Duben
ohodnotit

Obsah filmu Bright

 
Po válce proti Temnému žijí na Zemi vedle sebe rasy lidí, elfů, orků a dalších bytostí. Každý řeší svoje problémy a prioritou policisty Daryla Warda (Will Smith) je dožít se vytouženého důchodu. To se mu ale nedaří, protože jeho parťák je nečistokrevný ork Nick Jacoby (Joel Edgerton) a právě kvůli tomu je dvojice častým terčem drsných vtipů a problémů nejen z řady místních policistů. Po střetu s orkem, kdy byl Ward postřelen a jeho parťák nechytil pachatele, se situace vyhrocuje a Ward se snaží Jakobyho zbavit. Zapletou se však s elfy...
 
Související odkaz
 
Recenze: Bright

A ještě jeden počin v režii Davida Ayera, jenž tentokráte natáčel pro Netflix.  číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
David AyerDavid Ayer  
hraje:
Will SmithWill Smith.....Daryl Ward [48]   
Joel EdgertonJoel Edgerton.....Nick Jakoby [42]   
Noomi RapaceNoomi Rapace.....Leilah [37]   
Édgar RamírezÉdgar Ramírez.....Kandomere [40]   
Lucy FryLucy Fry.....Tikka [25]   
Thanh Van NgoThanh Van Ngo.....Tien [38]   
Alex MerazAlex Meraz.....Serafin [32]   
Happy AndersonHappy Anderson.....Montehugh [40]   
Ike BarinholtzIke Barinholtz.....Pollard [40]   
Dawn OlivieriDawn Olivieri.....Sherri Ward [36]   
Matt GeraldMatt Gerald.....Hicks [46]   
Margaret ChoMargaret Cho.....seržantka Ching [48]   
Brad William HenkeBrad William Henke.....Dorghu [51]   
Enrique MurcianoEnrique Murciano.....Poison [43]   
Andrea NavedoAndrea Navedo.....kapitánka Perezová [39]   
Kenneth ChoiKenneth Choi.....Yamahara [45]   
scénář:
Max LandisMax Landis  
hudba:
David SardyDavid Sardy  
kamera:
Roman VasjanovRoman Vasjanov  
střih:
Michael TronickMichael Tronick  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Bright >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2019
Premarneny potencial...
Zaciatok tohto filmu je skvely a uvazoval som o   absolutnom hodnoteni.Casom vsak kvalita snimku   upada.Z dua Smith-Edgerton sa dal vytrieskat vacsi   kapital a Rapace mi vylozene nesadla.Velka skoda   premarneneho potencialu.
Film napriek tomu   doporucujem.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.8.2018
David Ayer je celkem schopnej, ale porád čekám   kdy se vytasí se super bombou, zatím spíš   porád dobrej nadprůměr povětšinou. Bright je   chvílema překombinovanej a ukecanej a taky je   hodně akce ve tmě, což je škoda. Jinak   černohumorná akční scifina, která není   špatná - 70%.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.8.2018
Tvl tak to si ze mne snad udělali srandu.   Čtyřicet minut se kafrá, akce sem tam jen   náznak, a když se konečně začne něco dít,   tak to ti dobytkové zpomalí a pustí do toho   gaučák muziku. Já myslel že mne jebne. Běžte   do prdele, za tolik ztraceného času. To   nemluvím o tom, že hned zpočátku je divák   nucen poslouchat odporný řev zvaný hudba, do   které někdo mluví. Za to všechno strhávám   šedesátku. Jinak se tu více kecá, než že by   se něco dělo. Nudil jsem se a nudil. Nechávám   dvacet za těch pár dobrých záběrů (asi pět)   a to je vše.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet $90miliónov║ David Ayer a zas   policajti, dobre, môže byť ale tie všetko   potvory naokolo, no pekný guláš, fantasy   zaasdené do dnešného prostredia, no takmer sme   tu zas mali Lovca čarodejníc. Ale našťastie   herci ujdu, akcia, masky fajn, poteší aj že tam   zbytočne moc necpali nejaké trikové efekty ale   celkovo ma to proste nedostalo. /65%/
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.7.2018
Těžký život orckého policisty, když ho ani   vlastní druh neuznává. Rasismus na každém   kroku, černý policajt vandruje do modrého,   kriminalita, otravné víly, které je třeba   vzít smetákem po palici….Život v   alternativním světě po boku s „nehodnými“   elfy a do důchodu je daleko. Nejdřív jsem   tápala, o co vlastně jde, zmlsána klasickým   Hollywoodem jsem čekala nějaký úvod a ten se   nekonal. Takže jsem si musela rychle zvyknout a   zorientovat se. Řežba, řežba, střepy, krev,   smrt hlavního hrdiny, všechno v rychlém sledu.   Dvojice ,doplněná „zrádnou“ elfkou, na sebe   slyšela, vytvořený svět byl zvláštní,   občas dost bezútěšný, ale zajímavý. Will   Smith honičky ještě udýchá, Joel Edgerton k   nepoznání a Noomi opět odkryla svojí temnou   stránku. A ano, Lebkouny mi to taky   připomínalo.
Peykka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2018
Kdyby byl Training Day zasazen do světa Harryho   Pottera. :-) Tak to je přesně Bright. Ocitáme   se opět ve světě Davida Ayera, podsvětí Los   Angeles, korupce a rasismu, a všechno je to   umocněné nadpřirozenými schopnostmi, elfy,   vílami a stvořeními zvanými Orcové. A jeden   takový Orc (zamaskovaný Joel Edgerton) je   přiřazen jako policista k matadorovi   strážníku Wardovi (ironie slovních hříček -   slovo ward je česky strážný). Snímek o   počáteční nenávisti, prazvláštním   přátelství, vzájemné nedůvěře, který   razí motto nesuďte podle vzhledu! Will Smith   vnáší svůj specifický humor a s Edgertonem   jsou perfektně sehraní. Smith se do role   policistů hodí, ten jeho klučičí zjev a nigga   English nikdy neomrzí.

Nicméně filmová   stopáž je až příliš dlouhá. Děj je   překombinovaný a v podstatě nepřinese až   tolik nového. Na konci je člověk tak přehlcen   informacemi, že ani neví, jestli to všechno   pochopil, což nutí k opětovnému sledování :D   určitě film stojí za více než jedno   zhlédnutí, kombinace Davida Ayera a Willa Smithe   funguje výborně, Ayer dokáže zachytit   zkaženost a temná zákoutí Los Angeles a Smith   do toho vnáší své charizma a sarkastický   černý (zas ta ironie, že Smith má černý   humor) humor :D
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.3.2018
Abych pravdu řekl, tak mně to připomínalo ...   Lebkouny, vám ne? Tvůrci očividně oprášili   Lebkouny a narvali tam mediální hvězdu.   Možná, že to nebyl špatný počin, ale mě to   zas tak moc nebralo.
Skutečně jsem si myslel,   že čumím na Lebkouny ... 156 část.
tinaorl
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2018
Pro mě jeden z těch velmi povedených filmů.   Líbilo se mi herecké osazení a výkon, nápad   filmu, provedení, efekty...
Vytknout můžu to,   že na můj vkus až příliš mnoho zmínek o   rasismu, až to bylo otravné. Takže 9/10
p.a.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2018
Tak to jóó!!
Hodnocení za jednu hvězdu a metascore 29 %? Tak   to je úplně k popukání. Ale co s tím   nadělám? Nic. Film je úplně v pohodě.   Universum je pěkně nahozený. Orkové, elfové a   lidi smíchaný v jednom kotli. Moc pěkný.   Postavy dobrý. Škoda, že Smith tomu nedal   větší nadstavbu. Edgerton dobrý, Rapace a   její komando (Ngoová a Meraz) - to byli slušní   zloduši. Zbytek taky ušel (zejména Fryová,   Ramírez a Anderson). Ayer je už dost zkušený   na to, než aby nějaký film vyloženě zkazil.   Tady to sice mohlo být asi lepší, ale stále si   tohle dílko drží slušný tempo a dobrou   úroveň. To že je v plánu druhý díl mě   potěšilo. Takže jen tak dál. Mohlo by se to   vymanit ze stínu Lebkounů a nezůstat jen u   filmů. Seriál z tohoto světa by mohl pobavit.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2018

Zajímavá kombinace současného realismu a   fantasy. Máme tu mystické bytosti žijící   vedle lidí, což žánrově není zase až tak   špatný nápad. Dějově jde o policistu   nuceného pracovat s Orkem. Nic naplat, už ten   začátek hodně připomíná klasický snímek z   roku 1988 ´Lebkouni´. Tam s lidmi žijí   mimozemšťané právě zvaní Lebkouni, kteří   jsou ve všech sociálních vrstvách a tak i   lidský policista má Lebkouna za parťáka.   Jedná se snad o inspiraci? V tomto snímku jsou   samozřejmě také Elfové a Andělé kupodivu   působící jako obtížný hmyz. Docela   odvážná představa. Dějově jde o zbraň   nazvanou jednoduše ´hůlka´, o kterou je   nesmírný zájem. Stejně jako ´Lebkouni´ je i   ´Bright´ především policejní film řešící   závažný případ, který ani nezapomíná   příkladně poukázat na největší problém   lidstva. Rasizmus. A jako ryze policejní film to   bylo natočené, takže nějaké extravagantní   blockbusterové efekty a vůbec vymoženosti tu   prostě nejsou. Takovými filmy zmlsaný divák   bude velmi zklamán. O špatný film se však v   žádném případě nejedná. Naopak. Má   myšlenku, thrillerový děj a dobrou výpravu. A   hlavně zase usazuje film od masovosti na   skromnější úroveň, jako to bylo kdysi. Pouze   o blockbustrech film rozhodně není.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih144193minih144193Musíme se sejít (2016) 
Musíme se sejít n
minih14599minih14599Oáza (1972) 
n
minih172898minih172898Nemrkej (2014) 
Don't Blink n
minih8539minih8539Horoucí srdce (1962) 
n
minih76242minih76242Elitní jednotka 2 (2010) 
Tropa de Elite 2 - O Inimigo Agora É Outro n
minih4798minih4798Bumerang (1997) 
n
minih49568minih49568Strašidelný autobus (2005) 
De griezelbus n
minih17911minih17911Rocky 3 (1982) 
Rocky III n
minih165267minih165267Krvavá nevěsta (2019) 
Ready or Not n
minih49701minih49701Zhubni! (1996) 
Thinner n


Hodnocení:n12345678910
Bright (2017)Bright (2017)Bright (2017)Bright (2017)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani