Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro další pokračování se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Wolf Roth

Povolání:
Národnost:
Věk:
80
Narození:
30.8. 1944, Torgau, Sasko, Německo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Wolf Roth se narodil 30.8.1944 v Tirgau (Německo).
Dětství prožil v Brémách, kde začal studovat na střední škole. V roce 1961 odjel na výměnný studijní pobyt do USA a maturitu složil na Edsel Ford High School v Detroitu. Po návratu studoval sociologii a obchod na Freie Universität v Berlíně a teprve potom absolvoval hereckou školu Max Reinhardt Schule.
V roce 1967 začal hrát profesionálně divadlo (především v Schiller Theater Berlin a Theater Oberhausen) a také se poprvé objevil před kamerami v historickém televizním filmu HEINRICH IV. Ve filmu dostal jenom několik zajímavých rolí jako byl Hohenberg v ONE OR THE OTHER OF US (1974), Porfirio Perez v PLUTONIUM (1978) a z pozdější doby Jürgen Matthies ve filmu GOLDENE ZEITEN (2006). Mnohem větší prostor dostával v televizi, kde se vypracoval na seriálovou hvězdu. Hrál v POLIZEIRUF 110, DERRICK, TATORT, EIN FALL FÜR ZWEI, SO.KO. MÜNCHEN, SO.KO. LEIPZIG, SISKA, ALARM FÜR COBRA 11, PFARRER BRAUN nebo ve francouzském seriálu MAITRE DA COSTA.
Od roku 1984 je ženatý s herečkou Barbarou May (*1961) zakladatelkou herecké školy ve Vídni. Mají spolu syna Davida Christophera.
Jeho největším koníčkem je hudba. Je vynikajícím klavíristou (začal se učit už v polovině 50. let).
Měří 182 cm.

Autor: klasifikátor

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Wolf Roth

Roth Wolf

Naposled navštívené:
Wolf Roth

Roth Wolf