Právě teď | 05:00 | 12:00 | 16:00 | 20:00 | 00:00 | Celý den | TV tip: Pád Bílého domu (2013) | Další TV tipy > |
TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
|
05:00
Portugalsko na talíři (2)
Tento seriál není jen obvyklou kulinářskou podívanou věnovanou Portugalsku, protože je zároveň velko... Tento seriál není jen obvyklou kulinářskou podívanou věnovanou Portugalsku, protože je zároveň velkou oslavnou ódou na všechno, co zkrášluje a zlepšuje náš pozemský život. Zdravice nejzápadnější evropské země. Ljubomir Stanišič má v zásobě ty nejspeciálnější recepty, díky kterým nám bude moci předvést a uvařit nejvýtečnější pochoutky, které tato někdejší mořeplavecká velmoc světu může nabídnout. Připravte se na mimořádně poutavou cestu plnou chutí, která nás provede všemi spletitými stezkami portugalské gastronomiet! 06:00
Vaří se zdraví (23)
Chutné, výživné, zdravé. Tak je to možné získat určitě těžko, je to drahé a komplikované ... Nebo ne... Chutné, výživné, zdravé. Tak je to možné získat určitě těžko, je to drahé a komplikované ... Nebo ne? S recepty Alexandry Béreš je snadné zůstat fit. Praktické, zdravé a jednoduché recepty pro celou rodinu od královny fitness. 06:15
Piknik (14)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,... Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”. 06:30
Co vaří Margó Bódi (2)
Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvn... Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvním samostatném gastronomickém seriálu bude Margó vařit jídla, která má nejen ona, ale i celá její rodina nejraději. Pomáhat jí při tom bude její švagrová Ági. Nemyslete si ale, že se v jejich nagyecsedské kuchyni vaří z nějakých prachobyčejných surovin! Všechno je tu zaručeně čerstvé a domácí – od vajíček po maso, od zeleniny až po čerstvě natrhané bylinky. Vaření občas kuchařkám připomene historku, která je s tím či oním jídlem spojená, takže bude veselo, a v atmosféře plné dobré nálady a autentických chutí se navíc budou moci diváci seznámit i s některými tradičními romskými zvyklostmi. |
05:00
Naše malé městečko (5)
Opět nový seriál na programu televizní stanice deko! Osmidílný pořad Naše malé městečko je televizní... Opět nový seriál na programu televizní stanice deko! Osmidílný pořad Naše malé městečko je televizní variantou urbanistické hry, ve které mezi sebou soutěží dvě družstva: jedno „laické“ složené z „civilních“ místních obyvatel a jedno „profesionální“, jehož členové z valné většiny pocházejí z hlavního města. Jde o to, které družstvo přijde s lepšími nápady, jak zkvalitnit a zpříjemnit život v určitém městě. V pořadu nám oba týmy předestřou své plány a představy a dozvíme se, kdo by jak zlepšil nebo znovu navrhl směr územního rozvoje dané lokality. Stanovený hrací čas je 48 hodin, tedy dva dny jsoucí po sobě, a každému družstvu je určena jedna městská část, ve které se snaží co nejlépe vyřešit soutěžní úkol. Soutěžící nejprve zmapují „místo činu“, sbírají informace a ptají se náhodných kolemjdoucích na jejich názor ohledně zadaného území nebo budovy, plánují, kreslí projekty a debatují o nich. Na konci druhého dne každý tým vypracuje funkční plán, který pak musí veřejně obhájit na radnici. O vítězném týmu rozhoduje pětičlenná porota složená z členů, kteří danou lokalitu dobře znají – ze starosty města, z ředitelů místních institucí, z jedné místní celebrity a ze statutárního zástupce nějaké místní občanské iniciativy. Místní obyvatelé, které pojí silné citové pouto k místu jejich bydliště, se snaží v této soutěži kreativně vyřešit budoucnost určité městské části. Hra má dvojí účel: jednak dostanou členové městského zastupitelstva přímo od obyvatel neotřelé nápady, a to v rámci dialogu, jehož prospěšnost tak mohou všichni zúčastnění zažít na vlastní kůži. A jednak přiměje samotné obyvatele, aby se zamysleli nad možnostmi, výhodami a problémy svého města, přičemž se jim potvrdí, že i oni mohou přispět k jeho rozvoji a mohou být aktivními účastníky územního plánování v místě, které je jejich domovem. 05:30
Top 10 - Architekti (3)
V posledních letech přibylo v Maďarsku architektů, kteří si dokázali vytvořit vlastní styl, výrazně ... V posledních letech přibylo v Maďarsku architektů, kteří si dokázali vytvořit vlastní styl, výrazně je odlišující od jejich kolegů. Někomu dokonale „sedí” puritánský modernismus, jiní se vydali cestou využívání přírodních materiálů, zatímco ještě jiní se navrátili k tradicím. Jednu vlastnost ale mají všichni společnou: vědí, že jejich povolání je pro ně zároveň i celoživotní láskou. Dovolte, abychom vám představili Top 10, desítku nejznámějších a nejuznávanějších maďarských architektů, a to včetně jejich nejvýznamnějších prací, jejich představ o architektuře a myšlenek reflektujících jejich vlastní činnost. |
Sandhya - svetlo môjho života
Další díl/opakování: Romant. seriál India (2011-2014). Láska na druhý pokus
Další díl/opakování: Romant. seriál Tur. (2014). |
||
TV Paprika
08:00
Mlýnek na recepty extra (18)
K denně vysílaným dílům seriálu Mlýnek na recepty se organicky pojí zvláštní vydání (takzvané speciá... K denně vysílaným dílům seriálu Mlýnek na recepty se organicky pojí zvláštní vydání (takzvané speciály) téhož pořadu. V těchto speciálech, vysílaných pod titulem Mlýnek na recepty Extra, moderátoři Róbert Bede a Zsolt Serényi opouštějí televizní studio a předvádějí přípravu toho či onoho chutného pokrmu v autentickém prostředí, kde se dané jídlo nejlépe vyjímá a hovoří samo za sebe. Kromě vaření a receptů je věnován velký prostor otázkám souvisejícím s nákupem vhodných surovin a tématům jako je prostředí, lokální pracovní postupy či varianty jednoho a téhož jídla. Víkendové Mlýnky na recepty Extra budou částečně tematicky navazovat na obsah předcházejících epizod natočených ve studiu, ale vzhledem k tomu, že se natáčejí mimo televizní kuchyni a jeden speciál trvá přibližně půl hodiny, nabízí se příležitost seskupit víkendová vydání do tří hlavních tematických okruhů. Prvním z nich budou suroviny a jejich lokální zdroje (kozí farma, sběr lanýžů, lov), druhý okruh jsme nazvali „rodinný oběd” (víkendové grilování, pikniky), zatímco do třetího okruhu budou patřit gastronomické portréty známých osobností, které nám mimo jiné prozradí, co je jejich zamilovaným jídlem a jak je doma připravují, do jakých podniků s oblibou chodí a kde nejraději nakupují. 08:30
Gastrofanatici - Skandinávie (15)
Líbila se vám sága o Gastrofanaticích? Tak se teď s nimi vydejte z Balkánu, kde to velmi připaluje, ... Líbila se vám sága o Gastrofanaticích? Tak se teď s nimi vydejte z Balkánu, kde to velmi připaluje, přes chladnější pobaltské republiky do krajů, kde to opravdu hodně studí, do zimy, na samý sever Evropy! Tento seriál dokumentuje čtrnáctidenní cestu ze skandinávských zemí přes Feröerovy ostrovy as Island až do Grónska. Štáb vyjíždí z finského Rovaniemi v obytném voze, který mu z následujících čtrnácti dnů nejméně týden bude opět jediným domovem. Projedeme Finskem, Švédskem, Norskem, Feröerovými ostrovy, Islandem a podíváme se i do Grónska. Osvědčený recept se přitom nemění: bude se cestovat a jíst, cestovat a jíst, cestovat a jíst, jako ve všech dílech dřívějších cyklů. Vydejte se s námi a dobře známým filmovým štábem i na gastrovýlet po severu! 09:00
Ze dne na den (122)
Mimořádně úspěšný seriál „Co si dáme dnes” od nynějška vystřídá na programu TV Paprika nový pořad vy... Mimořádně úspěšný seriál „Co si dáme dnes” od nynějška vystřídá na programu TV Paprika nový pořad vysílaný rovněž každý den s novým obsahem. Krátké dvanáctiminutové epizody budou hospodyňky ze dne na den zásobovat čerstvými nápady, takže jídla předváděná na obrazovce se mohou už za pár hodin objevit na stole rodiny! Dejte si poradit od populárních šéfkuchařů TV Paprika: Tamás Jenei Vás naučí vařit exoticky, Róbert Bede tradičně, Zsolt Serényi moderně a Zoltán Magos podle svěžích středomořských receptů! 09:15
Ze dne na den (123)
Mimořádně úspěšný seriál „Co si dáme dnes” od nynějška vystřídá na programu TV Paprika nový pořad vy... Mimořádně úspěšný seriál „Co si dáme dnes” od nynějška vystřídá na programu TV Paprika nový pořad vysílaný rovněž každý den s novým obsahem. Krátké dvanáctiminutové epizody budou hospodyňky ze dne na den zásobovat čerstvými nápady, takže jídla předváděná na obrazovce se mohou už za pár hodin objevit na stole rodiny! Dejte si poradit od populárních šéfkuchařů TV Paprika: Tamás Jenei Vás naučí vařit exoticky, Róbert Bede tradičně, Zsolt Serényi moderně a Zoltán Magos podle svěžích středomořských receptů! 09:30
Bytová restaurace (6)
Bytová restaurace je místo, kde se z času na čas v bytě otevře opravdová restaurace, přicházejí sem ... Bytová restaurace je místo, kde se z času na čas v bytě otevře opravdová restaurace, přicházejí sem lidi, kteří se odněkud dozvěděli o této možnosti, sní svou večeři, zaplatí a odejdou. Poté se restaurace promění znovu v kvartýr. Je třeba vědět, že počet míst je konečný a kvůli velkému zájmu si musí hosté rezervovat místa předem. Žofi, Tomi a Marci rádi vaří, ale nejsou profesionálními kuchaři. Všichni tři se zabývají něčím jiným, z čehož vyplývá, že jsou někdy nejistí, hodně experimentují a zkoušejí. To ale není znát na jejich pokrmech, protože se vždycky usilují o to, aby se za své meni nemuseli nikde stydět. Pokaždé si oni sami vymyslí téma pro večeři, kalkulují, porovnávají, posílají pozvánky svým známým. Samozřejmě, i na nápoje kladou obrovský důraz, takže výsledkem je pokaždé jedno chutné, lahodné meni, které lze i v domácích podmínkách velice snadno připravit. A na které budou všichni členové náhodně sestavené společnosti dlouho a rádi vzpomínat. 10:00
Sladké babičky (3)
Mladý kuchař Feri Keresztúri, známí už i z Castingu se rozhodl, že po vaření se naučí i péct. A že o... Mladý kuchař Feri Keresztúri, známí už i z Castingu se rozhodl, že po vaření se naučí i péct. A že od koho? No přece od toho, na koho koláče se pamatujeme i po dlouhých letech. TV Paprika vyhledala ty babičky a tetičky z vesnic, které jsou slavné za jejich vynikající koláče a které se s radostí podělili s námi o své tajné recepty. Pohádkové domácí zákusky z nejkrásnějších krajů Maďarska, s Ferim Keresztúrim. 10:30
Recepty pro radost s Markétou a Patrikem (1)
Markéta Hrubešová, známá herečka a vášnivá kuchařka a Patrik Bečvář, kuchař roku, který vařil i pro ... Markéta Hrubešová, známá herečka a vášnivá kuchařka a Patrik Bečvář, kuchař roku, který vařil i pro prezidenta Obamu, společně v jedné kuchyni. Příjemná atmosféra prošpikovaná zábavnými historkami a provoněná těmi nejlepšími recepty – recepty pro radost. Během vaření přijde řeč i na historky spojené s danými pokrmy. Patrik se pochlubí, jak k receptům přišel a co při vaření doma i v zahraničí zažil. Markéta má v rukávu také velkou spoustu zajímavých příběhů a chutných receptů, které jistě provoní i Vaši kuchyni. Příjemná kombinace dobrého jídla a mnoha zákulisních zajímavostí, to jsou Recepty pro radost s Markétou a Patrikem. 11:00
Francie podle Luka Nguyena (1)
Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této k... Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této kouzelné říše gastronomických zázraků, která mocně zapůsobila na osud celé jeho původní vlasti, Vietnamu, a konkrétně i mnoha jeho příbuzných. Luke začne prožívat svá kulinářská dobrodružství hned v hlavním a největším městě Francie. S pomocí členů své rodiny a kamarádů seznámí diváky s typickou vášní Pařížanů pro dobrá jídla, pro dekadenci a tradice. Potom náš průvodce zamíří na východ, mezi impozantní středověké stavby Strasbourgu, kde poznává specifické gastronomické zvyky Alsaska. Franche-Comté se vyznačuje mlhavými horami, mezi nimiž Luke s kuchaři vyznamenanými Michelinovými hvězdičkami ochutnává pokrmy uchystanými podle receptů, jež prověřila dlouhá řada století, a nakonec s použitím lokálních plodin vytváří vlastní lákavá jídla -- ozvláštněná nějakým tím vietnamským překvapením, kterých má po ruce vždycky dost a dost. Například v Lyonu, přední metropoli francouzské gastronomie, vaří Luke s jedním ze svých starých kamarádů na ulici, ale zbude čas i na setkání jak s nejlepšími mistry kuchaři Francie, tak s kulinářskými amatéry. Zatímco putuje po slavném jižním francouzském pobřeží -- od Nicy po Biarritz, zvou ho do svých příbytků svérázní domorodci a prozrazují mu dávné rodinné recepty. Lukova další cesta vede malebným údolím Loiry a končí v Bretagni, kde vietnamský kuchař poznává vrchol všech francouzských gastronomických tradic. Luke má jednak strhující styl, jednak hoří neobyčejnou vášní pro všechno, co se jí. Proto můžeme říci, že dokáže divákům dost plasticky předvést i tu stránku francouzské gastronomické kultury a způsobu života, která se v televizi příliš často nevidí. 11:30
Škola vaření Marthy Stewartové IV (9)
Škola vaření, jak ji prezentuje Martha Stewart, je unikátním kulinářským mistrovským kurzem vedeným ... Škola vaření, jak ji prezentuje Martha Stewart, je unikátním kulinářským mistrovským kurzem vedeným suverénní vládkyní všech kuchyní, která má v zásobě hromadu tipů a kuchyňských triků pro amatérské kuchaře, ať už jde o úplné začátečníky, nebo o ty, které se kolem sporáku pohybují již o něco zkušeněji. Vzor všech hospodyněk začíná klasickými recepty, jejichž prostřednictvím uvede velevážené publikum do světa hřejivě domácích, ale zároveň neuvěřitelně dráždivých pokrmů, ve kterém již bezmála tři desetiletí sklízí královskou slávu a úspěchy na mezinárodní úrovni. |
Spektrum Home
09:00
Výklad (3)
Pořad nesoucí název "Výklad" obsahuje měsíční tematickou nabídku televize Spektrum Home. Podává přeh... Pořad nesoucí název "Výklad" obsahuje měsíční tematickou nabídku televize Spektrum Home. Podává přehled událostí a výstav z oblasti bytové kultury, zahradnictví, architektury a designu uplynulého měsíce a seznamuje diváky s novinkami na trhu. 09:30
Výklad (4)
Pořad nesoucí název "Výklad" obsahuje měsíční tematickou nabídku televize Spektrum Home. Podává přeh... Pořad nesoucí název "Výklad" obsahuje měsíční tematickou nabídku televize Spektrum Home. Podává přehled událostí a výstav z oblasti bytové kultury, zahradnictví, architektury a designu uplynulého měsíce a seznamuje diváky s novinkami na trhu. 11:00
Zařiď to! (7)
Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím na... Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím naplnit prázdné prostory? Dnes už je naštěstí i v tuzemských obchodech nadmíru pestrý sortiment, můžeme vybírat ze záplavy nejrůznějších materiálů, stylů, barev a tvarů. Ale kdo už má s něčím podobným zkušenosti, dobře ví, že při zařizování nebo renovaci bytu bohatý výběr situaci ani v nejmenším neusnadňuje, spíše naopak.Zařiď to! je seriál, jehož každý díl se tematicky zaměřuje na některý ze základních typů nábytku – například na sedací soupravy, lůžka a pohovky, skříně, stoly, bytový textil atd. – a bytového vybavení. Aktuální tematická oblast bude v daném dílu probrána vždy do nejmenších podrobností. Na začátku máme jako výchozí bod úplně prázdný byt, který bude do konce seriálu velice krásně a vkusně zařízen. 11:30
Zařiď to! (8)
Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím na... Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím naplnit prázdné prostory? Dnes už je naštěstí i v tuzemských obchodech nadmíru pestrý sortiment, můžeme vybírat ze záplavy nejrůznějších materiálů, stylů, barev a tvarů. Ale kdo už má s něčím podobným zkušenosti, dobře ví, že při zařizování nebo renovaci bytu bohatý výběr situaci ani v nejmenším neusnadňuje, spíše naopak.Zařiď to! je seriál, jehož každý díl se tematicky zaměřuje na některý ze základních typů nábytku – například na sedací soupravy, lůžka a pohovky, skříně, stoly, bytový textil atd. – a bytového vybavení. Aktuální tematická oblast bude v daném dílu probrána vždy do nejmenších podrobností. Na začátku máme jako výchozí bod úplně prázdný byt, který bude do konce seriálu velice krásně a vkusně zařízen. |
TV Noe
09:35
Poutní chrám Panny Marie na Chlumku v Lu...
Dokument přibližuje projekt zpřístupnění církevní památky pomocí výtahu ojedinělý v celé ČR |
Doma
2 baby na mizine
Další díl/opakování: Sitkom USA (2014-2015). 2 baby na mizine
Další díl/opakování: Sitkom USA (2014-2015). |
|
TV Paprika
12:00
Labužníkem každý den IV (23)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! 12:30
Dobroty slečny Dahlové (5)
Sophie Dahl soudí, že chutě a city jsou neoddělitelnou součástí každého skutečně dobrého receptu. Pr... Sophie Dahl soudí, že chutě a city jsou neoddělitelnou součástí každého skutečně dobrého receptu. Proto se jednotlivé epizody točí vždy kolem určitého emocionálního tématu. Čeká nás romantika, nostalgie i snění. Sophie nám ukáže přírodní scenérie, jež pro ni hodně znamenají, a seznámí nás s osobními příběhy, které se k těmto krajům pojí a skrývají se v pozadí aktuálního receptu, ovšem ústřední roli si ve všech případech podrží kulinářské kreace. Sophie odhalí takové okamžiky ve svém životě, které v podstatné míře usměrnily její přístup ke gastronomii; můžeme například poznat kamenité mořské pobřeží v Sussexu, kde si hrála jako malá holčička, nebo zastrčený venkovský hřbitov, který hlásá zprávu o nadčasové, nikdy nehynoucí lásce. Sophie svým vtipným a originálním přístupem vytváří z tohoto seriálu skutečnou perlu televizní dokumentaristiky – pořad je teple lidský, je v něm jemný humor a především tryská ze srdce. 14:10
Po Evropě s vidličkou a nožem (10)
V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede... V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede nám do každého dílu přivezou pár gastronomických specialit některé evropské země. Ukáží nám pokrmy, které se velice snadno připravují, takže si jimi každý bez potíží může zpestřit svůj receptář. Připomenou nám dobře známá jídla, která na cestách každý velmi rád ochutná, ale na přetřes samozřejmě přijdou i jídla méně známá. Tyto kulinářské výtvory se vyznačují jedním sympatickým rysem - vaří se z ingrediencí, které jsou kdykoli a kdekoli lehce k sehnání. A jejich přípravou nám Gerti a Robi zároveň předvedou, jaké zajímavé paralely a shody -- ale i neméně zajímavé rozdíly -- můžeme v gastronomii jednotlivých evropských zemí objevit. 14:40
Nejproslulejší světová jídla (10)
Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude... Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude jen mluvit, také nám je uvaří. Fred jezdil 8 let po světě a pídil se po autentických receptech. Nyní nám bude vyprávět zajímavosti z dějin velice známých jídel, jako jsou těstoviny, hamburger, pizza, případně paella. 14:55
Nejproslulejší světová jídla (11)
Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude... Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude jen mluvit, také nám je uvaří. Fred jezdil 8 let po světě a pídil se po autentických receptech. Nyní nám bude vyprávět zajímavosti z dějin velice známých jídel, jako jsou těstoviny, hamburger, pizza, případně paella. 15:10
Ebbyna islandská kuchyně II (6)
Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si ... Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si zamilují diváci všech věkových kategorií. Celým seriálem se táhne jako ona příslovečná červená nit duch zdravého stravování a ekologického myšlení. Vášeň a láska, tyto dvě neodmyslitelné součásti Ebbina vaření, diváky snadno nakazí. Už po zhlédnutí jednoho dílu se pravděpodobně sami chopíme hrnce nebo pánve! 15:40
Catherin Fulviová a prázdniny v Římě (2)
Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchy... Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchyně, receptů dědících se v rodině z generace na generaci. Snaží se najít patřičnou inspiraci, vždyť je ve městě, které se proslavilo “vynálezem” moderní kuchyně a zároveň se může pyšnit prvenstvím co do počtu restaurací, které si vysloužily Michelinovy hvězdičky. Jistě není náhoda, že Řím je prakticky odnepaměti středem světa gastronomie. Catherine objíždí věčné město na mopedu a setkává se s přáteli, kuchaři a svými někdejšími učiteli. Důležitým zdrojem inspirace jsou pro ni trhy, restauranty a pochopitelně domovy obyčejných Římanů. |
Spektrum Home
12:00
12 pokojů - kolem světa (1)
Veleúspěšný seriál televize deko, 12 pokojů, se tentokrát vydává na cestu kolem světa. Podstata je s... Veleúspěšný seriál televize deko, 12 pokojů, se tentokrát vydává na cestu kolem světa. Podstata je stále stejná: ukážeme vám, jak si můžete zařídit byt s pomocí snadno dostupných materiálů a bez větší finanční zátěže – a přitom podle nejmodernějších trendů bytové kultury. Jednotlivé interiéry se tentokrát budou inspirovat atmosférou světových velkoměst. 12:30
12 pokojů - kolem světa (2)
Veleúspěšný seriál televize deko, 12 pokojů, se tentokrát vydává na cestu kolem světa. Podstata je s... Veleúspěšný seriál televize deko, 12 pokojů, se tentokrát vydává na cestu kolem světa. Podstata je stále stejná: ukážeme vám, jak si můžete zařídit byt s pomocí snadno dostupných materiálů a bez větší finanční zátěže – a přitom podle nejmodernějších trendů bytové kultury. Jednotlivé interiéry se tentokrát budou inspirovat atmosférou světových velkoměst. 13:00
Bleší trhy (2)
Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou ... Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou částku nakoupí slibné starožitnosti na krásných a malebných bleších trzích ve Francii a potom je musí za jeden jediný den dát patřičně do pořádku a prodat je s co největším ziskem londýnským starožitníkům. Vítězem bude samozřejmě ten, kdo dosáhne nejvyššího profitu, respektive ten, kdo na špatném obchodě nejméně prodělá... 14:00
Rekonstrukce starých nemovitostí II (1)
George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité fir... George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité firmy, jejichž odhodlaní majitelé se snaží přetvářet historické budovy na příbytky odpovídající potřebám 21.století. Dlouhá plánovací fáze, nespoutaná fantazie a výdrž! Výsledkem je znovuzrození starých obranných objektů, větrných mlýnů, strážních věží a církevních staveb v novém pojetí a s novou funkcí, jak uvidíme v jednotlivých dílech tohoto seriálu. 15:00
Rekonstrukce starých nemovitostí (2)
George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité fir... George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité firmy, jejichž odhodlaní majitelé se snaží přetvářet historické budovy na příbytky odpovídající potřebám 21.století. Dlouhá plánovací fáze, nespoutaná fantazie a výdrž! Výsledkem je znovuzrození starých obranných objektů, větrných mlýnů, strážních věží a církevních staveb v novém pojetí a s novou funkcí, jak uvidíme v jednotlivých dílech tohoto seriálu. |
Doma
Sandhya - svetlo môjho života
Další díl/opakování: Romant. seriál India (2011-2014). |
||
TV Paprika
16:10
Zeptejte se řezníka (2)
Odvázaný a všeho schopný řezník Anthony Puharich s několika vynikajícími australskými mistry kuchaři... Odvázaný a všeho schopný řezník Anthony Puharich s několika vynikajícími australskými mistry kuchaři vyráží na kulinářský výlet; provázejí maso na jeho cestě od bran chovatelské farmy až na talíř, který vám bude naservírován k obědu. Ve svém proslulém řeznictví v Sydney zná Anthony dokonale a přesně místo původu každého jednotlivého kousku masa a velice rád se s námi podělí o mnoho užitečných tipů, triků a technických fíglů, které musí správný řezník znát a využívat. Každé masíčko chce svoje, to dá rozum, a nabídka chutných mas v tomto pořadu je vysloveně pestrá: od hovězího po skopové a od drůbeže po zvěřinu – prostě všechno, co může hrdlo ráčit! Naučíme se připravovat perfektní steaky a jiné masité pochoutky podle postupů odpozorovaných v těch nejvyhlášenějších restauracích a dozvíme se, jak dosáhnout toho, abychom od řezníka, u kterého běžně nakupujeme, dostali to nejlepší. Zkrátka a dobře, budeme umět rozpoznat kvalitu. Už nikdy více nás žádný steak neoklame a nezklame! 16:40
Dobroty slečny Dahlové (5)
Sophie Dahl soudí, že chutě a city jsou neoddělitelnou součástí každého skutečně dobrého receptu. Pr... Sophie Dahl soudí, že chutě a city jsou neoddělitelnou součástí každého skutečně dobrého receptu. Proto se jednotlivé epizody točí vždy kolem určitého emocionálního tématu. Čeká nás romantika, nostalgie i snění. Sophie nám ukáže přírodní scenérie, jež pro ni hodně znamenají, a seznámí nás s osobními příběhy, které se k těmto krajům pojí a skrývají se v pozadí aktuálního receptu, ovšem ústřední roli si ve všech případech podrží kulinářské kreace. Sophie odhalí takové okamžiky ve svém životě, které v podstatné míře usměrnily její přístup ke gastronomii; můžeme například poznat kamenité mořské pobřeží v Sussexu, kde si hrála jako malá holčička, nebo zastrčený venkovský hřbitov, který hlásá zprávu o nadčasové, nikdy nehynoucí lásce. Sophie svým vtipným a originálním přístupem vytváří z tohoto seriálu skutečnou perlu televizní dokumentaristiky – pořad je teple lidský, je v něm jemný humor a především tryská ze srdce. 17:15
Škola vaření Marthy Stewartové IV (10)
Škola vaření, jak ji prezentuje Martha Stewart, je unikátním kulinářským mistrovským kurzem vedeným ... Škola vaření, jak ji prezentuje Martha Stewart, je unikátním kulinářským mistrovským kurzem vedeným suverénní vládkyní všech kuchyní, která má v zásobě hromadu tipů a kuchyňských triků pro amatérské kuchaře, ať už jde o úplné začátečníky, nebo o ty, které se kolem sporáku pohybují již o něco zkušeněji. Vzor všech hospodyněk začíná klasickými recepty, jejichž prostřednictvím uvede velevážené publikum do světa hřejivě domácích, ale zároveň neuvěřitelně dráždivých pokrmů, ve kterém již bezmála tři desetiletí sklízí královskou slávu a úspěchy na mezinárodní úrovni. 17:45
Piknik (14)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,... Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”. 18:00
Co vaří Margó Bódi (2)
Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvn... Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvním samostatném gastronomickém seriálu bude Margó vařit jídla, která má nejen ona, ale i celá její rodina nejraději. Pomáhat jí při tom bude její švagrová Ági. Nemyslete si ale, že se v jejich nagyecsedské kuchyni vaří z nějakých prachobyčejných surovin! Všechno je tu zaručeně čerstvé a domácí – od vajíček po maso, od zeleniny až po čerstvě natrhané bylinky. Vaření občas kuchařkám připomene historku, která je s tím či oním jídlem spojená, takže bude veselo, a v atmosféře plné dobré nálady a autentických chutí se navíc budou moci diváci seznámit i s některými tradičními romskými zvyklostmi. 18:30
Mléčná dráha (6)
TV Paprika začíná vysílat nový seriál, jenž asi zaplní citelnou mezeru, protože jde konečně o pořad ... TV Paprika začíná vysílat nový seriál, jenž asi zaplní citelnou mezeru, protože jde konečně o pořad věnovaný speciálně mléčným výrobkům a možnostem jejich použití, které uvádí mimo jiné i ve formě receptů. V první části tohoto seriálu (Mléčná dráha) bude Róbert Bede, mistr kuchař stanice TV Paprika, navštěvovat v závislosti na právě přetřásaném tématu kombináty, manufaktury, případně rodinné podniky na zpracování mléka, aby divákům předvedl nějakou místní specialitu – například sýr, jogurt či máslo – a její výrobu. Mistr kuchař si potom přizve experta, s jehož pomocí pohovoří o vybraném produktu, respektive o procesu jeho vzniku, jeho fyziologických účincích a oblastech použití, velmi podrobně. Diváci se tak dozvědí, jestli je UHT skutečně totéž, co mléko, jaký je rozdíl mezi klasickým máslem, máslovým krémem a margarínem a v čem se od sebe liší různé druhy tvarohů (z ovčího, kozího nebo kravského mléka), když pomineme, že každé mléko pochází od jiného zvířete. Na konci každého dílu překvapí Róbert Bede diváky pokrmem, k jehož přípravě je jako základ nejvhodnější právě probíraný mléčný výrobek. Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby. 18:45
Recepty z Mléčné dráhy (6)
Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčel... Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby. 19:00
Dva hladoví námořníci II (9)
Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské special... Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské speciality, které se připravují na pobřežích Velké Británie. Otec se synem proslídí jihozápadní břehy, ostrovy mezi Anglií a Irskem, jakož i ostrovy Scilly. Setkávají se s obyvateli tamějších vesnic, s pěstiteli, ochutnávají regionální pochoutky a nashromáždí přímo královské množství kuchyňských surovin, aby sami mohli něco dobrého uvařit, ať už jsou právě kdekoli. Večeře není nikdy zadarmo, oba muži se hodně napřemýšlejí a jsou často nuceni vzít do hrsti rozum se všemi technickými znalostmi, které se v něm nacházejí, aby si vyrobili domácí rožeň nebo dali dohromady stroj na zmrzlinu, případně pouze rozlouskli odolný krabí pancíř. Veselá a nikdy si nezoufající dvojice otce a jeho potomka, kteří spolu neustále v něčem soupeří a závodí, je stejně okouzlující, jako ta mimořádně dobrá jídla, která spolu v překrásných pobřežních regionech vaří. |
Spektrum Home
16:00
Kuchyňské metamorfózy V. V (5)
Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co b... Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co byste třeba řekli takovému úplně novému kuchyňskému nábytku, samozřejmě absolutně zdarma?! Nejnovější řada Kuchyňských metamorfóz je dílem tvůrčí skupiny, která číhá na severoamerické víkendové kutily, aby jim pomohla vzkřísit k novému životu jejich zastaralé kuchyně. Dosažený výsledek by se krásně vyjímal i v jakémkoli odborném magazínu! 16:30
Bytové metamorfózy IX. IX (5)
Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! J... Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! Josh Templer, moderátor pořadu, se vkrádá potají do obchodů s kutilskými potřebami, kde si pokaždé během několika málo okamžiků vyhlédne šťastnou oběť. Tu potom se svou početnou brigádou odborníků doprovodí domů. Překvapený majitel bytu může jen zírat, jak rychle se mu mění celé obydlí přímo před očima, přestože původně zašel do prodejny třeba jen proto, aby vyřešil problém s kapajícím vodovodním kohoutkem. 17:00
Ukaž mi svou zahradu (1)
V tomto seriálu navštívíme různé kouty Velké Británie a v každém dílu uvidíme soutěž tří vášnivých z... V tomto seriálu navštívíme různé kouty Velké Británie a v každém dílu uvidíme soutěž tří vášnivých zahradníků. Jejich zahrady mohou mít různé styly, ale zahradníci jsou ve všech případech na slovo vzatí odborníci v oblasti pěstování rostlin a zahradní architektury. Když si dobře prohlédneme předváděné britské zahrady, můžeme si všimnout mnoha drobných triků a šikovných nápadů, s jejichž pomocí můžeme zkrášlit i zeleň kolem vlastního domu. 17:55
Pokoj k přestavbě (9)
Dermot Bannon nás ve svém seriálu seznamuje s nevšedními a výrazně inovativními architektonickými pr... Dermot Bannon nás ve svém seriálu seznamuje s nevšedními a výrazně inovativními architektonickými projekty. Uvidíme práce všeho druhu -- rekonstrukce, záchrany ohrožených objektů, ale i budování novostaveb. Jde o velice pestrou činnost, takže můžeme být mimo jiné svědky třeba toho, jak Dermot ve svém pořadu vykouzlí z prostor zrušené prodejny obytný dům se všemi náležitostmi, které z něho dělají důstojnou součást středu města, nebo jak zanedbaný venkovský dům ze čtyřicátých let 20. století zachrání před spadnutím. Kromě toho také vytváří například bezbariérové vstupy v malé vilce a není pro něho neřešitelným problémem ani rozšíření obrovského domu postaveného na míru podle individuálních plánů! Každou stavbu provázejí lidská a finanční dramata, neboť rozpočet je vypočítán nadoraz, zákazníci se často v posledním okamžiku rozhodují jinak, než bylo domluveno, ale realizaci projektu může velice znepříjemnit i nečekaná katastrofa nebo nevyzpytatelnost počasí, zatímco výstřední architekt se za všech okolností zoufale snaží (někdy bohužel bezvýsledně) přesvědčit své klienty o tom, že opravdu ví, jaké řešení je pro ně nejlepší. 19:00
Rekonstrukce starých nemovitostí II (2)
George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité fir... George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité firmy, jejichž odhodlaní majitelé se snaží přetvářet historické budovy na příbytky odpovídající potřebám 21.století. Dlouhá plánovací fáze, nespoutaná fantazie a výdrž! Výsledkem je znovuzrození starých obranných objektů, větrných mlýnů, strážních věží a církevních staveb v novém pojetí a s novou funkcí, jak uvidíme v jednotlivých dílech tohoto seriálu. |
TV Noe
16:35
V posteli POD NEBESY IV (1)
Magazín nejen pro teenagery. Čtvrtá řada oblíbeného pořadu pro dívky |
Doma
Cigánky
Další díl/opakování: Telenovela Mex./Šp. (2004). 2 baby na mizine
Další díl/opakování: Sitkom USA (2014-2015). Monk
Další díl/opakování: Detektívny seriál USA (2009) |
|
TV Paprika
20:00
Jak chutná v Portugalsku (1)
Tento pořad zve diváky na okružní gastronomickou cestu po Portugalsku. Budou mít zasvěceného průvodc... Tento pořad zve diváky na okružní gastronomickou cestu po Portugalsku. Budou mít zasvěceného průvodce, neboť Rodrigo Meneses je vášnivý labužník. V tomto seriálu putuje Rodrigo od jedné přepychové hostiny spořádané v restauraci oceněné Michelinovými hvězdičkami ke druhé, ale občas to prostřídá nějakým tím rychlým soustem koupeným ve stánku u silnice. Tímto svérázným způsobem postupně objevuje bohatství, rozmanitost a inovační schopnosti portugalské kuchyně. 20:30
Nicolova kuchyně (1)
Italský šéfkuchař Nicola Poltronieri nás v tomto pořadu zve do své kuchyně, abychom se spolu s ním m... Italský šéfkuchař Nicola Poltronieri nás v tomto pořadu zve do své kuchyně, abychom se spolu s ním mohli potěšit jeho objevnými, vysoce originálními a překvapivými recepty. 21:00
Po Evropě s vidličkou a nožem (11)
V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede... V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede nám do každého dílu přivezou pár gastronomických specialit některé evropské země. Ukáží nám pokrmy, které se velice snadno připravují, takže si jimi každý bez potíží může zpestřit svůj receptář. Připomenou nám dobře známá jídla, která na cestách každý velmi rád ochutná, ale na přetřes samozřejmě přijdou i jídla méně známá. Tyto kulinářské výtvory se vyznačují jedním sympatickým rysem - vaří se z ingrediencí, které jsou kdykoli a kdekoli lehce k sehnání. A jejich přípravou nám Gerti a Robi zároveň předvedou, jaké zajímavé paralely a shody -- ale i neméně zajímavé rozdíly -- můžeme v gastronomii jednotlivých evropských zemí objevit. 21:30
Nejproslulejší světová jídla (11)
Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude... Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude jen mluvit, také nám je uvaří. Fred jezdil 8 let po světě a pídil se po autentických receptech. Nyní nám bude vyprávět zajímavosti z dějin velice známých jídel, jako jsou těstoviny, hamburger, pizza, případně paella. 21:45
Nejproslulejší světová jídla (12)
Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude... Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude jen mluvit, také nám je uvaří. Fred jezdil 8 let po světě a pídil se po autentických receptech. Nyní nám bude vyprávět zajímavosti z dějin velice známých jídel, jako jsou těstoviny, hamburger, pizza, případně paella. 22:00
Labužníkem každý den IV (24)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! 22:30
Dobroty slečny Dahlové (6)
Sophie Dahl soudí, že chutě a city jsou neoddělitelnou součástí každého skutečně dobrého receptu. Pr... Sophie Dahl soudí, že chutě a city jsou neoddělitelnou součástí každého skutečně dobrého receptu. Proto se jednotlivé epizody točí vždy kolem určitého emocionálního tématu. Čeká nás romantika, nostalgie i snění. Sophie nám ukáže přírodní scenérie, jež pro ni hodně znamenají, a seznámí nás s osobními příběhy, které se k těmto krajům pojí a skrývají se v pozadí aktuálního receptu, ovšem ústřední roli si ve všech případech podrží kulinářské kreace. Sophie odhalí takové okamžiky ve svém životě, které v podstatné míře usměrnily její přístup ke gastronomii; můžeme například poznat kamenité mořské pobřeží v Sussexu, kde si hrála jako malá holčička, nebo zastrčený venkovský hřbitov, který hlásá zprávu o nadčasové, nikdy nehynoucí lásce. Sophie svým vtipným a originálním přístupem vytváří z tohoto seriálu skutečnou perlu televizní dokumentaristiky – pořad je teple lidský, je v něm jemný humor a především tryská ze srdce. 23:00
Dva hladoví námořníci II (10)
Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské special... Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské speciality, které se připravují na pobřežích Velké Británie. Otec se synem proslídí jihozápadní břehy, ostrovy mezi Anglií a Irskem, jakož i ostrovy Scilly. Setkávají se s obyvateli tamějších vesnic, s pěstiteli, ochutnávají regionální pochoutky a nashromáždí přímo královské množství kuchyňských surovin, aby sami mohli něco dobrého uvařit, ať už jsou právě kdekoli. Večeře není nikdy zadarmo, oba muži se hodně napřemýšlejí a jsou často nuceni vzít do hrsti rozum se všemi technickými znalostmi, které se v něm nacházejí, aby si vyrobili domácí rožeň nebo dali dohromady stroj na zmrzlinu, případně pouze rozlouskli odolný krabí pancíř. Veselá a nikdy si nezoufající dvojice otce a jeho potomka, kteří spolu neustále v něčem soupeří a závodí, je stejně okouzlující, jako ta mimořádně dobrá jídla, která spolu v překrásných pobřežních regionech vaří. |
Spektrum Home
20:00
Rekonstrukce starých nemovitostí II (3)
George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité fir... George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité firmy, jejichž odhodlaní majitelé se snaží přetvářet historické budovy na příbytky odpovídající potřebám 21.století. Dlouhá plánovací fáze, nespoutaná fantazie a výdrž! Výsledkem je znovuzrození starých obranných objektů, větrných mlýnů, strážních věží a církevních staveb v novém pojetí a s novou funkcí, jak uvidíme v jednotlivých dílech tohoto seriálu. 21:00
Rekonstrukce starých nemovitostí II (4)
George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité fir... George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité firmy, jejichž odhodlaní majitelé se snaží přetvářet historické budovy na příbytky odpovídající potřebám 21.století. Dlouhá plánovací fáze, nespoutaná fantazie a výdrž! Výsledkem je znovuzrození starých obranných objektů, větrných mlýnů, strážních věží a církevních staveb v novém pojetí a s novou funkcí, jak uvidíme v jednotlivých dílech tohoto seriálu. 22:00
Bleší trhy (3)
Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou ... Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou částku nakoupí slibné starožitnosti na krásných a malebných bleších trzích ve Francii a potom je musí za jeden jediný den dát patřičně do pořádku a prodat je s co největším ziskem londýnským starožitníkům. Vítězem bude samozřejmě ten, kdo dosáhne nejvyššího profitu, respektive ten, kdo na špatném obchodě nejméně prodělá... 23:00
Domy na pobřeží od Charlieho Luxtona (2)
Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný ... Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný výhled na uklidňující nekonečnou vodní plochu. V tomo seriálu bude naším průvodcem Charlie Luxton, který nás zavede k nejkrásnějším, nejzvláštnějším a nejpozoruhodnějším domům stojícím na mořském břehu, ať už se skrývají v malebné, ale bohužel zastrčené rybářské vesničce, nebo se pyšně a okázale stavějí na odiv celému okolí v nějakém oblíbeném letovisku. |
Doma
Varte s nami
Další díl/opakování: Recepty šéfkuchára Marcela Ihnačáka a známej moderátorky a skúsenej pekárky Adriany Polákovej Nekonečná láska
Další díl/opakování: Romant. seriál Tur. (2015-2016). Ženy z rodu Gilmorovcov
Další díl/opakování: Rodinný seriál USA (2004-2005). Sestrička Jackie
Další díl/opakování: Seriál USA (2014). |
||
TV Paprika
00:00
Catherin Fulviová a prázdniny v Římě (2)
Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchy... Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchyně, receptů dědících se v rodině z generace na generaci. Snaží se najít patřičnou inspiraci, vždyť je ve městě, které se proslavilo “vynálezem” moderní kuchyně a zároveň se může pyšnit prvenstvím co do počtu restaurací, které si vysloužily Michelinovy hvězdičky. Jistě není náhoda, že Řím je prakticky odnepaměti středem světa gastronomie. Catherine objíždí věčné město na mopedu a setkává se s přáteli, kuchaři a svými někdejšími učiteli. Důležitým zdrojem inspirace jsou pro ni trhy, restauranty a pochopitelně domovy obyčejných Římanů. 00:30
Ebbyna islandská kuchyně II (6)
Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si ... Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si zamilují diváci všech věkových kategorií. Celým seriálem se táhne jako ona příslovečná červená nit duch zdravého stravování a ekologického myšlení. Vášeň a láska, tyto dvě neodmyslitelné součásti Ebbina vaření, diváky snadno nakazí. Už po zhlédnutí jednoho dílu se pravděpodobně sami chopíme hrnce nebo pánve! 01:00
Po Evropě s vidličkou a nožem (11)
V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede... V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede nám do každého dílu přivezou pár gastronomických specialit některé evropské země. Ukáží nám pokrmy, které se velice snadno připravují, takže si jimi každý bez potíží může zpestřit svůj receptář. Připomenou nám dobře známá jídla, která na cestách každý velmi rád ochutná, ale na přetřes samozřejmě přijdou i jídla méně známá. Tyto kulinářské výtvory se vyznačují jedním sympatickým rysem - vaří se z ingrediencí, které jsou kdykoli a kdekoli lehce k sehnání. A jejich přípravou nám Gerti a Robi zároveň předvedou, jaké zajímavé paralely a shody -- ale i neméně zajímavé rozdíly -- můžeme v gastronomii jednotlivých evropských zemí objevit. 01:30
Francie podle Luka Nguyena (1)
Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této k... Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této kouzelné říše gastronomických zázraků, která mocně zapůsobila na osud celé jeho původní vlasti, Vietnamu, a konkrétně i mnoha jeho příbuzných. Luke začne prožívat svá kulinářská dobrodružství hned v hlavním a největším městě Francie. S pomocí členů své rodiny a kamarádů seznámí diváky s typickou vášní Pařížanů pro dobrá jídla, pro dekadenci a tradice. Potom náš průvodce zamíří na východ, mezi impozantní středověké stavby Strasbourgu, kde poznává specifické gastronomické zvyky Alsaska. Franche-Comté se vyznačuje mlhavými horami, mezi nimiž Luke s kuchaři vyznamenanými Michelinovými hvězdičkami ochutnává pokrmy uchystanými podle receptů, jež prověřila dlouhá řada století, a nakonec s použitím lokálních plodin vytváří vlastní lákavá jídla -- ozvláštněná nějakým tím vietnamským překvapením, kterých má po ruce vždycky dost a dost. Například v Lyonu, přední metropoli francouzské gastronomie, vaří Luke s jedním ze svých starých kamarádů na ulici, ale zbude čas i na setkání jak s nejlepšími mistry kuchaři Francie, tak s kulinářskými amatéry. Zatímco putuje po slavném jižním francouzském pobřeží -- od Nicy po Biarritz, zvou ho do svých příbytků svérázní domorodci a prozrazují mu dávné rodinné recepty. Lukova další cesta vede malebným údolím Loiry a končí v Bretagni, kde vietnamský kuchař poznává vrchol všech francouzských gastronomických tradic. Luke má jednak strhující styl, jednak hoří neobyčejnou vášní pro všechno, co se jí. Proto můžeme říci, že dokáže divákům dost plasticky předvést i tu stránku francouzské gastronomické kultury a způsobu života, která se v televizi příliš často nevidí. 02:00
Nicolova kuchyně (1)
Italský šéfkuchař Nicola Poltronieri nás v tomto pořadu zve do své kuchyně, abychom se spolu s ním m... Italský šéfkuchař Nicola Poltronieri nás v tomto pořadu zve do své kuchyně, abychom se spolu s ním mohli potěšit jeho objevnými, vysoce originálními a překvapivými recepty. 02:30
Jak chutná v Portugalsku (1)
Tento pořad zve diváky na okružní gastronomickou cestu po Portugalsku. Budou mít zasvěceného průvodc... Tento pořad zve diváky na okružní gastronomickou cestu po Portugalsku. Budou mít zasvěceného průvodce, neboť Rodrigo Meneses je vášnivý labužník. V tomto seriálu putuje Rodrigo od jedné přepychové hostiny spořádané v restauraci oceněné Michelinovými hvězdičkami ke druhé, ale občas to prostřídá nějakým tím rychlým soustem koupeným ve stánku u silnice. Tímto svérázným způsobem postupně objevuje bohatství, rozmanitost a inovační schopnosti portugalské kuchyně. 03:00
Mlýnek na recepty extra (18)
K denně vysílaným dílům seriálu Mlýnek na recepty se organicky pojí zvláštní vydání (takzvané speciá... K denně vysílaným dílům seriálu Mlýnek na recepty se organicky pojí zvláštní vydání (takzvané speciály) téhož pořadu. V těchto speciálech, vysílaných pod titulem Mlýnek na recepty Extra, moderátoři Róbert Bede a Zsolt Serényi opouštějí televizní studio a předvádějí přípravu toho či onoho chutného pokrmu v autentickém prostředí, kde se dané jídlo nejlépe vyjímá a hovoří samo za sebe. Kromě vaření a receptů je věnován velký prostor otázkám souvisejícím s nákupem vhodných surovin a tématům jako je prostředí, lokální pracovní postupy či varianty jednoho a téhož jídla. Víkendové Mlýnky na recepty Extra budou částečně tematicky navazovat na obsah předcházejících epizod natočených ve studiu, ale vzhledem k tomu, že se natáčejí mimo televizní kuchyni a jeden speciál trvá přibližně půl hodiny, nabízí se příležitost seskupit víkendová vydání do tří hlavních tematických okruhů. Prvním z nich budou suroviny a jejich lokální zdroje (kozí farma, sběr lanýžů, lov), druhý okruh jsme nazvali „rodinný oběd” (víkendové grilování, pikniky), zatímco do třetího okruhu budou patřit gastronomické portréty známých osobností, které nám mimo jiné prozradí, co je jejich zamilovaným jídlem a jak je doma připravují, do jakých podniků s oblibou chodí a kde nejraději nakupují. 03:25
Gastrofanatici - Skandinávie (15)
Líbila se vám sága o Gastrofanaticích? Tak se teď s nimi vydejte z Balkánu, kde to velmi připaluje, ... Líbila se vám sága o Gastrofanaticích? Tak se teď s nimi vydejte z Balkánu, kde to velmi připaluje, přes chladnější pobaltské republiky do krajů, kde to opravdu hodně studí, do zimy, na samý sever Evropy! Tento seriál dokumentuje čtrnáctidenní cestu ze skandinávských zemí přes Feröerovy ostrovy as Island až do Grónska. Štáb vyjíždí z finského Rovaniemi v obytném voze, který mu z následujících čtrnácti dnů nejméně týden bude opět jediným domovem. Projedeme Finskem, Švédskem, Norskem, Feröerovými ostrovy, Islandem a podíváme se i do Grónska. Osvědčený recept se přitom nemění: bude se cestovat a jíst, cestovat a jíst, cestovat a jíst, jako ve všech dílech dřívějších cyklů. Vydejte se s námi a dobře známým filmovým štábem i na gastrovýlet po severu! 03:50
Ze dne na den (122)
Mimořádně úspěšný seriál „Co si dáme dnes” od nynějška vystřídá na programu TV Paprika nový pořad vy... Mimořádně úspěšný seriál „Co si dáme dnes” od nynějška vystřídá na programu TV Paprika nový pořad vysílaný rovněž každý den s novým obsahem. Krátké dvanáctiminutové epizody budou hospodyňky ze dne na den zásobovat čerstvými nápady, takže jídla předváděná na obrazovce se mohou už za pár hodin objevit na stole rodiny! Dejte si poradit od populárních šéfkuchařů TV Paprika: Tamás Jenei Vás naučí vařit exoticky, Róbert Bede tradičně, Zsolt Serényi moderně a Zoltán Magos podle svěžích středomořských receptů! 04:03
Ze dne na den (123)
Mimořádně úspěšný seriál „Co si dáme dnes” od nynějška vystřídá na programu TV Paprika nový pořad vy... Mimořádně úspěšný seriál „Co si dáme dnes” od nynějška vystřídá na programu TV Paprika nový pořad vysílaný rovněž každý den s novým obsahem. Krátké dvanáctiminutové epizody budou hospodyňky ze dne na den zásobovat čerstvými nápady, takže jídla předváděná na obrazovce se mohou už za pár hodin objevit na stole rodiny! Dejte si poradit od populárních šéfkuchařů TV Paprika: Tamás Jenei Vás naučí vařit exoticky, Róbert Bede tradičně, Zsolt Serényi moderně a Zoltán Magos podle svěžích středomořských receptů! 04:16
Bytová restaurace (6)
Bytová restaurace je místo, kde se z času na čas v bytě otevře opravdová restaurace, přicházejí sem ... Bytová restaurace je místo, kde se z času na čas v bytě otevře opravdová restaurace, přicházejí sem lidi, kteří se odněkud dozvěděli o této možnosti, sní svou večeři, zaplatí a odejdou. Poté se restaurace promění znovu v kvartýr. Je třeba vědět, že počet míst je konečný a kvůli velkému zájmu si musí hosté rezervovat místa předem. Žofi, Tomi a Marci rádi vaří, ale nejsou profesionálními kuchaři. Všichni tři se zabývají něčím jiným, z čehož vyplývá, že jsou někdy nejistí, hodně experimentují a zkoušejí. To ale není znát na jejich pokrmech, protože se vždycky usilují o to, aby se za své meni nemuseli nikde stydět. Pokaždé si oni sami vymyslí téma pro večeři, kalkulují, porovnávají, posílají pozvánky svým známým. Samozřejmě, i na nápoje kladou obrovský důraz, takže výsledkem je pokaždé jedno chutné, lahodné meni, které lze i v domácích podmínkách velice snadno připravit. A na které budou všichni členové náhodně sestavené společnosti dlouho a rádi vzpomínat. 04:42
Sladké babičky (3)
Mladý kuchař Feri Keresztúri, známí už i z Castingu se rozhodl, že po vaření se naučí i péct. A že o... Mladý kuchař Feri Keresztúri, známí už i z Castingu se rozhodl, že po vaření se naučí i péct. A že od koho? No přece od toho, na koho koláče se pamatujeme i po dlouhých letech. TV Paprika vyhledala ty babičky a tetičky z vesnic, které jsou slavné za jejich vynikající koláče a které se s radostí podělili s námi o své tajné recepty. Pohádkové domácí zákusky z nejkrásnějších krajů Maďarska, s Ferim Keresztúrim. |
Spektrum Home
00:00
Bydlíš tady, kup tohle II (6)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys... Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem. 00:30
Bydlíš tady, kup tohle II (7)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys... Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem. 01:00
Rekonstrukční projekty (8)
Představte si, že hrdinové filmu Ocean’s 11 náhodou nevyloupí kasino, ale místo toho provedou dokona... Představte si, že hrdinové filmu Ocean’s 11 náhodou nevyloupí kasino, ale místo toho provedou dokonale naplánovanou rekonstrukci celého bytu nebo alespoň jedné místnosti, a to ve velmi krátké době – než se majitel navečeří v restauraci. Tak rychlá práce si vyžaduje bezvadné plánování, organizovanost a každý pohyb musí být do nejmenších detailů nacvičen, právě tak jako ve zmíněném filmu. |
Doma
2 baby na mizine
Další díl/opakování: Sitkom USA (2014-2015). Adela show
Další díl/opakování: Talkshow Adely Banášovej L.O.V.E.
Další díl/opakování: Magazín o láske, osudoch, vzťahoch a emóciách |