Duben
ohodnotit

Jurský park 3

Jurassic Park III.

Rok:
2001
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
9/2001
„Třetí výprava na ostrov plný dinosaurů, tentokrát za záchranou malého chlapce, který tu ztroskotal při riskantním přeletu.“

Komentáře k filmu Jurský park 3

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
Cardigan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2008
Trojka se mi líbila víc nez   dvojka a méne nez jednicka,   ale i tak to bylo super.   Dostali tu prostor noví   dinosauri a skvelí herci z   prvního dílu. A zase se tu   potvrzuje jedno nepsaný   pravidlo amerických filmu:   deti jsou za vsech situací   nesmrtelné!!! :o)
Renie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2007
Trochu mě mrzí, že už to   nenatáčel Spielberg, ale fim   se mi nakonec líbil.   Myšlenka dát tam ještě   většího dravce, než je   tyranosaurus, byla skvělá.   Spinosaurus se nádherně   povedl a další nový   druhové jako ankylosaurus,   který tam v jedný scéně   líně prošel a   pteranodonové, kteří   nezůstali na zemi.
Líbila se mi velká   inteligence raptorů, jak si   svými hrdelními zvuky   domlouvali na kilometry daleko   a závěrečná scéna, jak   Alant Grant a spol. vracejí   ukradnutá vejce raptorům.   Jak by to ai dopadlo, kdyby je   vyhodil, jak to chtěl v   průběhu filmu udělat, když   na to přišel.
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2009
Jurský park III. dopadl   rozhodně lépe než Ztracený   svět. Joe Johnston,   Spielbergův oblíbenec,   natočil přímočarou a   vysoce akční podívanou s   krátkou minutáží, která   nennechá od prvních minut   diváka vydechnout až do   strhujícího finále. Takhle   se to má točit.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2009
Tento film je ďalším   úspešným pokračovaním.   Obsah tohto filmu na svoju   časovú dĺžku je dosť   akčný, priam napínavý.   Režisér tohto filmu dej   obohatil o jeden druh   dinosaura, akým bol   Spinosaurus.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2011
Pokud máte rádi plno   dobrodružství a utíkání   před nebezpečím, tak je   tento film právě pro vás.   Určitě vás nadchne krásná   příroda a dobře udělaná   animace dinosaurů.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2014
Aj bez Rexa sa dá
Priznám sa, že som mal   obavy, že to bude najhoršie   z celej trilógie a čuduj sa   bolo to lepšie ako podivná   dvojka. Jasné, je tu mnoho   vecí, ktoré by asi sa   nedali, ako prežiť pád   lietadla, 8 týždňov medzi   zabijakmi, či útok raptorov   (myslím to predávanie vajec,   to bolo asi už moc).   Práveže mi to tu ale vôbec   nevadilo a film bol   príjemným prekvapením. Je   pravdou, že už to nie je ako   prvý diel, čiže film s   príbehom a posolstvom, je to   akčná naháňačka, ale tu   to fungovalo dosť dobre.   Dobrý film
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2011
Poslední díl pro mě není   zklamáním. Tyranosaura   vystřídal   hrůzostrašnější tvor,   což byl správný tah a   vrací se náš hrdina z   prvního dílu - Grant, ale   samozřejmě, že se tu   objevují i nové obličeje.   Příběh je vlastně   jednoduchý.
Chlapec si   šel zaletět s maminčim   přítelem padákem u ostrova   Sorna, vymkne se to a tihle   dva zůstanou na ostrově, no   a rodiče toho kluka si najmou   Granta a jeho přítele, aby s   nimi jeli na ostrov, ale   Grantovi lhali.
Dál   už více neřeknu, jenom to,   že se jedná o pěknou   podívanou, ale podle mého   názoru se jedná o   nejslabší díl.
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2018
Ani trojka
značce "Jurský   park" neublížila.   Poprvé neseděl v   režisérském sedátku   Štěpán Špilberg, ale to   nevadí. Zato se nám vrátil   Sam Neil, i když se mu   vůbec, ale vůbec   nechtělo.
Ponechme   stranou drobné nelogičnosti   v ději. Městské dítě by   na ostrově, plném   přerostlých ještěrek   nejspíš vydrželo tak deset   minut, ale budiž.
Jinak je děj v pohodě,   dramatický bez hluchých   míst.
O tricích, o   které tu jde především, se   nemusíme vůbec bavit. Ty   jsou opět dokonalé.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Z trikoveho hlediska   nejpokrocilejsi Jursky park,   herecky je to horsi (krome   Sama Neila), ale jaink docela   zabavny film.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2017
Překvapivě lepší   pokračování, než byla   dvojka. Ubylo nelogičností   typu vyšetřování malého   t-rexe v rozsvíceném autě a   umělého naroubování   multikulti motivu   černošky-zachránkyně do   filmu. Trojka překvapí   především obřími   pterodaktyly a naprosto   debilní běloškou, co řve   do megafonu, řve bez   megafonu...prostě ječí   pořád.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2009
Tretí diel uzatvára celú   filmovú sériu,bohužial je   aj zo všetkých   najslabší.Je jedno,že sa vo   filme mihnú noví   dinosauri,Spinosaurus bol   síce perfektne urobený,ale   ak robia čo robia,tvorcom sa   nikdy nepodarí natočiť   lepší film,ako Spielbergov   Jurassic PArk.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Jurský park tentokráte také   z ptačí perspektivy a s   několika novými   paleontologickými přírustky   , pár perfektními scénami ,   který pobaví , nenudí a   uteče jako voda. 75%
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2010
První dva díly si mě   získaly a ani trojku jsem si   nemohl nechat ujít v kině. I   když už to bylo v   porovnání s předchůdci   malinko slabší a kromě   několika nových dinosaurů   nenabídl prakticky nic moc   nového, byla to pěkná   napínavá podívaná co má   spád a člověk se u toho   nemá nejmenší šanci nudit.   Sice to už není přímo   Spielbergův film, ale je tady   silně znát jeho dohled a to   je dobře. Třetí díl mě   tedy rozhodně nezklamal a jak   je vidět například na   Indianu Jonesovi, ani u   případného čtvrtého   pokračování bych se nemusel   bát zklamání. Tak doufám   že se ho někdy dočkáme.
Medousek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2008
Do třetice všeho dobrého?V   případě Jurského Parku   rozhodně ano!Co do kvalit   fascinujících triků a   ještě většího množství   dinosaurů,než v   předchozích dvou dílech se   opravdu vyrovná!Jediné,kdo   mi zde lezl na nervy byla   manželka Davida   Duchovnyho,která zde hrála   zoufalou matku, hledající   svého syna a která od   začátku až do konce   neustále pištěla!
Wez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2014
tento díl se mi líbil ze   všech tří nejvíc-sice je   tam plno nelogičností a film   je místy opravdu hodně   přitažený za vlasy(malej   klučina přežije sám na   ostrově plným   dinosaurů,domlouvání se z   raptorem pomocí jeho   vyskenované   mozkovny,atd.),ale na toto   jsem se díval,abych se u toho   pobavil,což se splnilo-efekty   jsou totiž   vynikající,akční scény   jakbysmet a spinosaurus byl   opravdu ůžasný monstrum
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2014
Nevstoupíš potřetí do Jurského Parku:-)
Už jsem ho kdysi asi dvakrát   viděl, ale mrknul jsem znovu   a musím říct ,že je o   něco lepší než druhý   díl. Hlavně díky hercům,   byl jsem rád, že se vrátil   Sam Neill a pobavil můj   oblíbenec W. H. Macy. Ano   zápletka i děj není nijak   originální, ale šlapalo to   svěže a bavil jsem se   dobře.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.8.2014
Třetí volné pokračování   už je jen vaření z vody a   Steven Spielberg asi moc   dobře věděl, proč   přenechat režisérskou   stoličku někomu jinému.   Vymýšlet všelijaké   důvody, jen aby zase nějací   hrdinové letěli na ostrov   plný dinosaurů s následnou   prchající etudou začíná   už být poněkud   stereotypní. A nepomůže   tomu ani návrat dvou   významných postav ze zcela   prvního snímku. Na druhou   stranu však není natočen   vůbec špatně. Má krapet   rychlejší tempo a atmosféru   stejně takovou, jako oba   předchozí snímky.   Speciální efekty opět na   úrovni. Jen ten děj je již   značně předvídatelný,   což kazí celkový dojem z   díla. I přes své filmové   přednosti se zdá být tento   počin zcela zbytečným.   Zkrátka, kdyby vůbec   nevznikl, nijak by nechyběl.
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Tomu říkám logické   rozhodnutí, spadnout   dobrovolně mezi dinosaury.   Koho tohle napadlo? Nemít s   sebou původního hrdinu   Jurského parku, těžko bych   byl ochoten dobrodružství   hrstky bláznů sledovat do   konce.
Kuvik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Rovnako ako dvojka ani tento   film už nedosahuje úrovne   prvého dielu. Dej je dosť   primitívne vymyslený, film   má prikrátku minutáž,   akčné spracovanie   jednotlivých scén je už   podstatne lepšie.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.6.2019
Po slabší dvojce přišla   dobrá trojka. Film měl   spád, napětí a měl vcelku   i originální nápady. Sice   v kratším formátu, ale o to   víc to bylo zajímavé. Nebyl   prostor na slabší momenty.
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2018
Tenhle film mě celkem   překvapil. Očekávala jsem   další povedenou a logickou   zápletku s logickou   návazností a logickým   uvažováním těch postav,   ale moc logiky jsem v tom   neviděla. Asi jsem rejpa ale   i dinosauři mi přišli víc   plastoví než v prvním   díle. Ten film jsem dokoukala   hlavně proto, že jsem se   celou dobu snažila přijít   na to, jak je možné, že   14ti letý kluk přežije   úplně v pohodě ještě s   desertem a pár dospělých   ne.
Ocean
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.10.2009
Tento film bol z celej   trilógie najslabší, ale aj   zároveň časovo najkratší.   Nemá to žiaden dej, akčné   scény sú tu oproti   predošlým dielom o čo si   lepšie a zaujímavejšie,   herecké obsadenie je tu   oproti predošlým dielom   slabšie, ale to ani z ďaleka   nevyzdvihuje úroveň tohto   filmu. Celý film sa odohráva   na opustenom ostrove, kde sú   voľne vypustené dinosaury.   Namiesto T-Rexa sa tu   predstaví ako hlavný   dinosaurus Spinosaurus, ktorý   je o mnoho rozmerovo   väčší, jeho hlava bola   podobná krokodílej. Dokázal   sa pohybovať dokonca aj pod   vodou.
LordPagi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2004
Oživlý pravěk se opět   vrací. Doktor Alan Grant sice   o něm nechce ani slyšet, ale   když v rámci záskání   financí pro své   archeologické aktivity kývne   na nabídku dělat průvodce   nad jedním z izolovaných   ostrovů na kterém odchovanci   Jurského parku žijí ve   volné přírodě, pravěk si   ho najde. Je to totiž bouda.   Vyhlídkový let je ve   skutečnosti záchrannou   výpravou, která má na   ostrově najít a zachránit   milionářského synka, který   se zde ztratil. Šance jsou   nulové. Monster, které   člověka rádi mnoho. A   členů záchranné výpravy   rapidně ubývá.   Tyranosaurové, Raptoři,   Pteradoktilové by rádi něco   na zub. Nonstop akční,   dobrodružná jízda po   pravěkém Disneylandu.
Federer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.8.2014
Bohužel je až příliš   vidět, že to nerežíroval   Spielberg. Potěšil návrat   Sama Neila a líbil se mi i   William H. Macy, ale i tak to   je jednoznačně nejslabší   díl série. To však   neznamená, že to není   slušná podívaná.
pavelnop
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2003
Ještěři opět útočí.
Lidé jsou prostě   nepoučitelní a opět se   vydávají na kostarický   ostrov na kterém společnost   Ingen naklonovala Jurské   dinosaury.

Vše   začíná ztracením jednoho   kluka, jehož rodiče se   rozhodnou pomocí Dr. Granta   zachránit.
Nedtrvá   dlouho a ocitnou se ve víru   událostí, kdy na ně   útočí ze všech stran   pravěcí ještěři.

Osobně za   nejlepší považuji   ještěra, který spolkl   mobil, který začal zvonit.   To si prostě nemůžete   nechat ujít.
bandri
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.5.2007
JP = Jurský park
Viděla jsme všechny díly,   tento měl zajímavý   průběh. Nejméně se mi   líbila dvojka. Co se týče   grafiky, ta se jim povedla. A   hlavně se mi líbila scéna,   kde se představitelka dívá   na kus hlavy naložené v   jakési tekutině, a nakonec   zjistí, že je to živý   dinosaurus, který stojí za   nádobou s onou tekutinou.   Poprvé jsme se strašně   lekla.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2011
Docela slušné   pokračování, autoři stále   jakžtakž umí překvapovat a   hlavně občas vylekat, a   pokud se divák alespoň   trochu vžije do postav (což   zdaleka ne u každého filmu   lze), ještě to stojí za to.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Už to sice nemá tu   Spielbergovskou atmosféru ale   koukat se na to dá a díky   krátké délce to i rychle   uteče.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.10.2013
Dějově asi nejslabší   pokračování dinosaurů,   také režisér je jiný a   musím říct, že jen řada   nových dinosaurů je asi to   jediné, co mne na filmu   zaujalo. A to je opravdu málo   na vyšší počet bodů -   nemyslíte?
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $93miliónov║Tržby USA   $181,171,875║Tržby   Celosvetovo $368,780,809▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $661,924 //počet predaných   kusov 43,583║ Tržby za   predaj DVD v USA $278,282   //počet predaných kusov   23,843║ Trikovo a vizuálne   opäť úchvatné ale príbeh   je na jedno kopito, už to   proste nezaujme tak ako prvé   dve časti. /65%/
bouncer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.10.2003
JP 3
Opravdový návrat skvělého   Jurského Parku (dvojka byla   opravdu špatná) - jenže už   to není tak originální, tak   hezké, překvapivé. Nic   nového, ale pořád Jurský   Park. Ujde to.
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.9.2018
Kvalitné remeslo, ktoré si   poctivo naplnilo svoje nijak   vysoké ambície. Dvaja   najväčśí dinosauri sú   nám ukázaní hneď na   začiatku, následuje   množstvo solídnej akcie (a   neodmysliteľných logických   nezmyslov) a v poslednej   tretine sa nám vo vzdušných   priestoroch dostáva veľmi   príjemného a dovtedy   nevideného prekvapenia. A to   všetko v krátkej stopáži,   ktorá nedovolí ani raz sa   pozrieť na hodinky.   "Malý" film, ale po   jeho skončení som bol   načisto uspokojený.
victorio
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.8.2018
Třetí část Jurského parku   je sice lepší než druhý   díl, ale už to začínalo   být trochu stereotypní   (vylodění na ostrově plném   nestvůr, prchání,   sežrání nepotřebných   vedlejších postav apod.),   ale když budu fér: líbilo   se mi to víc, než druhý   díl, i když některé   drobnosti předznamenaly   přepálené blbosti Jurského   světa-namátkou zvíře   předstírající, že je   naložené,   "komunikace"   raptorů a   "komunikace" s   raptory. Ale zase to nemělo   Chrise Pratta v hlavní   roli...
Alix
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.6.2010
To už vůbec není ono, to   není Spielberg. Skoro celý   film je ječení a pobíhání   z místa na místo s dinosaury   v patách.
kara.lol
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.7.2011
Nejslabší člának celé   trilogie. Logicky tvůrci   jistě chtěli vytěžit   maximum, ale zde to udělali   hlavně na úkor děje.   Potěšil mě sice návrat   Sama Neilla, ovšem celý film   mi přijde naprosto   zbytečný. Zápletka je   jednoduchá a hodně   předvídatelná. Jediné, co   mě velmi potěšilo, byly   nové druhy dinosaurů.
tymo23
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Očekával jsem víc ale   bohužel předešlé díly   jsou lepší
jarda53
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.4.2010
Pro někoho je Jurský park   fenomén a jinní se ptají   proč to? Zde není   důležitý děj ale jestli   režisér rozhýbe tu hromadu   drátů a plastů.
Tink
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Jak se říká: " V   nejlepším se má   přestat". A to by dle   mého názoru měl respektovat   i takový velikán, jakým je   Steven Spielberg a zakázat   Johnsonovi natáčení. Druhý   díl sice ukojil touhu   vědět, jak si asi můžou   vést naklonovaní dinosauři   bez zásahu člověka (o lehce   utopickém   "řádění"   Tyranosaura ve velkoměstě se   nebavím:)), ale tředí díl,   je už jen pokus vyždímat   poslední kapku z perfektního   fenoménu. Zkrátka první   díl nic nepředčí a   vzrušení jaké jsem zažila   při slovech: "Vítejte v   Jurském Parku" režisér   nezopakoval. Nesedí mi   námět ani Tea Leoni. Dokonce   ani návrat doktora Granta už   nezachránil tuto slátaninu   všeho možného. Osobně   doufám, že zprávy o   natáčení čtvrtého dílu,   kdy jsou dinosauři zmutováni   v jakési stroje zkázy, jsou   jen pouhou novinářskou   kachnou:)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9869minih9869Kam doskáče ranní ptáče (1987) 
Kam doskáče ranní ptáče n
minih34132minih34132Kurýr (2002) 
The Transporter n
minih41354minih41354Strážce lvů (1999) 
To Walk with Lions n
minih51184minih51184Phoenix (1998) 
Phoenix n
minih12172minih12172Maverick (1994) 
Maverick n
minih37380minih37380Strážní věž (2002) 
Cruel and Unusual n
minih152807minih152807Wind River (2017) 
Wind River n
minih24388minih24388Žít a zemřít v L.A. (1985) 
To Live and Die in L.A. n
minih36643minih36643Klokan Jack (2003) 
Kangaroo Jack n
minih23338minih23338Youngblood (1986) 
Youngblood n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Jurský svět: Zánik říše (2018)

 Jurský svět: Zánik říše (2018)
Jurský svět: Zánik říše n
Jurassic World: Fallen Kingdom
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Španělsko
Režie: Juan Antonio Bayona

(pokračování)

Jurský svět (2015)

 Jurský svět (2015)
Jurský svět n
Jurassic World
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Colin Trevorrow

(pokračování)

Ztracený svět: Jurský park (1997)

 Ztracený svět: Jurský park (1997)
Ztracený svět: Jurský park n
The Lost World: Jurassic Park
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Steven Spielberg

(pokračování)

Jurský park (1993)

 Jurský park (1993)
Jurský park n
Jurassic Park
Žánr: dobrodružný / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Steven Spielberg

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10