Zari
ohodnotit

Volání o pomoc

Reign Over Me

Další název:
Sila priateľstva (SK)
Rok:
2007
Délka:
124 minut
„O síle přátelství, volání o pomoc a bolesti, která nepřebolí.“

Komentáře k filmu Volání o pomoc

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Dnes jsem měl štěstí,   viděl jsem dva skvělé filmy   a jedním z nich byl právě   tento...Já jsem také zvyklí   vidět Adama jako   komediálního herce a tak   jsem chtěl zkusit   změnu...byl jsem překvapen   jak dokáže zahrát tak   těžkou postavu, dyť hrát   člověka kterej přišel o 3   dcery manželku a pudla : ) to   je opravdu velmi složité.   Při scéně jak svému   příteli vypráví a své   rodině jsem měl taky na   krajíčku...a myslim si že v   tomhle filmu by měl mít na   krajíčku opravdu každý   minimálně jednou...Adam   zahrál tak přesvědčivě   že se nebojím říct že si   minimálně nominaci na Oscara   zaslouží, vedle Adama   zářili i ostatní herci   známí z Oscarového   Crashe...Dále, vytvořit film   který ukazuje na příběh   člověka který přišel o   všechno při 11. září to   chtělo odvahu ale dalo se to   čekat že přijde,   překvapujeme mě že přišel   až takhle pozdě...Byl to   opravdu dojemný příběh   který si zaslouží plné   absolutorium : )
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Adam Sandler opět ve skvělé   roli. Zde ukazuje světu, že   není jen skvělým komikem.   Film provázen skvělým   scénářem a zase u toho mohl   být Adam Sandler a jsem   šťastný, když mohu vidět   každou vteřinu, takhle   silného drama. Konec filmu   byl tak procítěný, že jsem   dokázal uronit slzu. Film   plný zvratů nechá člověka   čekat v překvapení. Když   jsem viděl, jak si bere tu   zbraň trochu mne to zarazilo,   že to takhle nemůže   dopadnout... Uzavřený   člověk není blázen.   Sandler tohle prostě umí,   stále prokazuje svůj   neuvěřitelný osobitý styl,   proto patří do mé topky.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Tohle drama má v sobě něco   hodně zvláštního a   vyžaduje od diváka empatii a   snahu rozumět postavám.   Když nemáte ani jedno, pak   ten film prostě nepochopíte.   Já jsem celý film jen   seděla a představovala si,   jaké to je být v takové   situaci. Někteří lidé   namítají, že to je jen   amícký patriotismus a   další z řady   výdělečných pitomostí na   jedenácté září. Tento   názor je mylný. Jedenácté   září tady roli hrálo jen   čistě okrajovou. Úplně   stejně totiž mohlo rodinu   zabít auto, střelec nebo   klavír padající ze schodů.   Na tom nezáleží. Velice   emotivní snímek, který nás   nutí přemýšlet a to je v   dnešní době potřeba. Ať   si říká kdo chce, co chce,   takových snímků není nikdy   dost.
Teď co se   hereckých výkonů týká,   musím vyzdvihnout Sandlera.   Znám ho a mám ho ráda z   komedií. Tady ukázal, že to   je schopný herec s talentem.  
Celkově vzato velice   smutný film, u kterého je   lepší mít kapesníček v   dosahu.
brizaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2012
1.Nesnáším filmy o   11.září   2.Sandlerovky(komedie)mám z   nějakého důvodu prostě   rád3.nejsem   cíťa,romantik,empatie taky   není mojí silnou stránkou a   u filmů se nedojímám(snad   krom E.T.ho odletu domů v   nějakých 6-ti letech)
4.U Reign Over Me jsem   měl už od samého začátku   nějaký podivný pocit.5.U   scény v čekárně   psychiatričky jsem musel   pronést nějaký   krutopřísně hustodrsný   vtípek,jinak bych se rozbulel   jak 50-ti letá,otylá   píča,sledující   růžovku.
6.Má smysl   psát něco dalšího?   7.10*/10
georginaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Pěkný film o zapomnění nad   tragedií, úniku od   skutečnosti, pro   citlivější nátury i pár   slzyček se urodí.
Snura
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Viděl jsem už hrát Adama   Snadlera v tolika fekálních   slátáninách, že když se   pak sem tam objeví v   nějakém seriózním dramatu,   připadá mi jeho herectví   téměř geniální.
A   právě do této kategorie   patří i jeho role ve   Volání o pomoc, i když   geniální je asi přece jen   nadnesené. Každopádně jeho   Charlie dojal, tak velmi   dobře jej Snadler zahrál, i   když to byl opět přeci jen   blázen.
Tom_Hardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.9.2007
Že Don Cheadle umí hrát, to   nikoho nepřekvapí. To, co   ale předvádí Adam Sandler,   to jsem nevycházel z údivu.   Ten jeho „v(d)ěčný   idiot“ (jehož problesky   byly i ve výborném Opilí   láskou) je naprosto pryč a   Sandler by si za tohle   zasloužil nominaci na Oscara   (monolog v čekárně mi   doslova vyrazil dech). Nejen   však Sandler se dokopal k   životnímu výkonu, i Liv   Tyler na malé ploše naprosto   ohromila tlumeným a citlivým   výkonem, v kterém dokonale   rozebrala samotnou větu   hlavního hrdiny „není na   doktorku moc mladá?“. Mike   Binder to nemá dějově   úplně vyvážené, mírné   zkrácení stopáže by   neškodilo, ale ti herci jsou   natolik výteční, že je   radost je pozorovat i ve   scénách, které pro celek   zas tak podstatné nejsou.   Milé překvapení.
ValaMalDoran
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2007
Byla jsem mile překvapena   Adamem Sandlerem.Takhle   vážného jsem ho ještě ve   filmu neviděla a abych pravdu   řekla,když jsem si to   pustila,tak jsem si   říkala,že to bude další   americká slátanina,ale byla   jsem překvapena.Moc se mi   líbil herecký výkon   Sandlera a Tylerové.Kdo na to   koukne,určitě slza ukápne.
insomniac
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.9.2007
Veľmi pekný film o sile   starého priateľstva a   záchrane takmer strateného   života. Výborný Sandler,   ktorý potvrdil, že nie je   len hercom do komédií. A   veľmi sa mi páčila už   úvodná pieseň. Dĺžka   filmov mi väčšinou nevadí,   ale trošku kratšie to predsa   len mohlo byť - niektoré   scény sa mi zdali byť   "vnútené". Inak   odporúčam.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.7.2009
dobrý ale smutné Sandler ten   umí je to ale hodně smutní  
film jinak kvalita   tohoto filmu je skvělá
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2013
Nejsmutnější chlap na světě....
Nemám moc v oblibě filmy s   tématem 11.září,pač těch   smutných a zárověň   šílených příběhů by   mohlo být natočeno   tísíce,za každou oběť   jeden.Tady mě zlákalo   herecké obsazení a taky to   že zrovna ten večer nic   lepšího v TV nebylo,musím   napsat že mě Adam Sandler   svým výkonem dostal do   kolen,znám ho jen jako   praštěnýho cvoka z těch   jeho komedií na jedno   brdo.Tady ukázal že je vněm   mnohem víc a že i vážné   charakterní role mu nejsou   cizí.Klobouk dolů Adame...Za   mě 80%:-DDD
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2013
Shadow of the colossus
Konečně!Konečně Adam   Sandler nehraje pitomce v   prostoduché komedii,ale   střihnul si vážnou roli v   dramatu,která mu náramně   slušela.Volání o pomoc je   velmi zdařilý snímek o   jedné totálně nešťastné   duši.Koktejl chlapské   psychické prázdnoty s   občasným odlehčeným   humorem,který občas život   přináší,ikdyž je člověk   úplně na dně, se mi hodně   zamlouval.Snad jen kdyby   amíci nedávali do těch   filmů pořád přecitlivělé   atraktivní kočky bez   partnerů....
P.S.Stejně jako hlavní   hrdina,i já jsem hrál kdysi   Shadow of the colossus.Tato   hra od japonských tvůrců   vyšla na ps2 a zajímavá je   tím,že neměla žádnou   reklamu,ale byla velmi   populární svým epickým,   až nadpozemským   příběhem.K filmovému   příběhu se hodila,protože   hlavní hrdina této hry musel   přemoct 16 obrů   (kolosů),aby znovu vdechnul   život své milované   dívce.Takže proto zřejmě   ta paralela.
Peykka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2012
Působivé psychologické   drama o dvou mužích, každý   má svůj vlastní problém.   Ani si neuvědomují, že si   navzájem pomáhají.   Zajímavá role pro Adama   Sandlera, komika, který se   nám tentokrát představuje v   jiném světle. Podle mého   názoru předvedl   obdivuhodný, uvěřitelný   výkon. Liv Tyler by mohla   klidně dělat psycholožku v   reálném životě. Z ní   vyzařuje taková   vstřícnost, klid a pohoda,   pochopení, a její hlas svou   sametovostí ladí k   povaze.

Film   celkově hodnotím kladně,   akorát mi některá místa ve   scénáři přišla   přehnaná. Reakce herců,   situace ze života. Další   háček: škoda, že   takovýchto snímků je   spousta. Tenhle má tu   výhodu, že vidíme Sandlera   v jiné roli než obvykle, a   to upoutá pozornost.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2008
Velice dobry a vtipne smutny   film, v nemz hraje naprosto   neodolatelne Don Cheadle,   podle me nedocenovany herec.   Slabsi je vedle nej prirozene   Adam Sandler, ale producenti   film nejak zaplatit museli.
vorenus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.11.2007
Sandler dokazuje,že není   herec jen komickych   rolí.Tento film stojí za   shlédnutí,už jen kvůli   němu.Ale i ostatní role jsou   zahrány na výbornou.Liv   Tyler je okouzlující jako   mladičká psychoterapeutka.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Opravdu skvěle zahraný   snímek, kterému vévodí   skvělí Sandler a Cheadle ale   filmu chybělo něco čím by   mě více pohltil.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2011
Věřím, že tohle u amíků   – patriotů mohlo mít   velkej ohlas. Nepřímo se tu   totiž naráží na onu ne tak   dávnou událost s   teroristickým útokem na WTC.   I mě se to zdálo jako   záminka pro vznik povedeného   dramatu více než   ucházející ale… Paskliže   odpustíme od tématu, byl   jsem zklamán. Celou dobu mi   nějak nedošlo, co jsem si   měl z tohoto snímku   vychutnat – ano, Liv Tyler   to podle očekávání opět   sluší (o to tu ale   samozřejmě vůbec   nejde…tedy spíše nemělo   by jít) a Adam Sandler mě   poprvé přesvědčil, že   dokáže se ctí odehrát i   takhle vážněj part (na   druhý straně, jeho těžce   traumatizovaný hrdina stejně   působí místy až příliš   tragikomicky=vtipně). Ale   jenom díky němu se to dalo   celkem bez obtíží   přežít. Nějakej   opodstatněnej vývoj postav?   Zajímavé zvraty? Atmosféra?   Uvěřitelná síla   přátelství? Nic. Ani jedna   z postav mi nijak nepřirostla   k srdci a celou dobu mi bylo   tak nějak jedno, jak to   nakonec dopadne. Hrábne   Charliemu v kouli úplně a   někoho zastřelí? Oukej.   Dostane se z toho a začne   žít novej život? Tak   ať…Tedy až na výjimky –   třeba soud ve mně alespoň   určité množství emocí   přeci jenom vyvolal. Taky Don   Cheadle se snaží, hraje fajn   a jeho postava (jóó, chvilka   zábavy) několikrát   zaperlí. Ani úplný   začátek nevypadal špatně a   vyzařoval zajímavě   melancholickou náladou,   která…ve zbytku filmu opět   chybí a objevuje se opět až   se samým závěrem a   opětovným nasednutím na   motorovou koloběžku. Jako   celek se mi to netrefilo   vůbec do vkusu, rozvláčné,   nicneříkající putování   za zapomenutím (či spíše   ne tak bolestivým   připomenutím minulosti),   které si z globálu   zapamatuju pouze díky   Sandlerovi v nezvykle vážné   roli, kterou zvládl se ctí.   Jinak jde o značně   odosobnělý příběh   snažící se ždímat emoce.   U mě neuspěl. U většiny   ostatních diváků ale   očividně ano…
thefj
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Zajímavé,
jen škoda toho přílišného   tlaku na citovou pilu. Tím   pro mě ubyla hvězda.   Sandler, trochu   připomínající Boba Dylana,   mile překvapil a byl i   uvěřitelný, protlačil pro   změnu hvězdičku nahoru.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13983minih13983Nenapravitelný (1975) 
L'Incorrigible n
minih27579minih27579Gallipoli (1981) 
Gallipoli n
minih73610minih73610Margin Call (2011) 
Margin Call n
minih28120minih28120X-Men (2000) 
X-Men n
minih18561minih18561Sedm (1995) 
Seven n
minih11578minih11578Lost Highway (1997) 
Lost Highway n
minih40475minih40475Sklapni a zastřel mě (2005) 
Shut Up and Shoot Me n
minih49214minih49214Bruno (2009) 
Brüno n
minih43094minih43094Ratatouille (2007) 
Ratatouille n
minih40819minih40819Osm statečných (2006) 
Eight Below n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama