Zari
ohodnotit

Cizinec

The Tourist

Další název:
Cudzinec (SK)
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
27.1.2011
„Dokonalý výlet, dokonalá past.“
Popis / Obsah / Info k filmu Cizinec
Frank se v průběhu spontánního výletu po Evropě náhodou seznámí a začne flirtovat s Elisou, pozoruhodnou ženou, která mu ale zkřížila cestu zcela plánovitě. Snaží se přesvědčit všechny, kteří ji sledují, že to je její bývalý milenec Alexander, který ukradl jednomu mafiánovi obrovskou sumu peněz. Francouzská policie i Scotland Yardem očekávají, že bude neopatrná a zavede je za Alexandrem. Ten dluží 744 milionů liber na daních a vyšetřovatelé se domnívají, že má po plastické operaci změněný obličej. Příběh pokračuje v okouzlujícím prostředí Paříže a Benátek, kde oba hlavní hrdinové zjišťují, že se zapletli do smrtící hry kočky s myší.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Cizinec
Elise Ward (Angelina Jolie) má za priateľa Alexandra Pearce chlapíka, ktorý ukradol 744 miliónov a je ostro sledovaná Interpolom. V Paríži od neho dostane lístok, aby sa vydala vlakom do Benátok a po ceste sa pridala k mužovi, ktorý mu bude natoľko podobný, aby zmiatol políciu. Tá však v náhodnom turistovi Frankovi (Johnny Depp) rýchle identifikuje amerického profesora matematiky. To však nevie Reginald Shaw, ktorému peniaze Alexander ukradol. Ten obklopený ruskými zabijakmi chce peniaze získať naspäť aj cez mŕtvoly. A tak pre nič netušiaceho profesora, ktorého Elise okúzlila, začína boj o prežitie.


Autor: BOS3

Popis / Obsah / Info k filmu Cizinec
Německý scenárista a režisér Florian Henckel von Donnersmarck (nar. 1973) se prosadil hned svým debutem, oscarovým psychologickým dramatem o prozření důstojníka východoněmecké tajné služby Životy těch druhých (2006, FP 1/2007). Pro svůj vstup do světa velkého filmu však zvolil jiný žánr a natočil s hvězdným obsazením remake francouzského romantického thrilleru Hledejte Anthonyho (2005), ovšem v odlehčenějším žánru kriminální komedie. – Angelina Jolieová tu představuje tajemnou Elise Wardovou, milenku hledaného Alexandera Pearce. Inspektor ze Scotland Yardu Acheson věří, že jejím sledováním se dostane na jeho stopu. Spolupracuje přitom s francouzskými a italskými kolegy, protože krásná žena odjede z Paříže do Benátek. Podle pokynů milence se Elise ve vlaku seznámí s náhodně vybraným turistou, americkým středoškolským profesorem matematiky Frankem Tupelem (Johnny Depp). Po Pearceovi jde i mocný gangster Shaw se svou ruskou suitou, neboť právě jeho lupič okradl. Frank i Elise se tak v Benátkách ocitají v řadě nebezpečných situací, přičemž se stále více sbližují. Vyústění příběhu není zas až tak překvapivé... – Tvůrci se netají tím, že jim jde o pobavení diváka. Vsázejí tedy na jistotu, danou atraktivností známých herců a zejména krás Benátek. Jejich poněkud „starosvětské“ vyprávění má na thriller překvapivě pomalé tempo a pramálo akcí. Nescházejí v něm humorné okamžiky, ale jinak se jedná o průměrný produkt, ve kterém se vyžívá zejména Angelina Jolieová, nikoliv ovšem jako akční hrdinka typu Lary Croft, nýbrž jako modelka v elegantních šatech. – Český distributor nahradil původní smysluplný název Turista nic neříkajícím titulem Cizinec.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2011/3


Popis / Obsah / Info k filmu Cizinec
Johnny Depp hraje ve filmu The Tourist amerického turistu, jehož hravé laškování s cizinkou vede k celé řadě intrik, romantických hrátek a nebezpečí. Během nepřipravovaného výletu do Evropy, aby si zahojil zlomené srdce, se Frank (Johnny Depp) nečekaně ocitne v záletném vztahu s Elisou (Angelina Jolie), mimořádně výjimečnou ženou, která mu schválně vstoupí do cesty. Romantická smršť se rychle odvíjí na dech beroucím pozadí Paříže a Benátek a oba hrdinové se rychle ocitnou náhodně vrženi do smrtelné hry na kočku a myš.
Falcon


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
 Merlin Visual Effects

Merlin Visual Effects

Skrytá agenda (Hidden Agenda)

Skrytá agenda
Hidden Agenda

Mňága - Happy end

Mňága - Happy end

Edward Hall

Hall Edward

Reinhold Draber

Draber Reinhold

Naposled navštívené:
 Merlin Visual Effects

Merlin Visual Effects

Skrytá agenda (Hidden Agenda)

Skrytá agenda
Hidden Agenda

Mňága - Happy end

Mňága - Happy end

Edward Hall

Hall Edward

Reinhold Draber

Draber Reinhold