokonalé scény   a kamera i hudba O.Soukupa.   Sugestivně působivé   prolínání vyprávění   staré Lídy s retrospektivou.   Film nemusí sedět běžnému   divákovi, protože, díky   bohu, není dobový a   komerční. Přesto nese   poselství o síle lásky,   která překonává všechny   ideologické hranice: Velké   téma, Velký film, který   řadím spolu se   Schindlerovým seznamem a   Přeletem nad kukaččím   hnízdem mezi světovou   špičku. Otázkou zůstává,   zda takovéto geniální dílo   bude rozpoznáno , oceněno   (neb duševního potenciálu   pod vlivem závisti mezi   "profesionály"   ubývá ) a nominováno na   Oscara..
Ludvík II. Bavorský (Ludwig II.)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Návrat ke klasickým   hodnotám se režisérovi   filmu mimořádně zdařil.   Bavorský král ,Ludvík   II,milovník vznešené   duševní krásy,je v dnešní   době jako zjevení či   "nedostatkové   zboží", což samo o   sobě je výzvou k jejímu   potřebnému obrození.   Dnešní mainstream ne   příliš chápe,jak člověk   typu Richard Wágner může   mít dluhy,zatímco   idealistický a nepraktický   Ludvík je za něj uhradí.   Kvalitní výpravný film   zobrazuje střet idealismu a   pragmatických politických   zájmů sjednocujícího se   Německa. Tak, jako Ludvíkova   křehkost neobstojí v tomto   světě ,nemůže tento svět   obstát bez "Ludvíkovy   křehkosti"..Skvělé   herecké obsazení v čele s   hlavním rumunským   představitelem mladého   Ludvíka.

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

31 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

ČT2 - Klíč

12:45 - 13:10

16 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

36 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:30 - 13:30

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce