Zari
ohodnotit

Tísňová linka

The Call

Další název:
The Hive; Tiesňová linka; Tiesňový hovor
Rok:
2013
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
9.5.2013
„Všechno to začalo jedním telefonátem“

Komentáře k filmu Tísňová linka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2020
Když člověk nechá stranou   všechny ty nelogické postupy   a obehraná klišé, nevyjde z   toho zase až tak špatný   film. Určitá dávka napětí   se mu rozhodně upřít nedá   a vyloženě nudit se u něj   nebudete.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2013
TÍSŇOVÁ LINKA

Jaký je asi pocit   člověka v opravdovém a   reálném nebezpečí?   Člověka, který se cítí   bezprostředně ohrožen a   upíná se k poslední   naději, k hlasu cizího   člověka na druhé straně   telefonu. Jaký je asi pocit,   kdy člověk ve strachu   přestává reálně uvažovat   a pomalu propadá panice…  

A co člověk   na druhé straně? Má to   lehčí, když sedí v   bezpečí ve svém křesle? Co   když jediná malá chybička   bude fatální pro toho, kdo   se na vás obrací jako na   jedinou šanci k záchraně?   Dokáže pak žít s pocitem,   že zklamal?

I   na tyto otázky odpovídá   napínavý příběh, který   nás seznamuje s osudy lidí   na obou stranách tísňové   telefonní linky. Jako bonus   nám ukáže i rozpoložení a   odhodlání únosce, který   má neodolatelné nutkání   své rozhodnutí dovést do   zdárného konce stůj co   stůj. A běda tomu, kdo se   jen odváží…

I když téma únosu   mladých dívek bývá v   thrillerových filmech   časté, tento nabízí,   kromě perfektních hereckých   výkonů a reálně   ztvárněného prostředí   záchranných složek, taky   dobře vystavěný příběh.   Ač popisuje vlastně jen   cestu autem, dokáže   vybudovat nečekané napětí,   které vystupňuje až do   samotného a poněkud   netradičního konce. Přes   malé chybičky jsem se   přenesla a hodnotím film   Tísňová linka jako   jednoznačně nejlepší film   letošního léta. Takovou   super atmosféru se už dlouho   nikomu nepovedlo vytvořit.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2014
Úžasně napínavý film ve   kterém teda byli do očí   bijící nesmysli (   Připomínající ty v   Zmizení ) a totálně   "zprasený" až   Cčkový konec. 85%
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Od začátku napínavá,   akční podívaná, která   vás nenechá se nadechnout,   ovšem jen do doby, co snímek   bude trpět logickými chybami   a hrozným koncem. Vypadalo to   na plný počet hvězd, ale   pak se začli dít věci.
Ale Halle Berry je prostě   výborná herečka.

SPOILERY!
Prvním   nesmyslem je, že ten chlap,   když unesl tu holku a zavřel   ji do kufru, tak ji nesebral   mobil, ale nechal ji ho   krásně v kapse. Tím pádem   mohla vytočit policii a   zábava mohla začít. Pak ten   muž, jak upozornil našeho   padoucha, že mu z kufru teče   bílá barva a pak se rozhodl   vytočit policii. Proč tím   autem ten muž neujel a teprve   pak vytočil policii? Proč   tam zůstal stát, když vidí   podezření na únos?
Kliše jako, že únosce   je ten samý vrah jako na   začátku filmu si tvůrci   mohli odpustit.
Pak ten   konec, kdy samotná Halle   Berry přijde na únosce a   nechaj ho uvnitř své   skrýše shnít a pak byl   konec. Čekal bych ho nějak   zaujatější a ne jako v SAWu   zavřít dveře, klapka a   titulky.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2013
Zavolej mi, číslo mám pořád stejný
Teda to byl nadupanej   thriller, chvilkama jsem snad   ani nedýchal, jak jsem to   hltal. A to se většina filmu   odehravá v Call centru a v   kufru auta. Baví mě když   statečné hrdinky samy   bojují se šíleným   psychopatem. Akorát ten konec   byl nějak rychlej a   nedomrdlej. Já bych na   tísňové lince dělat   nemohl, a obdivuji lidi   kteří mohou. Já bych to   prožíval jako Halle Berry,   jsem prostě moc empatický   :-D. Breslinka roste jako z   vody, a pomalu se ztrácí   málá ošklivá holčička z   Little Miss Sunshine. A ten   pán co hrál toho cvoka, tak   ten musel utéct ze cvokhausu,   pač to hrál na 1*. Ač se mi   to líbilo, mě to posloužilo   jako jednohubka. Znova už to   vidět nemusím. Za mě 80%
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.6.2017
100x videne...
To,ze praca na tiesnovych   linkach je psychicky narocna   vie kazdy.Tento film ponuka   blizsi pohlad na vec a z   informacneho hladiska je to   plus.Obrovskym minusom je vsak   scenar a jednanie hlavnej   hrdinky, ktore je   stupidne.Rozuzlenie sa pohrava   so 100x ohranou   temou:"Kde som ten zvuk   pocul?".No   comment.Jedinym pozitivom bol   vykon hlavneho   "zaporaka" Michaela   Eklunda.
Film   jednoznacne nedoporucujem.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2013
Richarde D´Ovidio – ty vrahu!
„Tady 911, tísňová   linka... Pavle Auctusi, známe   vaše jméno, máme vaše   otisky! Policie už je na   cestě... Nedělejte nic,   čeho byste pak litoval!   NESPOILERUJTE! Nedělejte   to!“ ... ... ... ...  
„UŽ SE STALO.   “

Škoda, že   Casey vylila celou pikslu   barvy tou dírou z auta ven.   Měla si trochu barvy nechat a   polít s ní poslední dvě   stránky scénáře.   Počínaje scénou s mobilem,   který žuchnul naší Jordan   dolů pod žebříček, do   „pracovních prostor“. A   mohlo být vymalováno. Za   deset hvězd. Bohužel té   holce barva došla. Škoda,   že scénáristovi taky něco   nedošlo. Totiž, že není   nutné ve finále všechno   takhle zabít (Richarde   D´Ovidio – ty vrahu!).   Věřím tomu, že tu scénu   museli točit aspoň   šestkrát. Pětkrát jim   totiž Halle Berry slezla   dolů pro mobil a hned se zase   drápala zpátky nahoru, že   si musí nutně kamsi zavolat.   Jenže pokaždé na ni nahoře   číhal šílený Richard a   sotva vystrčila hlavu nad   poklop, začal jí mlátit po   palici tím svým   scénářem.

Takže to holka nakonec   vzdala a napošesté už   radši zůstala dole. A holt   vyrazila do sklepa jako ovce,   pod kudlu úchylovi. Ten vrah   ovšem neměl chybu! Kam se   hrabe Maniak (sice   čítankový psychopat, ale   kdepak můžete takového   potkat, že?). Tenhle Michael,   to byl takový obyčejný,   normální magor, z jakého   člověka mrazí nejvíc (a ve   fast foodu sedí třeba jen   dva stoly vedle vás, jen o   tom nevíte). Sice chyboval   (a přitom se zpotil strachy a   nervozitou), ale svoje chyby   hned pragmaticky řešil. Jen   kvůli němu to zvedám z   průměru na osm hvězd a   chápu kámoše, který tomu   chce dát plný počet (jeho   nadšení z filmu se nedivím   - už se nám nevlezl jako   sedmý do Fabie a tak holt jel   s náma do kina v kufru auta   :-).
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.8.2015
911, poradíme, vyšetříme
Ta neuvěřitelná spousta   náhod, hysterické jednání   Halle Berry coby operátorky,   nijak profesionální,   ostatní z 911 bez práce a v   kroužku pozorující a   poslouchající, co se bude   dít, telefon, který vrah   musel poprvé slyšet, ale pak   o něm jako by neví,   feministické vyznění, kdy   kvůli záchraně holky   umírají samí chlapi,   zdlouhavý a nijak zajímavý   začátek, herecké výkony   přepjaté a hysterické,   fotky z nemocnice fotil kdo a   proč, aby je Halle našla?,   při vraždách nikdy nikdo v   okolí, stodolu a její okolí   policajti pořádně   neprohledali proč?, opět   žádný zásah na jistotu,   americká teenagerka jednu   chvíli akční, druhou oři   vykulené, navíc tlustá z   těch hambáčů, policie jako   nebude vyšeřovat, jak se   holce povědlo utéct?...   Atd., atd. a ani mi   nepřišlo, že to odsejpá,   spíš mne to   předvídatelností nudilo.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2014
TELEFONÁT
Film o tom, jak by to mohlo   vypadat, kdyby vás někdo   unesl a vy jste měli   šťastnou náhodou u sebe   vysílačku (nebo co to bylo),   ze které jde zavolat i na   tísňovou linku, ale nejde   vyhledat její poloha. Námět   na film je to dobrej a tvůrci   ho natočili velice dobře,   ačkoliv občas jsem   nepobíral chování postav,   byl to i tak napínavej triler   bez nudných míst.   -prozrazení děje- ten konec   mohl být trochu   profesionálnější, a ne že   ho tam nechají a vodendou a   grázl se osvobodí a bude   vraždit vesele dál. Holt   holka s kterou cloumají   emoce..
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Když přehlédnu několik   absurdit, je to dobře   natočený a hodně napínavý   film, jaký jsem už dlouho   neviděla. A ty vady na   kráse? Hlavně neschopná   policie, která mě chvílemi   až přiváděla k   šílenství, nebo fakt, že   operátor nedokázal zaměřit   mobil, to je dnes otázka   několika minut. Jenže pak by   byl konec příběhu.   Scénárista to mohl vymyslet   brilantněji, i když je to   asi těžké, když oběť   musí být stále v kontaktu s   operátorkou, o tom to celé   je. A "operátorce"   Halle Berry tyhle role sednou   a také se na ní dobře   kouká, což filmu určitě   prospělo. A konec? Ten je   také sporný, ale když se v   tom nebudete šťourat, budete   se bát a dobře bavit.
JendaV29
Hodnocení:
Přidáno: 17.10.2014
8/10
miluji komentáře, kde autor   nejprve popíše děl filmu a   pak vyzradí konec :-D ...   takže díky většině níže   uvedeným... k filmu - je to   fakt napínavé, dej rychle   utíká, žádná hluchá   místa. Za ten konec, který   by se hodil spíš do jiného   žánru, dávám o 2 body   méně, takže celkem 8   bodů.. jinak doporučuji,   stojí to určitě za   vidění.
Kompromis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2013
Film měl spád a líbil se   mi.Jediné co mě opravdu   štvalo ,byla neschopnost   policie,která se ve filmu jen   bezradně motala a pořád   byla zcela mimo ,na vedlejší   koleji.To nepůsobilo   příliš reálně.Jinak bez   výhrad-dobrý thriller.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih7575minih7575Fargo (1995) 
Fargo n
minih66858minih66858Johnny English se vrací (2011) 
Johnny English Reborn n
minih30726minih30726Deník Anne Frankové (2001) [TV film] 
Anne Frank: The Whole Story n
minih17327minih17327Příběh opravdového člověka (1948) 
Pověsť o nastojaščem čeloveke n
minih21317minih21317Tron (1982) 
Tron n
minih4073minih4073Bílý Bim, černé ucho (1977) 
Belyj Bim - Čornoje ucho n
minih4680minih4680Brubaker (1980) 
Brubaker n
minih92640minih92640Nebojte se na Česnečce (1980) [TV film] 
n
minih58999minih58999Lůno (2010) 
Womb n
minih25545minih25545Něco na té Mary je (1998) 
There's Something About Mary n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Už vám není dvacet, paní Bláho...

14:50 - 15:25

29 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

15:00 - 15:45

19 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:40 - 15:35

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:25

54 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Conrad Dunn

Dunn Conrad

Naposled navštívené:
Conrad Dunn

Dunn Conrad