Duben
ohodnotit

Rytíři ze Šanghaje

Shanghai Knights

Další název:
Shanghai Noon 2 / Šanghajskí rytieri (SK)
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
10.4.2003
„Londýn: Větší divočina než Divoký západ. Jackie Chan a Owen Wilson v akci!“

Komentáře k filmu Rytíři ze Šanghaje

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2021
Americký zlodějíček a   lupič Roy O'Bannon a asijský   bojovník Chon Wang spolu   podruhé a tentokrát v   Anglii. Právě tam se vydá   Chon za pomstou a Roy mu je po   boku. Krapet to připomíná   Chanovu akční sérii   ´Křižovatka smrti´, neboť   co film, to dějově jiná   země. Už volba názvu   snímku předznamenává, že   tentokrát to bude větší   groteskní estráda, než   jaká byla v jejich   předchozím dobrodružství.   Jackie Chan plně předvádí   své typické asijské   opičárny, na které je Owen   Wilson setsakramentsky   krátký a tak se to snaží   dohánět alespoň hláškami.   Tohle už není nic jiného,   než prostá žánrově   výpravná komedie, ve kterém   je v podstatě hlavní   dějová linka zcela   druhořadá. Oba protagonisté   tu prostě jen blbnou jak   utržení ze řetězu a to je   všechno. O bojové scény tu   samozřejmě nouze není,   takže Chanovi fanoušci si   přijdou na své, jen je to   všechno v komediálním   stylu. Zkrátka se jedná o   takový nepatřičný dějový   chaos, že občas aby se čert   v tom vyznal. Ale je to   živé, plné nadšení, má   to šťávu a jakoby to   prostě všechny bavilo.   Našince navíc potěší   fakt, že mnohé londýnské   ulice a některé interiéry   byly natáčeny v Praze.   Velkorozpočtová extravagance   humoru a skopičin tedy v   plné palbě, což je od   předchozího krapet   vážnějšího snímku   výrazný posun.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Nevím ale dvojka J.Chan a   O.Wilson a jejich humor mě   moc nebere občas mě to   přišlo že dost přebrali a   byla to spíše nuda než   zábava.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2012
Rytíři ze Šanghaje
Povedená akční komedie,   která staví na vynikajích   humorně laděných akčních   potyčkách v podání   nenapodobitelného Jackieho   Chana, jemuž zejména v   komice obstojně sekunduje   Owen Wilson. Děj dále   nabídne průměrnou   zápletku, poněkud svižný   děj plný akce a humorných   hlášek. Rovněž mě film   zaujal historickou narážkou   na Sira Arthura Conana Doyla a   vznik příběhů o Sherlocku   Holmesovi.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.11.2011
Ačkoli sami tvůrci film   považují za lepší a   větší než předchozí,   mně vadí zejména evidentní   dráty při soubojích a   celkově mi přijde slabší.   Některé scény navazují na   Tenkrát nebo je obměňují,   ale vlastně nejsou nové.   Obecně nemám nic proti   pokračováním, ale tohle mi   až tak nesedlo.
myšička4444
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2011
Jackie a Owen
Pre mňa potešujúci z radov   komédie, je to niečo medzi   vynikajúcim a dobrým. Ale   vždy lepšie ako Harry   Potter. Určite si nezabudnite   pozrieť, odporúčam hlavne   kvoli Jackiemu Chanovi ten je   proste FENOMEN.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2011
Další úžasná a zábavná   komedie s povedenou dvojkou   Jackiem Chanem a Owenem   Wilsonem. Opět jsem se musela   smát. Ty jejich výkony byli   fakt úžasný. I příběh se   povedl. Nechybělo mu   dobrodružství
renefer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Typický film Jackie Chana,   pro mne přitažlivý o to   víc, že tam hrál můj   oblíbený Owen Wilson.   Připravte se na honičky,   bitky a vtipné scény,   setkání s Chaplinem nebo   A.C. Doylem. Pobavila jsem se,   nicméně film nijak   nevybočuje z řady ostatních   filmů od Jackieho...
MaKy92z
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.3.2010
Priemerný film, ktorý má   dosť slabý dej. Všetko je   tu vsadené len na bojové   akcie, a to bohužiaľ niekedy   na dobrý film vôbec   nestačí!!!
cragel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2010
Rytíři ze Šanghaje
Pro mě, asi nejlepší film   Chackieho Chana.I Owen Wilson   zahrál svou roli dobře a u   filmu jsem se velmi   pobaval.Doporučuju zhlédnout   všem, kteří nad tímto   filmem váhají...
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2009
I když zrovna moc nemusím   ani jednoho z obou hlavních   protagonistů,tak mě moje   děti přemluvily,abych se s   nimi díval.
Ani jsem   moc nelitoval a docela jsme se   pobavili.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Shanghai Knights
Pokaždé, když se najde   snímek, kterému se daří,   je rozhodnuto, že se natočí   druhé pokračování, což je   případ i této komedie.   Jackie Chan alias Chon Wang a   Owen Wilson alias Roy   O´Bannon se po třech letech   vracejí a budou řádit ve   Velké Británii.
Přiznám se, že prvním   dílem jsem dvakrát oslněna   nebyla, přesto mám raději   duo Chan a Tucker, tak ani s   Wilsonem se Chan nenudí.   Příběh není nijak   složitý, což se dá   vlastně očekávat, protože   je to taková ta typická   vyšetřovací dvojice, která   se snaží zachránit svět.   Je to taková ta odpolední   oddychovka u které vypnete a   necháte se strhnout různými   vtípky, narážkami a   prostým dějem, který   neurazí ale ani příliš   nenadchne.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2009
Jackie Chan a Owen Wilson v   dalším pokračováni,které   je určitě aspoň tak dobré   jako jednička.Nacházi se zde   více srandy,akčních   scén,děj je posunut do   Londýna,už to není divoký   západ a film je velmi   příjemný.No nejvíce se mi   líbilo jak vyjeli s auťákem   ven z garáže a pak narazili   na kopu kamení a oni   nevědeli co to je.Wilson   opět hláškař na svém   místě a Chan nám ukazuje   své bojové tance.
intoska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2009
opět hlavní tahoun filmu je   Jackie Chan.Owen Wilson se mu   příliš   nevyrovná."Taneční&quo   t; scéna,kdy Jackie bojuje se   zloduchy,skáče po bednách a   přitom se ještě ohání   deštníkem,je   nezapomenutelná.
ane15
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2009
zábavný film s komickou   dvojkou hrdinů:-) líbí se   mi na tom ta parodie, a   závěrečná bojová scéna   je super crazy:-)
Petr1984
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.1.2009
Při sledování tohoto filmu   se opět objevila moje silná   nechuť vůči asijským   bojovým uměním a vším, co   s tím souvisí. Nudnej,   nezáživnej film. O ničem.   Jackie Chan mi nepřijde jako   dobrý herec a jeho role mi   přijdou na jedno brdo.   Nejradši bych dal jeden bod,   ale dávám dvojku. Ten bodík   navíc je za české   prostředí. Jinak naprostá   katastrofa.
Renie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2008
super film, vtipné scény i   hlášky. je vidět, že   pokračování filmů může   být uspěšné jako v tomhle   případě
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Dva legrační pánové opět   odkazují na schopnost   přesvědčovat jeden slovy,   druhý akrobatickou   krkolomností. Možná se   jedná o daleko   propracovanější díl než   předchozí, po stránce   humorné určitě, ale v   podstatě je to stagnace,   která nemůže překvapit,   ale ani urazit.
Petra.Barbie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.6.2008
Ach, to nešťastné natáčení...
...divíte se, proč do   komentování filmů dávám   povzdech nad jeho   natáčením? Asi se budete   divit, ale v době filmování   tohoto projektu na zámku v   Dobříši jsem svou práci   opustila a nebylo to za zcela   příjemných okolností,   které ale rozhodně   nesouvisí přimo s prací   filmařů a konečným   výsledkem této komedie. Je   to jen taková douška   vycházející z osobního   prožitku. A teď k filmu -   já osobně nemusím filmy s   tématikou asijského   bojového umění, ale občas   se zablýskne nějaká   výjimka a když je to ještě   docela dobrá komedie, která   baví a není jen zaměřena   na přehlídku svalů a   švihání rukama a nohama sem   tam, tak proč ne? Není to   sice film, který bych musela   vidět nějak často, spíše   méně, až člověk   pozapomene jeho děj a   strukturu, ale lehce   nadprůměrný je určitě.   Takže za nějaký čásek se   určitě na projekt svého   posledního dozorování   filmařské práce v lokaci   našeho památného objektu   ráda podívám znovu:-))   Fotečka č. 13 - Zrcadlový   sál na Dobříši.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Skvělá akční komedie,   vyvážená dvojka   Chan-Wilson, potažmo trojka s   Wong se navzájem vtipně   doplňují. Ohrané téma,   které v tomto podání nikoho   neurazí a skvěle pobaví.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Kvalitní, zábavná, akční   komedie plná humoru a bitek.   Skvěle jsem se bavil. Dobrý   scénář a vynikající   výkon herců.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Až překvapivě kvalitní a   hrozně zábavná akční   komedie. Chan-Wilson jsou   skvělá dvojka. Film je   vtipný a pro Chanovi   příznivce nabízí dost z   jeho sbírky kopanců a   pěstí. Moc sem se pobavil a   ani na chvíli nenudil a to je   podle mě hlavní.
PogoJoe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Jackie je stále ve formě a   baví. Choreografie soubojů   tohohle snímku jsou opět   nezapomenutelné - např.   "balet" s černým   deštníkem, souboj pod   otáčejícím se   střílejícím kulometem n.   další variace se džbány -   tato rekvizita je snad v   každém Jackieho filmu, a   stále jinak... Moc mě to   bavilo - má to náboj,   vtipnost během filmu   nevysychá, ale stále   proudí, veškeré herecké   osazenstvo je cool, hudba až   na pár výjimek vše skvěle   podbarvuje... Tato komedie se   povedla.
SakoVerife
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
super komedie plna bitek a   humoru

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28523minih28523Velká automobilová krádež (1977) 
Grand Theft Auto n
minih65302minih65302Navajo Joe (1966) 
Navajo Joe n
minih37882minih37882Svět zítřka (2004) 
Sky Captain and the World of Tomorrow n
minih104191minih104191Hanin zákon (2012) [TV film] 
Hannah's Law n
minih66151minih66151Looper (2012) 
Looper n
minih46027minih46027Pirát silnic (2007) 
Hot Rod n
minih134746minih134746Legendy zločinu (2015) 
Legend n
minih13938minih13938Nekonečný příběh (1984) 
Die unendliche Geschichte n
minih156488minih156488Bright (2017) 
Bright n
minih31895minih31895Smrt panen (1999) 
The Virgin Suicides n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1996) [TV pořad]

15:25 - 16:05

37 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:25 - 16:10

37 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

27 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

27 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10