Zari
ohodnotit

Co se nepromíjí

The Unforgiven

Další název:
The Siege at Dancing Bird; Nesmiřitelní
Žánr:
Rok:
1960
Délka:
125 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Co se nepromíjí
Ben Zachary je od té doby, co zemřel otec, hlavou rodiny. Má velmi rád svou sestru Rachel, jedinou dívku na ranči. Tu si ale vyhlédl jako snachu jejich soused Zeb. Ben ale váhá se svolením k sňatku, až začnou věci nabírat spád. Zjistí se, že Rachel je nalezencem a má indiánský původ. Dokáže ji Ben ochránit před nájezdem indiánského kmene Kiowů?


Autor: aegis

Popis / Obsah / Info k filmu Co se nepromíjí
Matilda, hlava rodiny Zachariášových, střeží rodinné tajemství. Její adoptovaná dcera Rachel je původně indiánské dítě. Když tajemství vyjde najevo, rodina, Indiáni a ostatní osadníci se začnou mezi sebou dohadovat…

Zdroj: AMC Networks International


Popis / Obsah / Info k filmu Co se nepromíjí
Legendární režisér John Huston byl ve “vrcholné formě” (Time), když vytvořil tento “působivý, vzrušující” (The Film Daily) příběh zakázané lásky, odehrávající se v nejdrsnějším a nejkrutějším pohraničí Ameriky. Film Nezničitelní, natočený podle scénáře Bena Maddowa (Cesta na západ) s Burtem Lancasterem, Audrey Hepburn a Lillian Gish v hlavních rolích, je “drsnou americkou ságou, plnou pýchy, předsudků a vášně” (Video Movie Guide). Rachel Zacharyová (Hepburn) se narodila jako indiánka, ale tajně ji adoptovali běloši. Jakmile její původ vyjde najevo, stává se terčem bezuzdného rasismu a brutality. Indiáni ji chtějí zpět, místní běloši si přejí její smrt a její jedinou nadějí na přežití je muž (Lancaster), který musí čelit nejstrašnějšímu boji svého života - aby zachránil ženu, kterou miluje!

Magicbox DVD edice Western


Popis / Obsah / Info k filmu Co se nepromíjí
Ben Zachary tvrdou rukou řídí ranč, na němž žije s matkou, s mladšími bratry Cashem, Andym a nevlastní sestrou Rachel. Nevede si vůbec špatně, jak dokazuje jeho úspěšný chov dobytka i vážnost, které se mu dostává v kraji mezi dalšími osadníky. V době jeho krátké nepřítomnosti se objeví u ranče muž, který se dožaduje pomsty za smrt svého syna. Jeho nejasné a zloby plné pomluvy ještě více rozdmychají nenávist bílých osadníků proti Indiánům. Při odkrývání událostí z minulosti vychází najevo, že Rachel je vlastně Indiánkou. V té chvíli se od rodiny odvracejí staří přátelé, a také Indiáni se důrazně hlásí o svého ztraceného potomka...

Westernový příběh, který se odehrává kolem roku 1850, natočil klasik americké kinematografie John Huston (Poklad na Sierra Madre, Mustangové, Africká královna, Čest rodiny Prizziů). Pod jeho režijním vedením úlohu sebevědomého Bena Zacharyho ztvárnil Burt Lancaster, roli Rachel hraje půvabná Audrey Hepburnová (Snídaně u Tiffanyho, My Fair Lady). Matku Mattildu Zacharyovou vytvořila někdejší herecká hvězda období němého filmu Lillian Gishová.


Popis / Obsah / Info k filmu Co se nepromíjí
Je to divoký kraj, teprve nedávno skončily boje s indiány a jsou ještě v živé paměti. Vedle sebe tu žijí rodiny Zacharyových a Rowlinsových, které by vřelé sousedské vztahy chtěly přeměnit v příbuzenské. Ale tehdy začne kraj objíždět záhadný stařec opásaný šavlí, který prohlašuje, že Rachel Zacharyová (Audrey Hepburnová) je indiánka. Dokonce sami Kiowové přijíždějí k Zacharyům a žádají Ráchelina staršího bratra Bena (Burt Lancaster), který je hlavou rodiny, aby jim dívku vydal. Ben odmítá. Avšak to, co se zdálo být jen zlou fámou, a o čem neměli ponětí ani Ráchel ani její bratři, o čem věděla pouze jejich matka, se ukáže být skutečností. Zacharyovi se s tím musí vyrovnat. Zároveň ale musí čelit hněvu a opovržení sousedů a nájezdu Kiowů, kteří jsou odhodláni Rachel získat.
Historik


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Hádání s Hadovkou (1987) [TV i...

14:05 - 14:50

8 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Kruté moře (1953)

13:55 - 16:00

18 minut již uběhlo
107 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

28 minut již uběhlo
227 minut zbývá do konce

Prima - Kriminálka Kraj (2022) [TV ser...

13:55 - 14:55

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Conor Donovan

Donovan Conor

Pinewood

Pinewood
Pinewood

Naposled navštívené:
Conor Donovan

Donovan Conor

Pinewood

Pinewood
Pinewood