Zari
ohodnotit

Zuřící býk

Raging Bull

Další název:
Zúriaci býk (SK)
Rok:
1980
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
9/1988

Komentáře k filmu Zuřící býk

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2010
Mistrovský snímek Martina   Scorseseho s Robertem De   Nirem, který se na roli Jake   La Motty připravoval opravud   poctivě. Přibral moho kilo,   aby mohol ztělesnit boxera v   pozdějších letech po   skončení kariéry. Také   oceněný Oscarem.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.10.2009
Velmi dobře natočený   životopisný film o boxeru   Jakeu La Mottovi.
Měl   skutečně zajímavý život a   byl očividně dost žárlivý   teda.
R.De Niro se mně   v jeho roli velmi líbil - tu   roli jsem mu věřil.
Joe Pesci, jako jeho   brácha, byl také   výborný.
Můžu to   jenom doporučit. Je to jeden   z nej filmu z boxerského   světa.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.11.2011
popravde me tento sportovni   snimek prilis nezaujal. De   Niro skvely coz o to ,ale   nejak me to nechytlo je to   prece jen starsi film tak   mozna proto, navic CB
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2016
Povedený snímek s   boxerského prostředí sice   pro mě osobně o něco   lepší je Rocky ale tenhle se   Scorsesemu taky   povedl,R,D.Niro zvládl svoji   roli bravůrně a ke konci se   maskéři vyřádily pěkně   ho oplácali.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2009
velmi slušný film z   boxerského prostředí Niro   je zde opravdu skvělí a   obsazení je též dobré
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Rozhodně nejlepší boxerský   film s výborným De Nirem a   skvělým Joe Pescim v   perfektní Scorseseho režii.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Filmu rozhodně nelze upřít   neuvěřitelné herecké   výkony. Dál jsem ale již   marně hledal, co by mě   zaujalo. Příběh celkem   předvídatelný a v podstatě   nic nového v topboxerském   světě. Za zhlédnutí to   jistě stálo - jednou mi to   zřejmě stačilo.
satyr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2010
Robert De Niro v   životopisném dramatu o   boxerovi Jekeho La Motta je   skvělý.Nedivím se,že za   tento snímek získal oskara   za nejleší mužský herecký   výkon.
Pardal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2005
Zapomeňte na Rockyho
"Oscaravový" Rocky   je oproti tomuto filmu   absolutní brak a Stalone   amatér. Protože tady se   nevypráví klasický   hrdinský americký příběh   o hrdinovi který nakonec   všedokáže a zvítězí...   ale právě naopak, je to   příběh, který ukazuje   zákoutí jednoho kdysi velmi   slávného boxera, který byl   však ve skutečosti pěknej   hajzl a taky to s ním   podletoo patřične   skončilo.
Dlouho jsem   uvažoval nad hodnocením ale   poslední půlhodina mě   přesvědčila o 10, protože   nekončí happyendem ale   pěkně ze života!
nash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2007
Klasika!!! Spolupráce Martina   Scorseseho s Robertem de Nirem   přinesla do pokladnice   světového filmu nejeden   skvost a Zuřící býk je   jejich podle mého názoru   nejúžasnějším dílem.   Boxerských scén je na   boxerský film jako šafránu,   zato jsou natočeny   úchvatným stylem neviděným   jak ve Stallonově Rockym, tak   v Eastwoodově Million Dollar   Baby. To co je na filmu   podstatné,však paradoxně   není box,ale obyčejná   lidská tragédie. Ve filmu je   tolik působivých scén,že   je nebudu vyjmenovávat   všechny,ale jednu zmínit   musim. Jake La Motta v de   Nirově podání buší ve   vězení do zdi.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Vzdávám hold maskérům,
já jsem měla opravdu   problém De Nira poznat. Opět   nám předvedl, co obnáší   vnořit se zcela do role. Je   to něco. Film bych moc ráda   shlédla znovu.
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2007
ZLO v podání Roberta De Nira ... !!!
Jak jen začít ... ???No   prostě syrovou a ničím   nemaskovanou chválou a   úžasem nad takovým dílem,   které společně ROBERT DE   NIRO a MARTIN SCORSESE   předvedli nám vděčným   divákům.Nejde jen o box, jde   o : život, potřeby, psychiku   a totální rozklad člověka   na úplné špičce   popularity.Myslím si, že pro   shlédnutí tohoto díla je   potřeba plná soustředěnost   a 100% schopnost vžít se do   všech kolem boxerského esa   LaMOTTY!Navíc ve filmu   exceluje další herecká   stár JOEA PESCI.Je toho   mnoho, jak bych dál mohl   lákat na tento film, ale   prostě nenechejte se   pobízet, je to LAHŮDKA ...   :@)
Stegr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Je několik opravdu   kvalitních boxerských   filmů, na které bych si z   fleku vzpomněl. Tenhle je   rozhodně jedním z nich.   Mistr Scorsese se opět   vytáhl a jeho dvorní herci   Robert De Niro a Joe Pesci   předvedli parádní herecké   výkony...
Markst
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Jake La Motta byl asi fakt   dobrej kokot, a De Niro v   tomhle filmu taky, jeden z   nejlepších filmů Scorsese,   to už stojí za to vidět   pokud jste to ještě neměli   tu šanci ne?
weitinger
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2007
Zuřící býk
Od tohoto filmu jsem si   sliboval mnohé. Byl natočen   téměř před třiceti léty,   ale nějak se mi vyhýbal. Za   totality ho nepromítali   /důvody jsou mi nejasné, co   obsahoval tak ideologicky   závadného?/, po převratu to   nebylo o nic lepší. Vlastně   i ten poslední přenos v   televizi byl dost zmatený a   různě odkládaný. Věděl   jsem o něm téměř vše z   doslechu, i to, jak je   ověnčen mnoha americkými   cenami, včetně dvou zlatých   sošek. A to vzbuzovalo   úctu.

Začnu   tím, co se mi líbilo. Na   prvém místě bych řekl, že   to byla hudba ze Sedláka   kavalíra. Tu tvůrci vybrali   dobře. Podkresluje   černobílé obrázky   čtyřicátých let a navozuje   atmosféru italské komunity   Nového Yorku, podobně jako   Mascagniho předloha, která   se odehrává na Sicílii. V   hlavní roli Robert De Niro,   můj oblíbenec, na jeho   výkon jsem se těšil. Zase   famózní kreace, tentokrát   okořeněná stloustnutím a   opětovným zhubnutím o   dvacet kilo. Co by pro roli   neobětoval? I maskéři se   vyřádili, zejména kolem   nosu.

Tím můj   výčet kladů končí.

Martin Scorsese   chtěl původně tímto filmem   ukončit kariéru, ještěže   to neudělal. Jeho   násilnické období se mi   sice, až na vyjímky, moc   nelíbí, ale několik   povedených kusů ještě   natočil. Po zavírací   hodině bylo brutální,   ovšem naprosto originální.   Daleko víc si cením jiných   životopisných filmů -   Kundun, o Dalajlámovi a   Poslední pokušení   Krista.

Nejvíc   mě neoslovil příběh filmu.   Boxer a pobuda Motta, asi   místní hrdina, násilník a   romantik /jak to pěkně   zapadá do amerického snu/ a   jeho dvě hodiny trvající   výlevy zuřivosti, žárlivé   scény, nekonečné   reportáže ze zápasů,   stříkající voda z hlavy a   krev z nosu, burácející   ochozy..... To opravdu není   můj šálek čaje. On tu   předlohu sesmolil ten boxer,   takže se není čemu divit.   Ani věhlasní scénaristé   přizvaní na pomoc s tím asi   nemohli nic moc dělat.
Angelo.Ferrari
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Tento snímek mne bohužel   docela minul. Klasické   životopisné schéma sláva -   pád, které jsem od něj   očekával, se (i když v   tomto případě ne úplně   doslova a přímo) naplnilo.   Největší problém jsem měl   s ústřední postavou. Mnoho   lidí, co tento film chválí,   se z valné většiny   soustřeďuje na velebení de   Nira v roli boxera... Mně ta   postava přišla nějak dutá.   Od začátku do konce jsem   nebyl schopen se s ní nijak   empaticky identifikovat,   absolutně v ničem. Nemohla   mě tudíž dojímat ani ona   níže zmiňovaná scéna z   věznice. Boxer a jeho osud   mě nechávaly zcela klidným.   Ba co více. Trpký konec jsem   mu konec konců přál, ale   ani zde mi nebylo dopřáno   dostatečného   zadostiučinění. Snad bylo   úmyslem tvůrců vzbuzovat v   divákovi antipatie?
lemurek80
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2007
jsem v rozpacích..
...opravdu,netuším jak mám   tento film   okomentovat.Předchozí dva   komentáře se nad filmem   doslova rozplývají.Já to   nedokážu.Určitě je ve   filmu k vidění skvělej   DeNiro a Joe Pesci,ale na   druhou stranu mě film místy   nudil.Možná jsme byl   unavenej a   nesoustředěnej,ale   každopádně jsem viděl i   lepší filmy.Děj utíká   podle mě příliš   pomalu,slušelo by mu víc   boxu,ale režisérův zéměr   byl jiný.Vykreslit charakter   boxera,a myslím že se mu to   slušně povedlo.Žárlivé   scény,paranoia atd..Taky mi   vadilo troufnu si říct   "Tarrantinovské"   pojetí krvavých boxerských   duelů.Ale pokud to měla být   nadsázka jako v Kill   Billovi,prosím :o)
U   mě slušných 72 %
lesumir
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Martyho filmy jsou klasikou,   kterou si nemuzu nechat ujit,   takze Raging bull byl tak   trochu povinnosti. Abych se   priznal, cekal jsem to trosku   jine. Tohle je pribeh o tupem   boxerovi, vzdyt jako druhy   Rocky, ten akorat vedel do   ceho si muze bouchnout a svoji   manzelku opravdu miloval.   Tohle mi na tom vadilo asi   nejvic, ale to je Scorseseho   parketa, co nejvice nasili.   Filmarina je to precizni,   vsichni odvedli dobrou praci a   Martyho ovecky (De Niro,   Pesci) odvedl skvelou praci   stejne tak, jako pan reziser   ale nic mi to nedalo a uz bych   to nidky videt nechtel.
pecorek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2007
[[[ I'm da boss, I'm da boss,   I'm da boss, I'm da boss, I'm   da boss... I'm da boss, I'm da   boss, I'm da boss, I'm da   boss, I'm da boss, I'm da   boss. ]]]
Karoliko
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.4.2013
Ať už jste slyšeli o tomto   filmu cokoliv, bylo Vám   řečeno jak je to báječnej   a skvělej film tak tomu   nevěřte je to naprosto   normálně zklamání a je to   film o ničem radši se   koukněte na The Warior z toho   budete mít aspoň výbornej   pocit a je to velmi emotivní   film .

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih148863minih148863Zkažená holka (2014) 
Hot Nasty Teen n
minih97559minih97559Dealer (2012) 
Pusher n
minih136399minih136399Rozervaná duše (2014) 
Nightingale n
minih177945minih177945Na cestách (2020) 
Come Away n
minih129539minih129539Tajemství Vyšehradu (2012) 
Tajemství Vyšehradu n
minih13322minih13322Na kolejích čeká vrah (1970) 
Na kolejích čeká vrah n
minih13946minih13946Nelítostný souboj (1995) 
Heat n
minih43696minih43696Voják (2006) 
The Marine n
minih79874minih79874Kontraband (2011) 
Contraband n
minih56219minih56219Trojitý kříž (1966) 
Triple Cross n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama