Zari
ohodnotit

Noční můra v Elm Street

A Nightmare on Elm Street

Další název:
Nočná mora v Elm Street
Žánr:
Rok:
1984
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
10.1.1992
„Pokud se Nancy neprobudí hrůzou, neprobudí se nikdy ...“

Komentáře k filmu Noční můra v Elm Street

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Viděl jsem možná víc   dílů, ale natolik mi   splývají, že je od sebe   neodliším. Nicméně je   fakt, že po tomhle jsem se   docela bál. Ale jednou   stačilo, možná právě   proto...
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2010
A Nightmare on Elm Street
Tenhle film je klasika v   hororovém žánru. I přesto   že je to hodně staré, tak   je to hodně povedené   rozhodně strašidelnější a   mnohem zajímavější než ty   dnešní horory, který jsou   samé blbosti. Ale Freedy je   borec v zeleno červeným   světříku, a je pravda, že   z něj jde opravdu strach.   Hlavní představitel Robert   Englund byl perfektní.   Prostě Wes Craven je mistr   strachu. Tenhle první díl je   podle mého ze všech   nejpovedejnější :-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2014
Kultovní hororový snímek,   který se stal rozjezdem   několikadílné série a   který se dočkal i remaku.   Freddy Kruger se stal   legendou. Jeho vyzáž a   rukavice s břity je synonymem   mezi horory 80. let. Trochu   tím byl zaškatulkován jeho   představitel Robert Englund.   Kdykoliv se objevil v jiném   filmu, Freddy z něho stále   vyzařoval. Nápad upáleného   mstícího vraha na mladých   lidech v jejich snech byl   ohromný a byla to trefa do   černého. Bez problému se   tak zařadil ke dvěma   taktéž známým a   úspěšným sériím, a to   'Pátek třináctého' a   'Halloween'. Všechny tři   spojoval jeden námět.   Speciální efekty jsou na   svou dobu velmi povedené a   přesvědčivé. Jako byl   přesvědčivý i debutantský   výkon Johnnyho Deppa. Kdo by   do něj řekl, že za mnoho   let z něj bude pirát z   Karibiku. Temnou atmosféru   bohužel kazí nekvalitní   "porevoluční"   dabing. Přimlouvám se za   nový. Když už se dělají u   snímků, které to   nepotřebují, tak proč ne u   tohoto. Freddy Kruger   zaslouženě patří do   filmového hororového   archívu.
Prasoid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.6.2008
Jedinečné dílo
které do světa vychrlilo   jednu ze záklandích ikon   hororu. Craven zpracoval   originální námět poměrně   zajímavým a netradičním   způsobem. Působivé efekty a   prolínání snů s realitou   podbarvuje Bernsteinova   trefná hudba, která však   při samostatném poslechu   příliš nezaujme.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.6.2009
Horor v ktorom sa každú   chvíľu niečo desivé deje,   dej je plný zvratov a   napätia, ja osobne som sa pri   pozeraní tohto staršieho   hororu vôbec nenudil, hoci   som ho videl len na   videokazete s nekvalitným   dabingom.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.8.2012
Freddy je zábavný. Freddy je   strašlivý. Freddy je   děsivý. Já jsem se bavila   od začátku až do konce.   Freddy je prostě úžasný.   Vraždí pomalu a   překvapeně.V roce 1984   natočil Wes Craven Noční   můru v Elm Street a dal   život Freddymu Kruegerovi,   který je jedna z   nejděsivějších hororových   postav. Natočeno je to velice   kvalitně a napětí by se zde   mohlo krájet. Wes si   pečlivě vybíral hlavní   postavy a myslím si, že s   výběrem chybu neudělal.   Mladíčký Johnny Depp   opravdu zazářil a po boku   Heather Landercamp tvořili   skvělý pár, který ve snu   bojuje s podivínem Kruegerem   a jeho ostrými noži.   Brutalita zde stoupla také   velice vysoko a pokud jde o   hudbu, ta vyděsí opravdu   každého. Noční můra v Elm   Street je opravdu na vysoké   úrovni popularity a dodnes   diváka vyděsí tak moc, že   z toho bude mít kvalitní   noční můru.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2013
Výborná stará klasika s   vynikajícími efekty.Skvělé   herecké obsazení,role   Freddyho R.Englundovi sedla   parádně v dalších rolích   J.Saxon a mladičký J.Depp.Na   tu dobu efekty opravdu   skvělé ,schody s   propadající se hmoty,krev   tryskající s postele do   stropu a spousta dalších.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.6.2011
Tak už jsem se konečně taky   musel dokopat k této   hororové sérii a musím   říci, že to nebyla ztráta   času.Jak již řekla zde   jedna kolegyně, tohle je   klasika ve svém   žánru.Robert Englund se pro   roli Freddyho Kruegera   narodil, stejně tak jako   třeba Sigourney Weaver, jako   Ripley z Aliena.Originální   příběhová linka mne   opravdu zaujala, snímek má   nápad a krvavé scény (tu   sekvenci s Deppem z hlavy   nevyženu).
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2011
Robert Englund a jeho životní výkon
film je pěkný, ale rozhodně   bych ho nebral jako horor.   Jasně, v 80 letech to byl   hororový hit, ale dnes už   ani ne. Robert Englund je pro   dream vraha naprosto ideální   a v české verzi má dobrý   dabing, který se v dalších   dílech už neobjeví. To co   bych filmu vytknul je   momentálně málo akce a tím   se vám zdá film pomalu   krátký, ale děj je naprosto   fantastický.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Film, který vám nedovolí   usnout. Ve své době   výborná podívaná. Dnes   již trochu zastaralé ale i   tak vyděsí.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2012
Wes Craven dostal další   skvělý nápad a položil   základ jedné z nejlepších   filmových sérií. A ačkoliv   podle mě není tento díl   nejlepší, je prostě   první...
Film je   parádně strašidelný,   protkaný skvělým černým   humorem s děsivou hudbou a   originálním příběhem.
Freddy je borec a navíc   ho geniálním způsobem   ztvárňuje Robert Englund,   bez kterého by tento film byl   o dost horší..
V   jedné ze svých prvních   filmových rolí se tu objevil   Johnny Depp, který byl zabit   dost brutálním   způsobem...
Výborný   filmový zážitek, zatím   ovšem jen 85%.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2019
Odhodlal som sa konečne som   si tento Cravenov počin   pozrieť a nakoniec nie je to   až také zlé ako som si   spočiatku myslel, triky a   masky od tvorcov projektu sú   prevažne vydarené, až na   harmonikové ruky Krugera, čo   vyznelo smiešne. Príbehovo   to je klasicky   "tupá"   vyvraždovačka s občasným   závanom dobrého   strašidelného nápadu, čo   neskĺzne do premrštenej   zbytočnosti a vďaka tomu to   beriem ako slušný priemer   čo nepokazí chuť aj pre   opätovné pozretie ale   pokračovania určite obídem.   ║Rozpočet   $1,8milióna║Tržby USA   $25,504,513║Tržby   Celosvetovo $26,319,961║
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2009
I když po letech je to místy   už spíš vtipné, jedná se   ve svém oboru o kultovní   lahůdku, která je prostě   výborná. Wes Craven   nastartoval sérii o   Kruegerovi vážně stylově a   Robert Englund si svou roli   náležitě užil.
Robinson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Parádní film. Freddy mi sice   zrovna hrůzu nenahání,   jenže je to sympaťák a   skvělej záporák. Englund ho   zahrál skutečně výborně.   Zajímavá je taky níže   uvedená role začínajícího   Deppa, kdybych se nepodíval   na obsazení, vůbec bych ho   nepoznal. Jinak mě film   hodně překvapil trikovou   stránkou, který jsou (až na   jeden záběr) dodnes, a   přinejmenším na tu dobu,   naprosto dokonalý. Freddy ze   začátku řádí skoro furt,   pak se tempo trochu uvolní,   ale je to docela krátké,   takže vůbec nenudí.   Krásné, těším se na   další díly.
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2013
Některé z hororů se stanou   klasikou a Freddy je prostě   monstrum, které spolehlivě   polechtá nervy. Celý film je   správně vystupnˇován, že   v určitém okamžiku se   člověk vyděsí a tuhne mu   krev v žilách. Skvěle   odvedená filmařská práce.
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2011
Horory ako sú: Freddy, Otčim   III, Critters či Piatok   trinásteho patria medzi moje   najoblúbenejšie horory   koncom 90. rokov.

Freddy - 1, 2.

Freddy Krueger s dlhými   prstami si vyberá obete a   potom ich zabíja.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2010
Překvapilo mě, jak málo   tomuhle legendárnímu hororu   ublížila doba vzniku. Pro   mě je to důkaz, že Craven   opravdu umí. V osmdesátých   letech, v době mejdanových   video projekcí, mě Freddy   Krueger minul, takže k   vyššímu bodování   postrádám patřičnou dávku   nostalgie, ale i tak můžu   bez obav uznale pokývat   hlavou. Přítomnost   začínajícího Deppa je   spíš zajímavostí, než že   by tu kdovíjak zářil,   krvavý gejzír, který po   něm zbyl, měl zatím   větší grády.
Deviant_Girl
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Freddy a jeho můry začínají
Všemi adorovaný první díl   mě zase tolik neohromil.   Vraždy, triky i postava   Freddyho byla super. Ale   hlavní hrdinka mi byla   nesympatická svým chováním   a hned od začátku sem jí   přála smrt. Což se mi ve   trojce splnilo. Nejlepší je   scéna smrti Deppa v posteli.   Jelikož toho taky nemám   ráda. Jinak šlo o vcelku   povedený začátek téhle   série, byť trochu nudný a s   bizardním koncem.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.10.2008
Slušný béčko z doby, kdy   se právě tyto béčka   ještě uměly točit. A   navíc debutující Depp s   květákem na hlavě a   "mlýkem na bradě"
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.11.2007
Klasika hororovych   vyvrazdovacek s   nezapomenutelnym zaporakem   (Freddy Kruger, to uz je   pojem), vybornou kamerou a   trochu vyzilou hudbou   osmedesatych let.
marci22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2010
Start nové hororové série o   kotelníkovi s rukavicí plnou   břitů.
Musím   říci,že dovádivé   řádění mám shlédnuté   až po všech dílech Jasona   Voorheese a Michaela Myerse(ty   mám raději než   Freddyho).Freddy Krueger   zabije v tomto díle 4   lidi.Výborná atmosféra a   krev(zvláště první   vražda).

Musím ale říci,že   nejraději mám čtvrtý   díl,potom pátý a na   třetím místě je 1.díl.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2018
Dlouho jsem neměla odvahu se   podívat, ukázky a útržky   zachycené občas v TV   stačily k tomu, abych   věděla, že na to nemám   nervy. Konečně se doba   posunula, film trochu   zestárl, takže to skoro   celé ustojím, ale opravdu se   bojím. Je to klasika s   neuvěřitelně geniálním   nápadem, excelentně   natočená a ačkoliv všechny   filmy jednou zestárnou a   vyčpí, tenhle bude ještě   dlouho budit respekt. Klobouk   dolů.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Tenhle horor to je jedna   nekončící noční můra v   podobě Freddyho Kruegera,   který vraždí ve snech nic   netušících obětí.   Skřípající zvuk jeho   nožů je tak nepříjemný a   pronikavý. Brrrr, jdu si   uvařit pořádný hrnek kafe   a snažit se neusnout.
smíšek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Skvělý horor
Opravdu výtečný a   bezkonkurenční horor se   skvělým Robertem Englundem v   roli Freddyho Kruegera.   Originální prolínání   skutečnosti se sny dělá z   tohoto filmu napínavou   podívanou. A ta říkanka   Jedna dvě, Freddy jde pro   tebe ….. Tři čtyři   ………..a skákající   děti přes švihadlo - na to   se nezapomíná.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Naprostá klasika v hororech.   Noční můra jednička je   naprosto originální,   dokázala mě vtáhnout a   prožívat děj. Craven   patří mezi mistry hororu   tomu se to nedá upřít. A   mladičký Johny Deep je   naprosto dokanalej, svoji   najivitou!:-) Ale stejně   nejlepší je Freddy !   Naprostá jedenička. :-)
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.8.2017
Musím říct, že mne ještě   žádný film nevyděsil a   nerozhodil tak, jako Noční   můra. Když jsem film viděla   poprvé, nebyla jsem schopna   se dívat, aniž bych   neutíkala do kuchyně,   protože jsem se prostě   neskutečně bála. Nic tam   není jisté a není tam snad   ani chvilka odpočinku pro   zničené nervy. Dnes už to   ustojím, ale bojím se   pořád. Klobouk dolů!
Medousek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2008
Nejlepší díl ze všech   Nočních můr.Ostatní díly   jaksi postrádají originalitu   a víceméně se vezou na té   samé pointě.Originální   zápletka,originální   zabiják Freddy,originální   vraždy...originální   horor!To je Noční Můra v   Elm Street!
Helled
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Horor/Fantasy
Opravdu skvěléj film   užasné spoje Hororu a   Fantasi atmosféra i krvavost   sparvný horor jak má být   podobně jako Texaský Masakr   Motorovou pilou a Halloweeen a   Pátek Třináctého
fifoml
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2005
Asi prvni horor co sem videl.   Bylo mi asi tak 6 a malem sem   se podelal. Tedka pri tom   zaspavam. Ale dost tezko...
Panzerfaust
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2009
Dobre spracované, celkom som   rád že som ten film konečne   videl. Až na ten koniec, ten   bol dosť nereálny a nudný.   Ale inak v pohode.
papamidnight
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.12.2011
neni to spatny ale jako horor   to nepovazuju spis za takovou   pohadku davam 5z10 za   zacinajiciho johnyho deppa
mark20185
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2015
vyborny film freddy kruger   skvělí film taky vyborny nic   tomu filmu nechybělo nancy a   freddy to fakt dobře zhrali   doporučuju všem milovnikum   pořadnych hororu at jse na to   podívají film fakt nesklame   100%
Darilla
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Tento horor mám velice ráda   a vzpomínám na něj a na   jeho shlédnutí, když jsem   byla menší. Možná od té   doby horory miluju. Freddyho   jsem se bála a měla respekt   a už si ani nepamatuji,   jestli se mi o něm zdálo.   Tento horor doporučuji
zorin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.8.2010
Podla mna skvely film,ocenujem   originalny namet,dobry vyber   hercou a napinavu atmosferu,co   majster Craven fakt dokaze.
lenca1
Hodnocení:
Přidáno: 21.6.2007
Naprosto pěkný horor ze   kterého jde strach když jsem   to viděla poprvé tak to mi   bylo asi 10 let a měla jsem   pořádný strach usnout   pořád jsem viděla Fredy   měla jsem s toho filmu strach   ale takové filmy mám ráda   starší horory jsou fajn
superkritik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.10.2012
Noční můra?Noční pecka!
Tak dobrá začnu od   začátku.O tento film jsem se   zajímal už jako malý kluk   ale ovšem rodiče mi   zakázali na to koukat.Až v   10 jsem to skoukl a moje   pocity?Skvělý originální   příběh který je nejdřív   nepochopitelný jako např..   kdo je ten zlý muž o   kterému se zdá naším   hrdinům a nebo proč to co se   jim stane ve snu se jim stane   i skutečně ale jak se film   rozzuzlí je to naprosto   bombastycké a dodává to   temnou atmosféru filmu.Dále   pak skvělé splynutí hororu   a krimi,to má na svědomí   náš hodný zlý popálený   strýček Freddy a rodiče z   celého Springwoodu.Hlavní   hrdinové?Dobré,skutečně   nic hrozného to není jasně   v dnešní době je to k   smíchu ale v 80.letech to   bylo normální,no hlavní   hrdinové a hlavně hrdinka mi   byli simpatyčtí.A ted to   hlavní náš záporák   Freddy!Z něj jsem prostě   nemohl,docela mě děsil ale   také pobavil,jeho make-up byl   super,rozhodně nejlepší z   celé série.Vražedná   zbran?Originální.
Vážně už nemám co   bych dodal snad jen to že ve   filmu je málo mrtvých(ale   krve je tam požehnaně)a to   mi trochu kazí dojmy z filmu   ale jinak,legenda která nikdy   neumírá.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih31778minih31778Vzpomínka na Titány (2000) 
Remember the Titans n
minih116686minih1166863 dny na zabití (2014) 
3 Days to Kill n
minih43097minih43097Tahle země není pro starý (2007) 
No Country for Old Men n
minih9859minih9859Kaktusový Jack (1979) 
The Villain n
minih27920minih27920Ponorka Hunley (1999) 
The Hunley n
minih139498minih139498Svědek (1976) [TV inscenace] 
Svědek n
minih7653minih7653Firma (1993) 
The Firm n
minih94422minih94422Neváhej a zavolej… (2012) 
For a Good Time, Call... n
minih145728minih145728Hvězdy světového cirkusu (2004) 
28th International Circus Festival of Monte-Carlo n
minih55462minih55462Bílá smrt (2009) 
Whiteout n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Nightmare on Elmo's Street (2015)

 Nightmare on Elmo's Street (2015)
Nightmare on Elmo's Street n
 
Žánr: horor / komedie
Země: Spojené státy americké


(remake)

Krueger (Another Tale from Elm Street) (2013)

 Krueger (Another Tale from Elm Street) (2013)
Krueger (Another Tale from Elm Street) n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Krueger (A Tale from Elm Street) (2011)

 Krueger (A Tale from Elm Street) (2011)
Krueger (A Tale from Elm Street) n
 
Žánr: horor / thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

 The Nightmare Ends on Halloween II (2011)
The Nightmare Ends on Halloween II n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)

 Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)
Freddy vs. Jason vs. Ash n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Noční můra v Elm Street (2010)

 Noční můra v Elm Street (2010)
Noční můra v Elm Street n
A Nightmare on Elm Street
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Samuel Bayer

(remake)

The Nightmare Ends on Halloween (2004)

 The Nightmare Ends on Halloween (2004)
The Nightmare Ends on Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Freddy VS Ghostbusters (2004)

 Freddy VS Ghostbusters (2004)
Freddy VS Ghostbusters n
 
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Hank Braxtan

(spin-off)

Freddy vs. Jason (2003)

 Freddy vs. Jason (2003)
Freddy vs. Jason n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké / Itálie / Kanada
Režie: Ronny Yu Yan-Tai

(pokračování)

Jason vs. Sadako (2003)

 Jason vs. Sadako (2003)
Jason vs. Sadako n
 
Žánr: animovaný / komedie / romantický
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Nová noční můra (1994)

 Nová noční můra (1994)
Nová noční můra n
Wes Craven's New Nightmare
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Wes Craven

(pokračování)

Freddyho smrt - poslední noční můra (1991)

 Freddyho smrt - poslední noční můra (1991)
Freddyho smrt - poslední noční můra n
Freddy's Dead: The Final Nightmare
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Rachel Talalay

(pokračování)

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu (1989)

 Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu (1989)
Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu n
A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Stephen Hopkins

(pokračování)

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu (1988)

 Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu (1988)
Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu n
A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Renny Harlin

(pokračování)

Freddyho noční můry (1988) [TV seriál]

 Freddyho noční můry (1988) [TV seriál]
Freddyho noční můry n
Freddy's Nightmares
Žánr: fantasy / horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Englund, Michael Lange, Tobe Hooper

(pokračování)

Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna (1987)

 Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna (1987)
Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna n
A Nightmare On Elm Street 3: Dream Warriors
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chuck Russell

(pokračování)

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta (1985)

 Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta (1985)
Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta n
A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Jack Sholder

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:50

22 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

08:30 - 09:30

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

09:15 - 10:25

7 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Reklama