Zari
ohodnotit

Hercule Poirot [TV seriál]

Třetí dívka (2008) - 3. díl (11. série)

Third Girl

Další název:
Tretie dievča
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
92 minut
„Je možné, aby člověk nevěděl, že vraždí?“
Popis / Obsah / Info k filmu Třetí dívka
Od smrti své matky není Norma Restaricková v pořádku. Bývá hysterická, melodramatická, několikrát musela vyhledat psychiatrickou pomoc. Ostatně žádný div. Najít na své sedmé narozeniny vlastní matku mrtvou, to by otřáslo i mnohem silnějším jedincem. A Norma si navíc sebou celý život nese vědomí viny, neboť té demonstrativní sebevraždě Mary Restarickové by se dalo zabránit, kdyby se tehdy se svou chůvou vrátily domů včas. Je to sice už téměř osmnáct let, zdá se však, že její stavy se průběhem času ještě zhoršují. Ani ona sama už si není svým jednáním jistá. Bylo by však možné, že by nevěděla, že vraždí? Poirot si to nemyslí. A je odhodlán tu sympatickou mladou dámu zachránit stůj co stůj.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Třetí dívka
Poirota navštíví velmi rozrušená dívka Norma Restaricková, která se domnívá, že někoho zabila. Když chce Poirot zjistit podrobnosti, uteče s tím, že je příliš starý na to, aby ji ochránil. Skutečně ale v domě, kde bydlí společně se svými dvěma přítelkyněmi, je nalezena její chůva Lavinia Seagram mrtvá. Poirot to vlastně zjistí čirou náhodou, protože ve stejném domě bydlí i jeho přítelkyně spisovatelka Ariadne Oliverová, kterou Poirot navšívil. Ta se také pokouší pátrat na vlastní pěst. Norma Restariková si nese navíc z dětství velké trauma. Její matka Mary Restaricková chtěla spáchat demonstrativní sebevraždu a žádala chůvu, aby s její dcerou přišly v určitou hodinu. Malá Norma si však přála zmrzlinu, což obě zdrželo a tak se z demonstrativní sebevraždy stala sebevražda skutečná. Nález mrtvé matky tehdy sedmiletou dívenkou otřásl a od té doby byla hysterická a musela několikrát vyhledat pomoc psychiatra. Má také pochopitelný odpor zmrzlině a tak, když na jednom večírku u nich doma jí přítelkyně nabídla zmrzlinu, dostala hysterický záchvat a velice jí to rozrušilo. Ani osmnáctiletý odstup od události v dětství nestačil zahladit stopy. Jednala potom v tranzu a
zavraždila svoji chůvu skutečně ona anebo to někdo takto nastražil? Poirot má opět co rozmotávat a rozuzlení je skutečně velice nečekané.


Autor: IvanR

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:25 - 17:15

41 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Jedlý hmyz

16:35 - 17:30

31 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

26 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Reklama