Zari
ohodnotit

Volání o pomoc

Reign Over Me

Další název:
Sila priateľstva (SK)
Rok:
2007
Délka:
124 minut
„O síle přátelství, volání o pomoc a bolesti, která nepřebolí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Volání o pomoc
Když se v září 2001 po teroristickém útoku zřítily věže Světového obchodního centra, ztratil Charlie Fineman vše, co ve svém životě považoval za důležité. V troskách budov totiž zahynula jeho žena a tři malé dcerky, které byly na palubě letadla z Bostonu, uneseného islámskými teroristy. O pět let později je z kdysi úspěšného a společenského muže do sebe uzavřená bytost. Jednoho dne jej osud a náhoda svede dohromady s bývalým kamarádem a spolubydlícím z vysoké školy Alanem Johnsonem. Ten je šokovaný pohledem na to, jak hluboko jeho dávný přítel klesl. On sám je úspěšným zubařem s výborně zavedenou praxí, manželem krásné Janeane a otcem úžasných dětí. Přesto se zdá, že ani on není poslední dobou šťastný. Má pocit, že mu chybí opravdový kamarád, se kterým by si mohl popovídat a uvolnit se. Alan Charlieho pozve na kávu a to je začátek pomalu a opatrně obnovovaného přátelství. Jeho opatrný pokus zavést hovor na téma Charlieho tragédie skončí fiaskem, stejně jako jeho pokusy o pomoc, takže se nakonec pokusí přimět Charlieho, aby navštívil mladou terapeutku Angelu Oakhurstovou, která má ordinaci ve stejné budově. Charlie se oběma svěří se svou tragickou minulostí, současně ho však doženou k pokusu o sebevraždu a následné hrozbě hospitalizace v sanatoriu, o níž má rozhodnout soud.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Volání o pomoc
Alan,úspěšný zubař,který vede poměrně spokojený život se svou manželkou a dvěma dětmi.Cestou domů potkává svého spolubydlícího z vysoké školy Charlieho,který si na něj ze začátku vůbec nevzpomíná.Charlie prožil nějakou tragedii a nechce o ní hovořit,stále více se uzavírá do sebe.Alan se mu snaží ze všech sil pomoci,ale sám se přitom odcizuje vlastní rodině.Vynikající herecké výkony,obzvlášt Sandler předvádí,že dokáže zahrát i jinou než komickou figuru.Cheadle jako vždy skvělý výkon.


Autor: vorenus

Popis / Obsah / Info k filmu Volání o pomoc
Po letech se potkávají dva kamarádi - spolubydlící z univerzitních let Alan Johnson (Cheadle) a Charlie Fineman (Sandler).Každý si prožívá svůj život. Když Alan pochopí co Charlii prožívá po nešťastné tragédii své ženy a dětí, jak ztrácí kontakt s realitou, chce mu pomoci a vyhledává způsob, jak ho vrátit zpět do skutečnosti. Ale zároveň zjišťuje, že Charlieho to více ničí. Díky poznání se přizpůsobit, znovu se mezi nimi vytvoří pevné pouto přátelství.


Autor: georginaa

Popis / Obsah / Info k filmu Volání o pomoc
Alan (Don Cheadle) dosiahne dobré pracovné miesto, zoberie si krásnu a milujúcu manželku s ktorou má úžasné deti, no napriek tomu sa cíti byť izolovaný, lebo nemá nijakého priateľa ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie Fineman (Adam Sandler) po tom čo stratí svoju rodinu pri útokoch na WTC nechá prácu a úplne sa izoluje od všetkého čo mu pripomínalo stratu blízkych. Keď Alan stretne Charlieho, pripomenie mu že spolu bývali na univerzite a presvedčí ho na jednu spoločnú kávu ktorá vyústi do obnovenia ich vyhasnutého kamarátstva. Alanov opatrný pokus o pripomenutie Charlieho tragédie počas ich konverzácie skončí úplným fiaskom, preto sa Alan rozhodne svojmu kamarátovi pomôcť prekonať obrovskú bolesť ktorou prešiel pri strate najbližších.


Autor: 1102

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

47 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

ČT2 - Prvních 72 hodin druhé světové...

13:15 - 14:00

2 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

47 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama