Zari

Gabriela Mihalčínová Marcinková

Povolání:
Rodné jméno:
Gabriela Marcinková
Známá jako:
Gabriela Mihalčínová Marcinková
Národnost:
Věk:
36
Narození:
2.4. 1988, Prešov, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Mladá talentovaná Slovenka z Prešova prorazila v české televizi a později i ve filmu, když si ji obávaný režisér Jiří Krejčík vybral do hlavní role filmu Osudové peníze. To ještě studovala druhý ročník herectví na VŠMU v Bratislavě. Následovala role v zahraničním filmu 360 a pak ve filmu Byzantium. V současnosti dokončila zatím poslední natáčení mimo Slovensko, road movie Move On.

Doma ji mohou její obdivovatelé vidět v seriálu Horúca krv a na prknech divadel v Nitre nebo v Činohře Slovenského národního divadla.

Již 10 měsíců je jejím přítelem herec Juraj Hrčko.

Gabriela vyrůstala spolu se sestrou v rodině, kde bylo zvykem hodně diskutovat, filozofovat a argumentovat. Možná i proto, že byla rodiči hodně korigovaná ve svém projevu, nevěřila si a touhu po herectví považovala jen za nesplnitelný sen.

Říká o sobě: ”Samu seba som vnímala ako utiahnuté dievča, ktoré určite nebude mať odvahu na to, aby sa prezentovalo pred ostatnými a ukazovalo svoje emócie.“

Na gymnáziu zkusila s kamarádem natočit pár amatérských filmů, začala chodit do dramatického kroužku a hrála ochotnicky v divadle. Cítila, že právě to je to pravé, co by chtěla dělat celý život, ale rozumem se snažila akceptovat ”dobré rady” o studiu něčeho normálního... Nakonec však přece jen podala přihlášku na VŠMU a uspěla. Kdyby se nestala herečkou, studovala by chemii, farmacii nebo biologii.

Věnovala se atletice, konkrétně běhu přes překážky a to velice úspěšně. Několikrát byla mistryní Slovenska a získala i pár stříbrných a bronzových medailí. Problémy s páteří však její sportovní kariéru ukončily. Tak se alespoň každý rok účastní pro radost půlmaratonského běhu v Košicích.

Autor: beneva

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Povídka malostranská (1981) [T...

14:50 - 16:30

6 minut již uběhlo
94 minut zbývá do konce

ČT2 - Kruté moře (1953)

13:55 - 16:00

61 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

71 minut již uběhlo
184 minut zbývá do konce

Prima - Zítra to roztočíme, drahoušku....

14:55 - 17:05

1 minut již uběhlo
129 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Gabriela Mihalčínová Marcinková

Mihalčínová Marcinková Gabriela

Naposled navštívené:
Gabriela Mihalčínová Marcinková

Mihalčínová Marcinková Gabriela