Zari
ohodnotit

Letecké katastrofy [TV seriál]

Mayday

Další název:
Speciální zpráva o vyšetřování leteckého neštěstí; Mayday (2003); Mayday Air Disaster (2008); Vyšetřování leteckých neštěstí; Vyšetřování míst neštěstí; Letecké katastrofy (SK); Crash Scene Investigation; Air Crash Investigations; Air Emergency
Žánr:
Země:
Rok:
2003
Délka:
46 minut, 231 dílů (do r. 2022)
„Kanadský cyklus dokumentárních rekonstrukcí největších neštěstí civilní letecké dopravy v její historii.“
Popis / Obsah / Info k filmu Letecké katastrofy
Letecká doprava je relativně moderním způsobem přepravy, její historie sahá někdy do počátku 20. století a její rozvoj až do jeho druhé poloviny, přesto si ve srovnání s jinými způsoby, získala velkou oblibu. V dnešní době se těší takovému rozmachu, že každou minutu do vzduchu vzlétají tisíce strojů mířící všemi možnými směry. Rychlost a pohodlí, které poskytují, je jejich přední výhodou. A také bezpečnost. I když právě tato vlastnost přitahuje největší pozornost veřejnosti. Přestože v letectví k nehodám v poměru k provozu dochází opravdu zřídka, havaruje-li letoun, bývají následky katastrofální. Taková tragédie láká média, která jí zaručí značnou publicitu. A právě neštěstí, která svého času plnila přední stránky deníků, se stala námětem kanadského cyklu dokumentárních rekonstrukcí, kterou pod názvem Letecké katastrofy uvádí Česká televize.

Co nehodě předcházelo a co objevilo vyšetřování, to jsou hlavní linie, které autoři cyklu sledují. Průběhy rekonstruují prostřednictvím obrazových a zvukových archivních materiálů, výpovědí svědků, pozůstalých, leteckých odborníků a vyšetřovatelů. Svou důležitou roli má také počítačová animace, která přibližuje určité klíčové momenty. Podstatnou součástí každé epizody jsou i hrané pasáže, které ilustrují situace, ke kterým během letu došlo, zobrazují, jak se s nimi vypořádala posádka, lidé ve střediscích letového provozu a v neposlední řadě i pasažéři, kteří svůj osud vložili do jejich rukou. Závěry šetření a následky, dopady personální i finanční, které pátrání vyvolalo, jako i snaha v leteckých kruzích poučit se z nehody, představují druhou část epizody.

Série nabídne rekonstrukce leteckých nehod, těch se šťastným koncem i těch tragických, jejichž příčinou bylo lidské selhání, technický problém, přírodní podmínky, nebo třeba teroristický útok.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Společně to zvládnem!

20:10 - 21:25

22 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Poslední ostří hoši (1976)

20:30 - 22:10

2 minut již uběhlo
98 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

20:20 - 21:40

12 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - Zrádci

20:15 - 21:35

17 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Somniloquies

Somniloquies
Somniloquies

Naposled navštívené:
Somniloquies

Somniloquies
Somniloquies