Zari
ohodnotit

Medvěd

L'Ours

Další název:
Medvědi; The Bear; Medveď
Rok:
1988
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
1.10.1989
„Přátelství osiřelého medvědího mláděte a hrozivého medvědího samotáře.“

Komentáře k filmu Medvěd

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2011
Hezký, povedený film
Pro milovníky divočiny,   nedotčené přírody a   zvířat je to zajímavý   film. Roztomilý, osiřelý   medvídek jehož se ujme   starý medvědí samec a   putují spolu divočinou, na   stopě jim jsou dva zarputilí   lovci medvědů.

Jenže - v přírodě, v   divočině by to nejspíš   bylo na 99,9% jinak- v   přírodě totiž staří   medvědí samci nejenže o   mláďata nepečují a   neochraňují je, ale je   spíše zabíjejí. Je mi to   líto, bohužel je to tak.   Medvědice svoje mláďata   proti samcům chrání, ale ne   vždy se to podaří.   Nicméně jakási naděje že   je tento příběh o   přátelství starého   medvěda s medvídětem   skutečně možný a že se   mohl stát, je například v   různých zřídkavých   příbězich z divočiny -   například se stal příběh   lvice, která se z neznámých   důvodů ujala mláděte   pakoně a společně pak žili   nějaký čas v savaně.   Takže - možná se příběh   o medvíděti kterého se ujal   starý medvěd mohl stát :-)
Prasoid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2008
Zvířecí romantika a drama   natočená podle neméně   zajímavé knihy. Výborně   vykreslená otrava   muchomůrkou. Krutý   příběh, kde jsou lovci   spíše zlem. Inu drsná matka   příroda bez příkras.   Občas mne zaráží   množství názvů. Zatímco   kniha je pod názvem Král   šedých medvědů takřka s   ničím nezaměnitelná, film   se prezentuje hned pod dvěva,   zdánlivě totožnými tituly:   Medvěd a Medvědi. Aby v tom   pak děti neměly zmatek:-)
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2009
tak tohle to se moc povedlo  
hodně dobré to co ti   medvědi předvádí to není   vůbec
špatné   podle mého názoru zastínily   i herce nejlepší
  záběr jak ten malý klepe   tým stromečkem
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Krásný film, který zná   snad úplně každý. Jen bych   to nepovažovl moc za rodinný   film jelikož mi přijde   poměrně drsný a alespoň   já jsem z něj měl v   dětství těžký spaní.
Mlapiska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2008
Tohle je něco tak   nádherného, že se to dá   těžko popsat. Poprvé jsem   film viděla v raném věku a   brečela jsem jak pominutá.   Některé scény – např tu,   ve které starý medvěd   zmasakruje smečku zuřivých   dobrmanů, nebo když maminku   hlavního hrdiny zasypaly   kameny ze skály, jsem   podobně jako další scény   dlouho nemohla dostat z hlavy.   Teď jsem si film asi po   deseti letech osvěžila,   čekala jsem, že teď už   určitě nebude tak silný,   jak kdysi... jenže on byl. A   snad ještě silnější.
Drsná nádhera, která   snad nikoho nemůže nechat   chladným, mě dohnala až k   slzám dojetí.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.11.2017
Velkej a malej...
K tomuto filmu som sa dostal   az v r2017.Mal som velke   ocakavania, ale vo finale som   bol sklamany.Pribeh   simplexny,zvuky hrozne.Mrzi   male vyuzitie nadherneho   prostredia.Ak sa chcete   zamyslat nad ochranou   prirody,tak staci cokolvek z   produkcie BBC.
Film   nedoporucujem.
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2009
Povinnost pro děti
Nemám nic proti Harrymu   Potterovi,ale jestli mají   děti vidět poučný   příběh plný emocí,tento   film by měla být pro ně   jako čítanka.Co může být   hezčí než příběh o   přírodě,o   zvířatech?Medvědi je   nádherně vyprávěný film   se znamenitým obsahem.Mohu ho   vidět znovu a znovu a tento   film opravdu doporučuji   divákům všech věkových   kategoriích.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2012
Dojemné   přírodopisně-sociální   drama o chlupaťoučkém   uličníkovi, medvídkovi s   roztomilým čumáčkem a   šibalským výrazem (navzdory   tomu, že medvědi, jak   známo, nemají v obličeji   žádné mimické svaly).   Úchvatná divočina, malinkej   osiřelej míšánek, druhej   míša zase velkej jako   kráva... a lovci, se smečkou   psů velkých jak telata,   kteří ale naštěstí neumí   moc dobře střílet... (ti   lovci, ne psi...)
Jó,   zvířátka...Jak v Českém   nebi říká Babička Boženy   Němcové: já jsem vždycky   kolem sebe měla ráda   zvířátka, každé jaro byly   housátka nebo káčátka... A   jak s ní souhlasí praotec   Čech : zvířata jsou nutný,   ale nesežrat je hned! Něco   nechat na zimu! Pardon za   odbočku, ale zase jsem si pro   radost pustil pro zahnání   podzimních chmur České nebe   a jsem toho plnej :-)
Knížku Král šedých   medvědů jsem jako klučina   hltal s pusou otevřenou a   očima vyvalenýma, stejně   jako později, již v   dospělosti, Annaudův   špičkový film. Ještě dnes   zamáčknu slzu, když   slyším o zvířátkách...   Ale nesežrat všechno hned !   Něco nechat na zimu !
P.S. To jsem z toho jelen   - jen párřádkový   komentář a 20 krát použito   buď slovo zvířátka nebo   přímo název konkrétního   zvířete. A o tom ten film je   ! O zvířátkách :-)
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.6.2009
Skutečně nádhernej   příbjeh malýho medvíděte,   kterej chytí za srdce snad   každýho a velkolepá scéna   z konce filmu, kdy se král   medvědů setká s bezbrannym   lovcem, kerej se ho celou dobu   snažil zabít...Zkrátka   dokonalý dílko, jeden z   nejlepších a taky   nejdojemnějších filmů   vůbec.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Ne a ne. Výš jít nemůžu.   Úplně chápu všeobecné   nadšení pro tenhle film.   Krásná příroda, dojemný   příběh a tak. Jenže   způsob, jakým se tu   zvířatům podsouvají   typicky lidské emoce, mi   vadí. Je laciný,   sentimentální a   zkreslující. Ačkoliv se   film tváří jako pravý   opak, je to přímo manifest   zabedněného   antropocentrismu. Kdyby   medvědi chodili do kina a   měli smysl pro humor (ale oni   ani jedno k přežití   nepotřebují, pane Annaude),   asi by je dost pobavilo, jak   si je představujeme.
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2008
Vynikající filmové   zpracování knihy J. O.   Curwooda Král šedých   medvědů, která se věrně   drží literární předlohy.   Celé nádherné vyznění   filmu je zhuštěno v závěru   filmu, kdy dojde k setkání   krále divočiny s bezbranným   neozbrojeným lovcem, který   po celou dobu usiloval o jeho   život a Pánovi Tvorstva je   impozantním zvířetem   darován život, neboť   zvíře nezná pomsty. Nakonec   lovec ve své celoživotní   katarzi prozře. Poselství   tohoto nádherného díla tím   pádem dostává naprosto   univerzální rozměr. Film,   který se natáčel v Britské   Kolumbii celé 4 roky, kde se   natočilo neuvěřitelné   množství filmového   materiálu, z kterého byl   použit jen nepatrný zlomek,   je naprostým uměleckým   vrcholem režiséra Annauda.   Vřele doporučuji všem   vášnivým nimrodům a   sportovním lovcům, aby se   chytli za nos. 1OO %.
Pardal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2006
Jeden z   nejromantičtějších,   nejmilejších a   nejdojemnějších filmů   jaký jsem kdy viděl, posazen   do nádherného prostředí   divokých alp, oba dva   medvědí hrdinové   předvádí strhující   divadlo plné fantazie, dlouho   jsem si neoblíbil hlavního   hrdiny tak, jako mladé   medvídě hledající trochu   lásky v životě, chvílemi   mi ho bylo strašně líto....   Tenhle velice netypický film   by se měl promítat jak v   základních tak středních   ba i snad vysokých školách,   prostě všude a všem,   protože dokazuje, jak umí   být fim krásný!
Cardigan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Nejkrásnejsí film o   zvíratech vubec. Prinutí   cloveka jak k smíchu, tak k   pláci a práve to delá film   dobrým. Mel by v cloveku   vzbudit nejaký emoce.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Film jsem naposledy viděl asi   tak když mi bylo 12, 13 let.   Od začátku filmu to   strašně se mnou cukalo, byl   jsem v obavách a ve strachu   jako nikdy předtím. V jedné   chvíli jsem chtěl, aby to   nikdy nekončilo a v druhé   zase ať už je konec neboť   by to vážně se mnou asi   seklo !! posledních 20 minut   jsem jen brečel a brečel   jediné co mne drželo při   smyslech byla příroda, v   které se to vše odehrálo.   To co pan Jean - Jacques   Annaud natočil už doufám   nikdy neuvidím. Jen EMOCE a   EMOCE, tohle vážně ne   brrrr...
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2009
Úplně úžasnej dojemnej   filmek o malym medvídkovi,   kterýmu umřela máma - u   toho dycky brečim :( Nakonec   se ho ale ujme jinaje medvěd,   tak to dobře dopadne :) Fakt   moc krásnej film!
Shadow
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2004
Když malé medvídě ztratilo   svou matku, honily ho dlouho   noční můry, ale potkal   samotářského medvěda, dali   se dohromady. Velký malého   učil, chránil...až se mezi   nimi vzniklo velmi silné   pouto, které nemůžou   zpřetrhat ani místní   pytláci. Užijte si tenhle   nádherný příběh z horské   přírody. Určitě se bude   líbit nejen malým divákům.
suil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Tak tohle je uplně první   film, na kterym jsem byla v   kině a od té doby jsem ho   viděla snad stokrát. Je tu   opravdu krásně zachycená   příroda, malý medvídek je   k sežrání a to s jakym   stylem se v některých   scénách snaží napodobit   svého velkého kámoše je   strašně roztomilé. No a   scéna jak se prcek   "zfetoval"   mochomůrkama je k smíchu.   Takže film je nejen poučný,   chvilkami smutný, ale také   vtipný.
Jinak všem   bych doporučila shlédnou   dokument o natáčení tohoto   filmu, nejsem si teď jistá,   ale v roli malého medvídka   se vystřídali asi čtyři   medvědi.
miláček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2010
"Žít a nechat   žít"
Nádherný   film o až neuvěřitelném   přátelství osiřelého   medvíděte se starým   medvědem-samotářem.Bohužel   jsem neviděla film o   natáčení,trpělivost   štábu musela jistě být   hory přenášející....
igorko61
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Krásna príroda
Suprovy film - vela sa tam   nehovori ale prekrasna priroda   aj dej. Medved samotar bol   navonok zly ale vo vnútri   srdca mal lásku , cit a   spravodlivosť. Na dialku   kontroloval sirotu male   medveďa a vždy mu bol na   blizku aby ho ochraňoval.
tonysoukup
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.6.2021
Krásný příjemný snímek.
filmy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.6.2007
Nádherný film, nádherná   zvířata, nádherná   příroda skvěle zpracovaný   příběh medvědího   mláděte. Působivé až   dojemné scény, snové   halucinogenní vize medvídka   po ochutnání mochomůrky -   proč by jiná zvířata   nemohla prožívat to co   nejvyšší tvor lidstva.   Působivá scénka v závěru   filmu, kdy starý medvěd   "seřve" na skalní   rampě mědvědobijce místo   toho, aby ho smetl jedním   mávnutím mohutné tlapu a   udělí mu   "milost".Velice   povedený film v tomto   žánru.
fadomo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Další důkaz toho, že   "kam J.J.Annaud šlápne,   tam tráva zatraceně dobře   roste." Ano, tento   režisér je skutečně   mnohažánrovým mistrem, o   čemž svědčí i tento   úchvatný film plný   fascinujících záběrů.   Neméně zajímavý je i   "Film o filmu," kde   se můžeme přesvědčit o   vskutku obdivuhodné práci se   zvířaty, neuvěřitelné   trpělivosti štábu při   snímání každého záběru,   kdy hlavními aktéry jsou   zejména rozmary počasí a   "herců," v tomto   případě z říše zvířat.
Merito
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Je to už krédo filmových   tvůrců - co je smutné -   zanechá dojem - že to bylo   krásné. Ano i zde toto   platí malý medvídek přijde   o maminku která mu hledala   medík aby se napapal.......a   náhle skonala a snaha   přežít je jediné co   medvídkovi zůstalo.Ještě   jednou říkám smutné a   krásné.
Romanos333
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2010
Král šedých medvědů
Příběh malého osiřelého   medvíděte Muskwy,grizlyho   Thora napsal v roce 1916 James   Oliver Curwood (The Grizzly   King),podle událostí,které   prožil v kanadských   Skalistých   horách.Jean-Jacques Annaud   nás po letech potěšil svou   filmovou verzí.Střet lovce a   grizlyho uprostřed nádherné   přírody ...a to nejlepší   je,že zde nejsou   poražení,snad jen člověk   musel opět přehodnotit své   možnosti a pravomoce pána   tvorstva...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih14433minih14433Noční můra v Elm Street (1984) 
A Nightmare on Elm Street n
minih8550minih8550Hořící Mississippi (1988) 
Mississippi Burning n
minih53669minih53669Expendables: Postradatelní (2010) 
The Expendables n
minih7620minih7620Fešák Hubert (1984) 
Fešák Hubert n
minih4200minih4200Blade Runner (1982) 
Blade Runner n
minih37344minih37344České himalájské dobrodružství (2003) [Betacam Digital] 
n
minih28500minih28500Cabriolet (2001) 
Cabriolet n
minih36337minih36337Kameňák 2 (2004) 
Kameňák 2 n
minih17699minih17699Rambo 2 (1985) 
Rambo: First Blood Part II n
minih18581minih18581Sedm samurajů (1954) 
Sichinin no samurai n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:50

11 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

08:30 - 09:25

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

08:55 - 10:15

16 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Každá růže má svůj trn (Every Rose Has Its Thorn)

Každá růže má svůj trn
Every Rose Has Its Thorn

Leonid Parchomenko

Parchomenko Leonid

Sonny Baskin

Baskin Sonny

Naposled navštívené:
Každá růže má svůj trn (Every Rose Has Its Thorn)

Každá růže má svůj trn
Every Rose Has Its Thorn

Leonid Parchomenko

Parchomenko Leonid

Sonny Baskin

Baskin Sonny