Cerven

TV Program - Neděle 26. března

      
Vyberte datum:
Filtr:  
Zobrazit vybrané
TV Paprika TV Paprika
Spektrum Home Spektrum Home
TV Noe TV Noe
Doma Doma
00:00
Vaříme s Nigelem Slaterem (6)
Nigel Slater nám ukáže, jak se dají s troškou kulinářské kreativity přetvořit potraviny uložené ve s...

Nigel Slater nám ukáže, jak se dají s troškou kulinářské kreativity přetvořit potraviny uložené ve skříňkách, v ledničkách nebo mrazácích našich domovů ve vynikající pokrmy, a to ve svátek i ve všední den. Je také velkým příznivcem „malých obchodů” v nejbližším okolí, a tak v každé epizodě nějaký takový obchůdek navštíví, aby získal inspiraci od jejich majitelů a prodavačů, kteří jsou nejlepšími znalci lokální potravinové nabídky. Každý týden se Nigel vydává na větší nákup, aby televizním divákům dokázal, že jsme-li dostatečně kreativní, z jakýchkoli surovin a ze všeho, co je k snědku, můžeme vytvořit něco prvotřídního.

00:30
Italská města, italské chutě III (2)
Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji...

Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji Apeninského poloostrova, poví nám, čím je pro něho dané místo zvláštní a pamětihodné, seznámí nás se zajímavostmi, které stojí za to znát, a vyzkouší množství receptů. K jejich přípravě samozřejmě používá vždy pouze suroviny, které se nacházejí v místě.

01:00
Catherin Fulviová a prázdniny v Římě (3)
Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchy...

Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchyně, receptů dědících se v rodině z generace na generaci. Snaží se najít patřičnou inspiraci, vždyť je ve městě, které se proslavilo “vynálezem” moderní kuchyně a zároveň se může pyšnit prvenstvím co do počtu restaurací, které si vysloužily Michelinovy hvězdičky. Jistě není náhoda, že Řím je prakticky odnepaměti středem světa gastronomie. Catherine objíždí věčné město na mopedu a setkává se s přáteli, kuchaři a svými někdejšími učiteli. Důležitým zdrojem inspirace jsou pro ni trhy, restauranty a pochopitelně domovy obyčejných Římanů.

01:30
Rachel Khooová vaří v Melbourne (7)
Rachel, která neustále hledá nějakou novou kuchyňskou inspiraci, si poznamenává nápady a myšlenky, k...

Rachel, která neustále hledá nějakou novou kuchyňskou inspiraci, si poznamenává nápady a myšlenky, kterými ji obohacují její cesty, do receptáře, aby je ve formě receptů hned po návratu mohla použít ve své kuchyni, přestavěné z někdejšího skladiště. Tentokrát objevuje kulinářskou pestrost a skryté poklady světoznámého australského města labužníků - Melbourne.

02:00
Pečeme s Marthou Stewartovou III (8)
Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s...

Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s diváky podělí o nejšikovnější tipy související s pečením, aby je jaksepatří povzbudila a aby si sami doma vyzkoušeli svůj pekařský a cukrářský talent. Jak připravit skvělý moučník — skoro z ničeho? Základem kurzu jsou klasické recepty, které Martha zmodernizovala, a inovační prvek tu představuje způsob, jak svérázně Martha při pečení všem dobře známých druhů zákusků kombinuje chuti a ingredience.

02:27
S Billem v kuchyni - Londýn (4)
Jižní Amerika
02:54
Drůbež na sto způsobů (4)
V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeh...

V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeho zkušeného mistra kuchaře staré a nové drůbeží recepty, staré a nové kuchyňské postupy: Budeme konfitovat, dusit, používat technologii sous-vide, restovat, blanšírovat, karamelizovat -- a pochopitelně také ochutnávat! Speciální chutě dokořeníme zajímavostmi z kulturní historie a zaručujeme vám naprostou aktuálnost všeho, co v pořadu přijde na přetřes! Vařit je hezké, vařit doma je ještě hezčí, ale nejhezčí je vařit v dobré společnosti!

03:20
Francie podle Luka Nguyena (6)
Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této k...

Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této kouzelné říše gastronomických zázraků, která mocně zapůsobila na osud celé jeho původní vlasti, Vietnamu, a konkrétně i mnoha jeho příbuzných. Luke začne prožívat svá kulinářská dobrodružství hned v hlavním a největším městě Francie. S pomocí členů své rodiny a kamarádů seznámí diváky s typickou vášní Pařížanů pro dobrá jídla, pro dekadenci a tradice. Potom náš průvodce zamíří na východ, mezi impozantní středověké stavby Strasbourgu, kde poznává specifické gastronomické zvyky Alsaska. Franche-Comté se vyznačuje mlhavými horami, mezi nimiž Luke s kuchaři vyznamenanými Michelinovými hvězdičkami ochutnává pokrmy uchystanými podle receptů, jež prověřila dlouhá řada století, a nakonec s použitím lokálních plodin vytváří vlastní lákavá jídla -- ozvláštněná nějakým tím vietnamským překvapením, kterých má po ruce vždycky dost a dost. Například v Lyonu, přední metropoli francouzské gastronomie, vaří Luke s jedním ze svých starých kamarádů na ulici, ale zbude čas i na setkání jak s nejlepšími mistry kuchaři Francie, tak s kulinářskými amatéry. Zatímco putuje po slavném jižním francouzském pobřeží -- od Nicy po Biarritz, zvou ho do svých příbytků svérázní domorodci a prozrazují mu dávné rodinné recepty. Lukova další cesta vede malebným údolím Loiry a končí v Bretagni, kde vietnamský kuchař poznává vrchol všech francouzských gastronomických tradic. Luke má jednak strhující styl, jednak hoří neobyčejnou vášní pro všechno, co se jí. Proto můžeme říci, že dokáže divákům dost plasticky předvést i tu stránku francouzské gastronomické kultury a způsobu života, která se v televizi příliš často nevidí.

03:47
Wangův Wok (8)
Mistra Wanga již mohou diváci TV Paprika velmi dobře znát. Ve svém seriálu představí takové snadné r...

Mistra Wanga již mohou diváci TV Paprika velmi dobře znát. Ve svém seriálu představí takové snadné recepty, jejichž ingredience lze jednoduše získat i doma, a přece je z nich možné vytvořit božské pamlsky. Zapomeňte na 500 Ft-ové lepkavé čínské menu, ochutnejte s Wangem opravdové čínské jídla. - Pálivé? - Děkuji, teď ne. :)

04:00
Vaříme s Robertem Bede (13)
Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. To...

Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. Točil mlýnkem na recepty, vařil s celebritami, ba ani drůbež si na něho nikdy nepřišla. Už více než celé jedno desetiletí proklepává svým nenapodobitelným způsobem kuchyňské prkénko, podle čehož ho každý snadno pozná. Teď vám představíme pana Róberta Bedeho. Mistra kuchaře, který i o těch nejjednodušších a nejvšednějších jídlech dokáže povědět něco nového. Prozradí nám pár drobných triků, sdělí nám historické údaje a zasvětí nás do postupů skutečných mistrů. A tak si můžeme být naprosto jisti, že poskytne divákům nové užitečné informace, které – jak doufáme – ocení jak ti, kteří vaří pravidelně, tak ti, kteří zavítají do kuchyně a berou do ruky vařečku jen svátečně.

04:15
Pekařství Paprika (13)
Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být ...

Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být třeba pšenice špalda, mohou se v něm skrývat ořechy nebo rozmarýn, případně můžeme jíst chléb kváskový. A mohlo by se nám něco stát, kdybychom ve vývoji nezaostali u obyčejného chleba se salámem? Kdybychom si místo chipsů udělali něco ke chroupání sami doma?! Kdybychom si ke svačině zabalili bagel, který je naším vlastním dílem?! Tamás Dános hostí v domácí pekárně kanálu TV Paprika čtyři vynikající pekaře a všichni společně nám předvedou, že po upečení všelijakých druhů domácího chleba nebo pečiva se ještě směle můžeme pustit i do přípravy nějaké té mlsoty na doplnění našeho pekařského sortimentu. Jestliže už i vy máte dost různých napodobenin domácího pečiva a nemáte chuť vydávat horentní sumy za takzvané gourmetské sendviče, radíme vám: Učte se a přebírejte nápady od našich hostů. Můžete si být jisti, že co se peče u nás, to je vždycky moc dobré!

04:30
Jednohubky (2)
Tamás Dános nám pomůže poznat několik neobvyklých receptů, které nám přijdou vhod, když čekáme hosty...

Tamás Dános nám pomůže poznat několik neobvyklých receptů, které nám přijdou vhod, když čekáme hosty, a které jsou pastvou nejen pro oči. Chuťové buňky každého konzumenta budou uchváceny, ať už se výsledky našich kuchařských snah budeme chtít pochlubit hostitelům na návštěvě, nebo dostaneme sami chuť na pár soust ke sklenici dobrého vína či při sledování zajímavého filmu. Ale ta sousta berte, prosím, doslova, protože jídla, kolem kterých se tento pořad točí, se všechna dají jíst jednou rukou, jsou to malinké, zato velice dobré pochoutečky.

04:45
Co vaří Margó Bódi (2)
Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvn...

Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvním samostatném gastronomickém seriálu bude Margó vařit jídla, která má nejen ona, ale i celá její rodina nejraději. Pomáhat jí při tom bude její švagrová Ági. Nemyslete si ale, že se v jejich nagyecsedské kuchyni vaří z nějakých prachobyčejných surovin! Všechno je tu zaručeně čerstvé a domácí – od vajíček po maso, od zeleniny až po čerstvě natrhané bylinky. Vaření občas kuchařkám připomene historku, která je s tím či oním jídlem spojená, takže bude veselo, a v atmosféře plné dobré nálady a autentických chutí se navíc budou moci diváci seznámit i s některými tradičními romskými zvyklostmi.

00:00
Sarah Beenyová prodává domy (13)
Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sar...

Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sarah. Před příchodem potenciálního kupce si tři majitelé bytů smějí navzájem prohlédnout příbytky soupeřů, aby tak mohli přesněji odhadnout své šance v soutěži a získali reálnou představu o konkurenční nabídce. Po vzájemných návštěvách ještě není nic ztraceno; každý prodejce dostane určitou částku, týdenní termín a hodně dobrých rad a názorů, aby mohl dát před příchodem kupce do pořádku ty nejnápadnější nedostatky.

01:00
My jsme malí řemeslníci (11)
01:30
Biozóna (9)
Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti j...

Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti je situace naštěstí trochu složitější a rostliny ošetřované biometodami jsou nepochybně zdravé. Co však to „bio“ přesně znamená? Je techonologie řídící se přísnými předpisy přístupná výhradně profesionálům, nebo se dá biozelenina pěstovat i doma na zahrádce? V novém seriálu televize DEKO se zevrubně seznámíme s životem a činností biozahradnictví v Rendeku, abychom se dozvěděli, jak se na zdejší biousedlosti – která se zaměřuje na papriku, petržel, mrkev, různé druhy salátů, na ovoce a na léčivé rostliny a bylinky – s rostlinami zachází. Rendecká biousedlost se nachází na území Národního parku Kiskunság a o její vysoké úrovni svědčí skutečnost, že štáb řídící zdejší produkci v uplynulých letech získal několik domácích i mezinárodních ocenění. Pro svou relativní izolovanost se tato usedlost nabízí jako ideální místo k natáčení. Jde o rekonstruovaný komplex budov a pozemků, kde vedle biozahradnictví probíhá i biochov domácích zvířat, historii usedlosti a venkovského života prezentuje místní domácí muzeum a pořádají se zde programy pro turisty. Prodávají tu také různé produkty ze zemědělských bioplodin vypěstovaných v místě. Celkově lze tedy tuto usedlost považovat z hlediska natáčení pro televizi za velmi vhodné místo, kde má kamera řadu možností, chce-li spočinout na hravých a zajímavých detailech.

00:15
film
minih47955minih47955
Nebezpečný sused

Další díl/opakování:
09.06.2024 v 20:30 (Nova Action)


Triler USA (2008).
 
TV program: Dům na špatné adrese (Lakeview Terrace)
02:25
film
minih87250minih87250
Posadnutá učiteľom
Triler Kan. (2010).
 
TV program: Dokonalý učitel (The Perfect Teacher)
03:50
film
minih128259
Smrť školáčky

Další díl/opakování:
24.11.2019 v 21:50 (Kino Barrandov)
29.11.2019 v 00:45 (Kino Barrandov)


Triler N (2010).
 
TV program: Vražda Katjy Weissové (Tod einer Schülerin)