Zari
ohodnotit

Bakaláři [TV cyklus]

Silvestře, tak jsem si tě nepředstavoval (1975) - 14. díl (4. série)

Další název:
Bakaláři 1975: Silvestře, tak jsem si tě nepředstavoval; Babička; Balkón; Oheň
Rok:
1975
„Cyklus malých příběhů ze života, tentokráte v příbězích Babička, Balkón a Oheň.“
Popis / Obsah / Info k filmu Silvestře, tak jsem si tě nepředstavoval
Popisek k povídce "Oheň"

Mladí manželé Šillerovi dva dny před Silvestrem vyhoří. Z bytu se jim nepodaří nic zachránit a zůstane jim jen to, co mají na sobě. Druhý den na úřadu dostanou přidělený nový byt, ale radost jim zkazí hulvátský pan Svátek, který je obviní, že mu "vyfoukli" byt před nosem. Sám na něj čeká už rok.

Nový byt není ničím zařízen (kromě kamen) a Šilerovi přemýšlí, jak strávit Silvestra. Rádi by přišli na jiné myšlenky a slavili v příjemnějším prostředí. Ve společnosti příbuzných jsou ale jenom terčem neomalených poznámek o jejich zoufalé situaci. Vrátí se raději do prázdného bytu, rozloží deku na podlahu a připijí si na šťastnější a veselejší následující rok. Vyruší je Svátek, který stojí za dveřmi s dalšími sousedy. Mladí manželé jsou znovu vystaveni nejapným narážkám. Ale první zdání klame...


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Silvestře, tak jsem si tě nepředstavoval
Ladislav Županič se podělil s diváky o vlastní příběh ze života, když ještě sloužil jako svobodník a tajně, když rodiče dívky (Naďa Konvalinková) nebyli doma, tak se k dívce velkého lampasáka (Ilja Prachař) "nakvartýroval". S čím z nich nikdo nepočítal bylo, že se rodiče vrátili a ještě k tomu chystají večírek. Svobodník Županič (Jaromír Hanzlík), vystrčený v zimě na balkón v sedmém patře, se pokusí seskočit o patro níže, kde jej překvapí obyvatelka bytu a manželka dalšího lampasáka (Eva Trejtnarová - Hudečková). Ta z toho má legraci, když vojáček pobíhá jen tak v trenýrkách. Ale pro tuto legraci nemá pochopení její manžel (Josef Bláha), který se vrátil domů a načapá jej ve spodním prádle. Láďa může vysvětlovat, jak chce, ale manžílek chce důkazy, že jej žena nepodvádí. Proto dojde k rekonstrukci na místě činu a svobodník má předvést opětovně skočit o patro níže, ale když uvidí tu výšku, tak se mu zamotá hlava....


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Silvestře, tak jsem si tě nepředstavoval
Blíží se poslední hodiny roku, a matka (Dana Medřická) od dospělých dětí, si k oslavě závěru roku, ke slavnostní večeři pozve svého přítele ( Josef Langmiler), o kterém nemá babička zdání. Ale chování hosta je babičce ( Jiřina Šejbalová) podezřelé a vytuší, že něco není v pořádku. Vezme si dceru do svého pokoje a dá jí rodičovské školení. Ta z babiččiných výčitek to doslova "rozbalí" a řekne jí v tu chvíli do očí, co měla na jazyku, že by si její slova chuděra babička za obrázek nepověsila.

Babičky se to všechno dotkne a nepozorovaně odejde z bytu. Jde navštívit jednu rodinu, ale ta na adrese již nebydlí, ale otevře jí nerudný starší pán (Bohuš Záhorský). Ti po silvestrovském tlachání a vypití kávy přijdou na to, že vlastně mají stejný osud a patří k sobě. Když rodinka zjistí, že postrádá svoji babičku, vyhlásí pátrání. Když již policii hlásí indicie babičky, babička otevře dveře a udivené rodině představí svého přítele..


Autor: jarda53

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

16 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

46 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

18:00 - 19:30

76 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

21 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Reklama