Duben
ohodnotit

Zathura: Vesmírné dobrodružství

Zathura: A Space Adventure

Další název:
Jumanji 2; Zathura
Rok:
2005
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
9.2.2006
„Některé hry dokáží opravdu vtáhnout a není radno si s nimi zahrávat.“

Komentáře k filmu Zathura: Vesmírné dobrodružství

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
Barney94
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.9.2017
Když už Jumanji bylo jednou   natočeno, proč točit film   se stejným tématem a navíc   ho dát po podoby sci-fi?   Vizuální efekty sice nebyly   špatné, ale to je tak   všechno. Spousta amerických   klišé, skoro žádný humor.   Pobavila mě snad jen ta   scéna, když zmrzlá sestra   sjela ze schodů.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.8.2016
Kdyby tam nebyli ty dva   smradi, tak by se na to dalo   koukat. I když mám rád   sci-fi a nemám rád Robina   Williamse, tak v tomhle   případě byl stejně Jumanji   mnohem lepší a   tajemnější. U Zathury se   dalo všechno očekávat   dopředu, takže docela nuda.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2016
Tak pro mne, samozřejmě,   vizuální pecka, to je bez   debaty. Body dolů jdou jen za   neustálé vřískání toho   malého smrada, neustálé   hádky obou bráchů, a   technické a jiné nesmysly,   byť je snímek určen   dětskému divákovi. I když   já se domnívám, že by to   klidně mohl být hezký   rodinný film. Efekty poplatny   své době, ale jsou   dostatečně zvládnuté.   Hudba také nebyla špatná.   Takže, doporučuji všem,   vzhůru za zábavou a pozor,   koukat. Nepřemýšlet.
201512139251/9711
hlavsa5
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.3.2015
Hodně vzdálený příbuzný   filmu Jumanji....Já bych tomu   název Jumanji 2. asi nikdy   nedal. Je to podrůměrná   napodobenina. Začátek je   nudný a průběh skoro   předvádatelný, po trikové   stránce nic moc.... Je to   bída film.
geojezek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.3.2015
Průměr
Od začátku předvídatelné   vyústění dohadování dvou   (tří) sourozenců. Jako   vždy v americkém filmu se   nenávidí a na konci vespolek   milují. To mi asi na filmu   vadí nejvíc. Samotný   příběh by šel i efekty   jsou na slušné úrovni.
thejduk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.9.2013
Ne nadarmo se film jmenuje   Jumanji 2. Co bylo v Jumanji   skvělé, tak převedením do   sci-fi ztratilo tu   výjimečnost a bylo o třídu   slabší.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.6.2012
Tento film určitě pobaví   každé dítě. Úžasné   dobrodružství tří   sourozenců ve vesmíru.   Určitě můžu doporučit.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Škoda, že je to jen   vykrádačka Jumanji ve sci-fi   kabátu. Takhle pro mě   příběh ztratil příchuť   nového a vše co se událo   bylo víceméně očekávané.   I tak ale díky dobrému   základnímu příběhu,   vznikl slušný inteligentní   film se standardně   udělanými efekty pro děti,   navzdory tomu, že ho   zfilmovali Američané. A   Kristen Stewart byla   zaplaťbůh půlku filmu   zmražená nebo spící.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.8.2011
ZATHURA – VESMÍRNÉ   DOBRODRUŽSTVÍ

Film na motivy filmu   Jumanji. I když většina   hodnocení vychází ve   prospěch filmu Jumanji, mně   osobě se víc líbila právě   Zathura. Myslím si, že je   sice určena více dětem než   Jumanji, ale je   současnější, pro děti   přitažlivější, je tam   více vizuálních efektů. Je   pravda, že digitálním   trikům znalec může ledascos   vytknout, ale já tento pokus   a remark hodnotím kladně.   Podívejte se a uvidíte sami.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Film podobný snímku   Jimanji.I z pěti herci jde   udělat dobrý film . Já jsem   se pobavil i když dneska jsme   už zvyklí na lepší triky a   ztvárnění robota a zorkonů   si dovedu představit lepší   ale i toto stačilo.
Honey0105
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2011
Rivalita mezi sourozenci. Tak   to znám moc dobře a musím   se přiznat, že hádky mezi   bratry mi nepřišly vůbec   přehnané, ale opravdu jsem   jim věřila! Mám mladší   sestru a někdy jsem na ní   taky docela drsná. Na tenhle   film jsme ale koukaly spolu a   vlastně jsme si během filmu   nic neudělaly a já ségru   utěšovala, ať se nebojí.  
Myslím si, že   takovéhle fantasy tady dlouho   nebylo. A mě ztvárnění   snnímku opravdu nadchlo! Já   osobně ještě neviděla   film, kde se během hry   ocitnete ve vesmíru, kde se   hra odehrává. To bylo   opravdu dobré. A hlavně bylo   zajímavé koukat se na to,   jak to společně zvládají   dva bráškové, kteří se   nemají zrovna moc v lásce.  
Také mi přišlo, že   některé scény byly docela   napínavé.
Až   nedávno jsem si uvědomila,   že ve filmu hraje   Stewartová. Dnes je z ní   hvězda díky Stmívání, ale   mě byla více sympatická asi   v těchto nenápadných   rolích.
Herecké   výkony byli docela v   pořádku, jen v českém   dabingu byly některé   pasáže docela ukřičené.   Ale dalo se to snést.   Hodnotím tak nějak   přměřeně. Možná si film   zaslouží trochu víc nebo   také míň, ale pro mě je   sedm za tento originální   snímek tak akorát.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Nádherný dabing D.   Štěpána a R. Škvora. Jinak   příjemná podívaná, před   pár lety bych tento film   naprosto hltal, dnes se mi moc   líbil. Tak nějak na dobrých   8/10.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.7.2008
Docela pohodová sci-fi   komedie. Trochu mi to   připomínalo Jumanji. Pěkné   počítačové efekty i   kamera. Takže dobrý film.
vampyer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.7.2008
Podobny namet ako Jumanji. Dej   sa vsak odohrava vo vesmire.   Samozrejme su tu meteority,   prisery, ktore utacia, atd...   Chcelo to troska viac   predstavivosti a viac   dobrodrustva, lebo ked sa tam   Zorgovia objavili po 3x tak to   uz bolo cliche... Mohli   vymysliet aj nieco ine, viac   putave.. Skoda odomna 5/10.
michal33
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.3.2008
Zathura je rozhodně jenom   slabším odvarem Jumanji,   tentokrát ovšem   ,příšery"   nepřicházejí z džungle,   ale z vesmíru.Přesto je   dobrou nenáročnou   oddychovkou pro starší i   mladé diváky a dá se docela   dobře sledovat...
Mlapiska
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.8.2007
Strašně únavná a nenapínavá nuda
Děsně úúúnavné   rozebírání rodinných   vztahů, uječení hádající   se bratříčkové (+   neustálé přesvědčování   toho mladšího, že se   opravdu musí dál hrát),   klasické otřepané klišé,   naprosto žádné napětí,   přebytek sentimentu,   předvídatelnost, trapné   lekačky (skoro jako z   hororu), mizerný děj...   Vážně se to někomu   líbilo?

Když   jsme si před deseti lety   kupovali video, tak Jumanji   byl jeden z prvních filmů,   který jsme nahráli, no a   vydržel nesmazán dodnes.   Nedokážu si představit, že   bych měla takto archivovat   právě Zathuru, zrovna při   tomto pomyšlení nejvíce   vidím obrovský rozdíl mezi   těmito filmy. Zathura je   jenom okopírovaný námět   vnesený do vesmíru a dost   špatně zpracovaný, je to   oproti Jumanji veliká   slabota. Ze začátku mám   pocit, že to bude drama o   rodinných vztazích – malý   bráška se cítí jako   outsider – je podceňován,   nevěří si přitom starší   brácha je na něj moc   ošklivý, a rodiče se   rozvedli (už mně kape slza).   Tohle nám tvůrci   předhazují prakticky po   celý film. To snad nebylo   zapotřebí. Přistihla jsem   se, že asi deset minut civím   na mouchu lezoucí po okně,   což mně v daný moment   připadalo mnohem   zajímavější než dění ve   filmu. A to rozuzlení s tím   astronautem... ach jo!
Efekty možná dobré, ale   nebudu se dívat 90 minut na   film jen kvůli pár letícím   šutrům.
Snura
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.7.2007
Zathura je pěkná   dobrodružná podívaná pro   děti a dětem, které jsou   trochu akčnější se   určitě bude líbit. Ten,   komu se před léty líbilo   Jumanji, ten se určitě taky   se zájmem rád koukne, ale   už zřejmě bude někde   úplně jinde. Stejně jako   já. Zkrátka jsme už trochu   odrostli.
Sanchez
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.12.2006
Jumanji -> Zathura = Super!
Možná se na první okamžik   zdá, že je tento film   založen na jednoduchém   nápadu ve stylu Jumanji. Ale   Jumanji byl originální a   skvělý film, to samé se dá   říct o Zathuře. Desková   hra pro dva hráče s cílem   dostat se na konec jako   první. Ale není to ledajaká   hra, kostky jsou nahrazeny   automatickým počítadlem,   figurky se pohybují sami a   hlavně, po každém pohybu   vyskočí karta s textem,   který se přenáší do   reality.
Zpracování   efektů mi připadá téměř   dokonalé a sladěné - nejen   proto dávám tak vysoké   hodnocení - osobně jsem   velký fanda do sci-fi a   tenhle snímek mě opravdu   nadchnul.
sluníčko
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.8.2006
Zathura
Pokaždé, když jejich otec   (TIM ROBBINS) odejde do práce   a nechá je v péči jejich   starší sestry (KRISTEN   STEWART), začnou si   šestiletý Danny (JONAH BOBO)   a desetiletý Walter (JOSH   HUTCHERSON) lézt na nervy   nebo se příšerně nudí.   Jednou se však během   obvyklého hašteření Danny   ocitne zamčený v temném a   strašidelném sklepě, kde   objeví starou deskovou hru   Zathura. Když se mu nedaří   Waltera přimět, aby si ji   zahrál s ním, začne hrát   sám.

Už od   prvního tahu je však jasné,   že Zathura není jen tak   obyčejná hra - Dannyho   figurka se pohybuje sama od   sebe a jakmile vstoupí na   políčko meteorický roj,   dům začne být bombardován   skutečnými meteory. Skrze   zející díru ve střeše si   oba bráškové ke své   nemalé hrůze uvědomí, že   se ocitli v dalekém temném   vesmíru. A nejsou sami.

Tak začíná   jejich úžasné a místy i   hrůzu nahánějící   dobrodružství, během nějž   si Danny s Walterem uvědomí,   že pokud se jim nepodaří   hru dokončit, zůstanou ve   vesmíru navždy. Každý   další tah je zárukou   nového vzrušujícího   dobrodružství - bratři   nechtěně uloží sestru Lisu   do hlubokého kryogenického   spánku, utíkají před   porouchaným dvoumetrovým   robotem, zachrání   vesmírného trosečníka (DAX   SHEPARD) a setkají se s   hrůznými masožravými   ještěry. Spolu s osiřelým   astronautem se musí pokusit   překonat všechny nástrahy a   úspěšně se probojovat až   na konec tajemné hry, aby se   mohli vrátit domů. Všechny   pokusy však mohou přijít   nazmar, pokud se jim   nepodaří vyzrát nad   největším nebezpečím ze   všech - silnou gravitační   silou, která je vtahuje do   prázdnoty temné planety   Zathura.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2006
Zajímavý, ale...
Vysloveně film rodinného   typu, který je sice svým   způsobem zajímavý, ale děj   bohužel trochu pokulhává a   tvůrci se nevyhnuly   klasickým klišé.
efCZa
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.4.2006
bohuzel me nenapada, za co   bych mohla film pochvalit.   Komu se libila Jumanji, je   potencialni divak, a ktery se   film zameruje, ale...   zamerovani a obslehnuti deje   nestaci. Ted me napadlo, ze   snad jen herecke vykony obo   brasku jsou docela   dobre...jinak bohuzel...slaby   dej, zadna zapletka, zadne   napeti....skoda mluvit a jeste   vetsi skoda se na to divat...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih81559minih81559Faites-moi confiance (1954) 
Faites-moi confiance n
minih21506minih21506Tváří v tvář (1997) 
Face/Off n
minih42334minih42334Útěk ze seriálu (1989) [TV hra] 
Útěk ze seriálu n
minih6493minih6493Dnes večer všechno skončí (1954) 
Dnes večer všechno skončí n
minih86108minih86108Machete zabíjí (2013) 
Machete Kills n
minih77717minih77717Harpies (2007) [TV film] 
Harpies n
minih155390minih155390Případ mrtvého nebožtíka (2020) 
Případ mrtvého nebožtíka n
minih16978minih16978Pro hrst dolarů (1964) 
Per un pugno di dollari n
minih13387minih13387Na startu je delfín (1974) 
Na startu je delfín n
minih79996minih79996Karanténa 2: Terminál (2011) 
Quarantine 2: Terminal n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

33 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

06:50 - 07:45

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Denver - Poslední dinosaurus (...

06:20 - 07:10

38 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:55 - 07:25

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10