Zari

Zoë Kravitz

Povolání:
Rodné jméno:
Zoë Isabella Kravitz
Známá jako:
Zoe Kravitz; Zoë Isabella Kravitz
Národnost:
Věk:
35
Narození:
1.12. 1988, Los Angeles, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Zoë Isabella Kravitz je americká herečka, zpěvačka a modelka. Tato drobná 155 cm vysoká dívka se narodila 1. prosince 1988 v Kalifornii v Los Angles. Jejími rodiči jsou herečka Lisa Bonet a slavný hudebník Lenny Kravitz. Po rozvodu rodičů žila Zoë krátce s matkou, ale pak se přestěhovala za svým otcem. Vystudovala Miami Country Day School v Miami na Floridě a poté Rudolf Steiner School v New Yorku. Herectví studovala na konzervatoři State University of New York at Purchase. Univerzitu sice nedokončila, přesto dostávala dostatek nabídek a příležitostí pracovat u filmu.

Už během studia posledního ročníku konzervatoře si odbyla svůj herecký debut v romantické komedii „Koření života“, kde pracovala po boku s Catherine Zeta-Jonesovou. Ve stejném roce ztvárnila prostitutku ve filmu „Mé druhé já“, kde hrála spolu s Jodie Fosterovou. Poté se objevila v několika hudebních videích a v menších rolích.

Zoë měla štěstí, že byla obsazována do filmů, ve kterých hrály známé herecké hvězdy, které tak měla šanci poznat při práci. V roce 2008 Zoë dokončila práci na filmu „Atentát na střední“ po boku Bruce Willise, měla možnost pracovat se Susan Sarandon a Pierce Brosnan v nezávislém dramatu „Dar“ (The Greatest - 2009). O rok později účinkovala ve filmu Joela Schumachera „Twelve“, kde si zahrála po boku Kiefera Sutherlanda. Známe ji také z filmu „Něco jako komedie“.

V roce 2011 se objevila v šesti epizodách seriálu stanice Showtime „Californication“ jako muzikantka. Zahrála si ve známé komiksovce „X-Men: První třída“. V roce 2013 byla obsazena do filmu „Po zániku země“ s Willem Smithem. V roce 2015 si zahrála v úspěšném filmu „Šílený Max: Zběsilá cesta“.

Jedna z jejích posledních rolí je postava Christiny, kterou získala ve filmu „Divergence“, natočeného podle knižní předlohy Veronici Roth. Roli si zopakovala i v pokračováních filmu „Rezistence“ (2015) a „Aliance“ (2016).

Zoë Kravitz měla Dříve údajně problémy s anorexií a bulimií, dnes
má ale stále plné ruce práce. Aktivně se věnuje i jiným činnostem než je herectví. V roce 2009 se stala novou tváří pro parfém Vera Wang "Princess", který úspěšně uvedla na trh.

Účastní se i nejrůznějších hudebních projektů. Působí i jako zpěvačka a spoluautorka ve své hudební skupině. Podílela se na akcích během volební kampaně Baracka Obamy.

Autor: prvosenka

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zoë Kravitz

Kravitz Zoë

Kwon Sang-woo

Kwon Sang-woo

Daniel Štipka

Štipka Daniel

Half Nelson

Half Nelson
Half Nelson

Upre Roma

Upre Roma

Naposled navštívené:
Zoë Kravitz

Kravitz Zoë

Kwon Sang-woo

Kwon Sang-woo

Daniel Štipka

Štipka Daniel

Half Nelson

Half Nelson
Half Nelson

Upre Roma

Upre Roma