Zari

Jan J. Vágner

Povolání:
Známý jako:
Jan Vágner
Národnost:
Věk:
76
Narození:
19.8. 1948, Karlovy Vary, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Jan J. Vágner pochází z Karlových Varů. Po studiích na chemické průmyslové škole v Ústí nad Labem odchází v roce 1968 na pražskou DAMU. Po čtyřletém působení v angažmá v příbramském divadle hostuje ještě v divadle S. K. Neumanna a od roku 1980 zůstává do dneška ve svobodném povolání.

Postupně pracuje pod vedením režisérů Evžena Sokolovského, Jana Matějovského, Zdenka Hnilici, Miroslavy Valové, Antonína Dvořáka, Karla Kachyni, Jiřího Krejčíka, Františka Filipa, Antonína Moskalyka, Václava Vorlíčka, Jiřího Trošky, Martina Holého, Vladimíra Drhy, Jaroslava Hanuše, Dana Svátka, Dušana Kleina, Roberta Sedláčka, ale i francouzského režiséra Phillippe Triboita (Belami).

Na českém znění dokumentárních filmů a v dabingu pracuje s režiséry Jarmilou Beránkovou, Janou Vaňkovou, Olgou Valló, Janou Stejskalovou, Jitkou Kučerovou, Miroslavem Saicem, Jiřím Ptáčkem, Helenou Němcovou - Dytrtovou, Hanou Kofránkovou, Jiřím Kodešem, Dušanem Jurčíkem, Tomášem Jančaříkem, Hanou Ižófovou, Jana Bonaventury, Vlaďky Vildové, Milanem Peerem, Jiřím Kvasničkou, Vladimírem Žďánským, Václavem Knopem, Martinem Veldou, Zdeňkem Hruškou, Petrem Pospíchalem, Zdeňkem Štěpánem, Elmarem Klosem.

V divadle pracuje pod režií Jiřího Císlera, Jiřího Fréhára, Rudolfa Roučka, Jiřího Svobody, Vojtěcha Trapla, Vlastimila Venclíka, J. R. Picka, Petra Adlera, Dagmar Sedláčkové, Ondřeje Balíky, Pavla Háši, Lubomíra Vajdičky.

V současné době je hlavním těžištěm jeho práce hlasové vytváření českého znění dokumentů a hraných filmů a umělecká fotografie.

Autor: jenyk133

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Bolkoviny (1997) [TV pořad]

01:10 - 01:50

10 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

60 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Kluk od vedle (2015)

00:55 - 02:45

25 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

Prima - Dech života (1987)

00:30 - 03:25

50 minut již uběhlo
125 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jan J. Vágner

Vágner Jan J.

Oleg Rajevskij

Rajevskij Oleg

Imjand Berziňš

Berziňš Imjand

Naposled navštívené:
Jan J. Vágner

Vágner Jan J.

Oleg Rajevskij

Rajevskij Oleg

Imjand Berziňš

Berziňš Imjand