Zari
ohodnotit

Létající oko

Blue Thunder

Další název:
Modrý hrom
Žánr:
Rok:
1982
Délka:
108 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Létající oko
Nejlepší létající smrtící zbraň, co byla kdy vyrobena - Létající oko. Je vybaveno infračervenou kamerou, která umožňuje vidění skrz zdi , mikrofonem, který dokáže zaznamenat vaše nejintimnější rozhovory a 20milimetrovým rychlopalným kanónem, který bez problémů promění vaše sousedství v měsíční krajinu. Frank Murphy (Roy Scheider), pilot Létajícího Oka, se dostává do střetu s podvratnou teroristickou skupinou Thor, která zabíjí nepohodlné politiky. Záhy zjišťuje, že v tomto boji neplatí žádné zákony a pravidla a že pouze lepší a tvrdší vyhrává. Brzy se nebe nad Los Angeles mění v explodující peklo.


Autor: aegis

Popis / Obsah / Info k filmu Létající oko
Od známého tanečního snímku Horečka sobotní noci uplynulo jen několik let a režisér John Badham své příznivce přesvědčil, že umí natočit i skvělý akční film. Film Létající oko nikdy nebyl uceden v naší filmové distribuci, patří ale určitě mezi to lepší, co v daném žánru kdy vzniklo. Nejen hvězdným obsazením - T¨Riy Scheider, který ztvárnil hlavního hrdinu byl dvakrát nominován na Oscaraa za snímky Francouzská spojka a All That Jazz, - ale i dobře napsaným scénářem, v němž krev neteče jenom proto, že si ji divák žádá. Veterán z Vietnamu pilot Frank Murphy je zaměstnán u policie v Los Angeles, kde společně se svým novým par/tákem podporuje ze vzduchu akce svých kolegů na zemi. Jejich vrtulník se rychle dostane všude a Murphy ho skvěle ovládá. Jednoho dne se oba policisté stanou svědky podivného přepadení, jež je však veřejnosti předkládáno jinak, než se ve skutečnosti odehrálo.Murphy si svůj názor nenechá pro sebe a jsou mu zakázány další starty s vrtulníkem. Armáda ale současně hledá pilota pro svůj nový projekt. Za dokonalých bezpečnostních opatření je Murphy převezen na základnu, kde se nejen seznámí s nejmodernějším výtvorem současné techniky - pancéřovaným vrtulníkem přezdívaným létající oko - ale po letech se setká s plukovníkem z Vietnamu, s nímž má stále nevyřízené účty. Oba se mají naučit na Létajícím oku. O superstroj nemá však zájem jen armáda.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nejlepší létající smrtící zbraň, co byla kdy vyrobena - LÉTAJÍCÍ OKO. Vybavena infračervenou kamerou, která může vidět skrz zdi až do vašich ložnic, mikrofonem, který dokáže zaznamenat vaše nejintimnější rozhovory a 20milimetrové elektrické dělo, které bez problémů promění vaše sousedství v měsíční krajinu…

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu Létající oko
Známý filmový tvůrce akčních snímků John Badham natočil v roce 1982 dnes už klasický film Modrý hrom. Titulním "hrdinou" je policejní supervrtulník, vybavený všemi vymoženostmi moderní techniky. Ta není výmyslem tvůrců, ale je dnes za patřičné peníze dostupná; ve filmu má být zneužita činiteli FBI a policie v projektu THOR proti civilistům. Uměle vyvolávané nepokoje ve městě mají odůvodnit nasazení Modrého hromu, který se hodí spíše do války. Rozhodující slovo má však prostý policista, zkušený pilot Murphy, díky jehož aktivitě jsou nekalé plány překaženy. - Film je ukázkou brilantní řemeslné podívané, v níž zaujmou především vzdušné akce a souboje i letecké záběry (nočního) Los Angeles. - Superhelikoptéra Modrý hrom se stala ústředním "aktérem" také ve stejnojmenném americkém krimiseriálu.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Roy Scheider v roli mlčenlivého policisty Murphyho, který je pro své zkušenosti z Vietnamu vybrán k testování supermoderního speciálního vrtulníku nazvaného Modrý hrom. Hlídkové lety nad temnými kaňony centrálního Los Angeles nemají však sloužit jen k udržování „klidu a pořádku". Špičková technika dokáže odposlouchávat hovory chodců, za pomoci zločinecké kartotéky na palubním počítači identifikovat jejich obličeje, nebo nepozorovaně pronikat i do těch nejintimnějšfch sfér lidského života. Šest rychlopalných děl ráže 20 mm (!), skrytých v podvozku supervrtulníku, umožňuje i operativní nasazení při plnění zvláštních úkolů. Murphy ale proti špiónským úkolům protestuje, a když při objasňování jedné tajemné vraždy narazí na nevysvětlitelné skutečnosti, dezertuje i se zázračným „letícím očkem" a postaví se proti zkorumpovaným zájmům mocných... Určitý politický podtón příběhu je však do značné míry překryt spektakularitou, a proto lze jen litovat, že vizuální opulenci četných akčních scén nemůžeme vychutnat na velkém filmovém plátně.
Cinema 1991/3/48

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Všechny velké a malé bytosti (...

09:00 - 09:45

34 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

09:20 - 10:15

14 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

59 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

09:20 - 10:30

14 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
10,5 stupně (10.5)

10,5 stupně
10.5

Die Welt dreht sich verkehrt

Die Welt dreht sich verkehrt
Die Welt dreht sich verkehrt

Le pistonné

Le pistonné
Le pistonné

Naposled navštívené:
10,5 stupně (10.5)

10,5 stupně
10.5

Die Welt dreht sich verkehrt

Die Welt dreht sich verkehrt
Die Welt dreht sich verkehrt

Le pistonné

Le pistonné
Le pistonné