Zari

Bill Skarsgård

Povolání:
Rodné jméno:
Bill Istvan Günther Skarsgård
Národnost:
Věk:
34
Narození:
9.8. 1990, Vällingby, Švédsko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Bill Istvan Günther Skarsgård je mladý švédský herec. Je synem známého herce Stellana Skarsgårda. Bill se narodil 9.8.1990 ve Vällingby ve Švédsku. Má tři starší bratry, dva z nich převzali povolání po otci a stali se herci, třetí si vybral stejné povolání jako matka a pracuje jako lékař. Bill si dlouho nemohl vybrat, jakému povolání dá přednost on. Sebevědomí mu dodalo vítězství v konkurzu, kterého se zúčastnil, když filmaři potřebovali někoho, aby hrál mladšího bratra svému skutečnému sourozenci Alexandrovi. Od té doby natočil televizní seriál a několik krátkých filmů.

První hlavní roli získal ve filmu „Za modrým nebem“ od Hannese Holma. Jedná se o satirickou komedii, která byla uvedena na filmovém festivalu v Torontu. První větší úspěch zaznamenal Bill ve snímku „Simonův vesmír“ od režiséra Andrease Öhmana. Za svůj výkon byl nominován na cenu pro Mladého začínajícího herce a Nejlepší výkon v mezinárodním celovečerním filmu.

Na tento úspěch navázal Bill Skarsgård historickým psychologickým snímkem z období druhé světové války "Šimon a duby". V roce 2012 byl na festivalu Berlin International Film Festival oceněn jako Shooting Star - nejlepší mladý herec a objev roku mezi nejlepšími mladými evropskými herci.

V roce 2012 byl uveden do kin snímek „Anna Karenina“ od režiséra Joe Wrighta v hlavních rolích s Keirou Knightley a Jude Lawem, kde Bill hraje kapitána Machoutena - soupeře Vronského. Byla to sice malá, ale významná role.

V letech 2013 až 2015 se Bill podílel na natáčení televizního sci-fi seriálu s hororovými prvky Hemlock Grove. Následovala třetí část Série Divergence: Aliance a natáčení závěrečného dílu série - Ascendant. Tématem thrilleru „Emperor“ (2019) ze 16. století je pomsta za smrt otce.

Největší výzvou je nyní pro Billa možnost ztvárnit roli Pennywise v remaku hororu Stephena Kinga „It“ (To). Ve filmu z roku 1990 hrál postavu Pennywise Tim Curry, kterého Bill Skarsgård obdivuje. Film měl premiéru v září 2017.

Autor: prvosenka

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bill Skarsgård

Skarsgård Bill

Tonno spiaggiato

Tonno spiaggiato
Tonno spiaggiato

Naposled navštívené:
Bill Skarsgård

Skarsgård Bill

Tonno spiaggiato

Tonno spiaggiato
Tonno spiaggiato