Zari
ohodnotit

Bakaláři [TV cyklus]

Největší odvaha mého života (1975) - 2. díl (4. série)

Další název:
Bakaláři 1975: Největší odvaha mého života; Užovka; Dům; Zloděj
Rok:
1975
Délka:
59 minut
„Cyklus malých přípěhů ze života podle námětů televizních diváků, tentokrát v příbězích Užovka, Dům a Zloděj.“
Popis / Obsah / Info k filmu Největší odvaha mého života
Popisek k povídce "Užovka":

V domácnosti mladých manželů je několik akvárií a terárií. Tatínek se šestiletým synem jsou nadšení milovníci různé havěti a rybiček. Zato maminka nesnáší většinu jejich "zvířectva". Je na mrtvici, když v kuchyni nachází v talířích mrtvé mouchy, brouky, cvrčky, v umyvadle nitěnky a žížaly, vše jako krmivo pro koníčka svých dvou chlapů. Vrcholem všeho je, když synek přinese ze školy užovku Tkaničku. To už je na hraně, ale přesto maminka nakonec souhlasí. Ráno chlapec zjistí, že se užovka ztratila z terária a maminka je v šoku. Nakonec je Tkanička polapena a syn prosí maminku, aby byla jejich kamarádka a užovku si pohladila. Mámě to dá velké přemáhání, ale překoná se. Malý synek prohlásí, že je máma sice holka, ale nebojí se.

Popisek k povídce "Dům":

Čtyřicetiletý Antonín je intelektuál a milovník poezie - na rozdíl od své manželky, která je praktického založení. Nevyhovuje jí malý byt, kde o sebe zakopávají s dospívajícím synem. Aby donutila manžela k akci, stavbě rodinného domu, daruje mu k Vánocům zednické nářadí - fanku, vodováhu, zednickou lžíci. Antonínovi nezbyde nic jiného, než se pustit do stavby domu. Se synem zkouší postavit zeď, ale ta je křivá na první pohled. Když mu žena vyčiní, rozhodne se dále nepokračovat. Přesto mu to nedá a v noci zeď zbourá a pustí se do nového pokusu. Opět neúspěšně. Rodina slaví další vánoční svátky a Antonín najde pod stromečkem své oblíbené knihy poezie. Jak dopadla stavba rodinného domu?


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Největší odvaha mého života
Popisek k povídce: "Zloděj"

Z devíti sourozenců se nejstarší brácha ženil až v Aši, a protože čtyři nejmladší děvčata se do aut nevešla, zůstala doma. Děvčata byla ale tetou upozorněna, že vesnicí se potulují zloději, proto aby zavřela na noc dveře a okna domu. Holky se rozhodly, že nepůjdou spát a do rána budou hrát člověče nezlob se. Ale kolem půlnoci již jim všem ztěžkla víčka. A to je zároveň správná doba pro zloděje. Když však holky uslyší na půdě kroky zlodějů, postaví se proti nim pomocí dětské pistolky a sekáčkem na maso. Začnou z okna na celou vesnici křičet - máme tu zloděje. Četníkům již stačí je jen pochytat, jsou to staří známí zloději..

Hráli: Vladimír Menšík, Magda Reifová, Eva Svobodová, Z. Průchová, K. Fiedlerová, M. Nikodýmová, Miloš Filipovský, Ladislav Křiváček.


Autor: jarda53

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:05 - 01:00

0 minut již uběhlo
115 minut zbývá do konce

ČT2 - Rockerky (2002)

22:55 - 00:30

10 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

NOVA - Na vaší straně

22:55 - 23:40

10 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:55 - 23:45

10 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Chlapi přece nepláčou

Chlapi přece nepláčou
Chlapi přece nepláčou

Naposled navštívené:
Chlapi přece nepláčou

Chlapi přece nepláčou
Chlapi přece nepláčou