Zari
ohodnotit

Bakaláři [TV cyklus]

Podivuhodný příběh z našeho domu (1981) - 6. díl (10. série)

Další název:
Bakaláři 1981: Podivuhodný příběh z našeho domu; Záhada u půdy; Uhlí; Ponožky
Rok:
1981
Délka:
51 minut
„Cyklus malých přípěhů ze života podle námětů televizních diváků, tentokrát v příbězích Záhada u půdy, Uhlí a Ponožky.“
Popis / Obsah / Info k filmu Podivuhodný příběh z našeho domu
Popisek k povídce "Záhada u půdy":

Syn Lukáš upozorní rodiče, že v domě něco divně smrdí. Tatínek se tedy po návratu z vycházky jde podívat na půdu činžáku. U dveří na půdu opravdu leží mrtvý muž a již nepříjemně zapáchá. Otec volá na bezpečnost, Lukáš se těší na vyšetřování a máma polyká meprobamaty. Příslušníci se tatínka vyptávají, zda zná mrtvého muže, ale mrtvola náhle obživne. Ukáže se, že je to pan Kadlec, který přišel navštívit sousedy, ti ale odjeli na chatu. Nebyli doma, a tak se rozhodl počkat u půdy. Otec pozve Kadlece domů, a když návštěvník vytáhne láhev domácí slivovice, začnou si rozumět. Přesto mamince neujde nelibý zápach, který se vysvětlí, když pan Kadlec vytasí syrečky. Ty totiž v horkém počasí pěkně uzrály.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Podivuhodný příběh z našeho domu
Stanou se v životě různé situace, kterým se všichni zasmějeme. Ale v jaké šlamastice se ocitnul náš hrdina příběhu, kterého bravurně zahrál herec Zdeněk Řehoř, není vůbec příjemný. Když jej manželka nechala doma samotného jenom na pár dní, musí toho využít a vyrazit si na ryby. Když se vrátí z ryb, shodí ušpiněné hadry a těší se pod sprchu. A když je vysvlečený, zvoní sousedka, která pro něj převzala telegram od manželky, že přijede s jeho tchyní a to bude za chvíli.

Začne uklízet hadry a jde i pro ponožky, které nechal na chodbě. Dveře se zabouchnou, osuška zůstává ve dveřích a on zůstává úplně jak Adam a bez fíku. A do toho, sousedky mají "rozcouráno" a on se musí skrývat, před zvědavýma očima. Ale sousedka mu pomůže, půjčí mu župan, otevře se láhev vína a je co oslavovat. Ale pro takovou důvěrnou oslavu nemá pochopení jeho žena, ani tchýně...


Autor: jarda53

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Karel Vochoč

Vochoč Karel

Naposled navštívené:
Karel Vochoč

Vochoč Karel