Zari
ohodnotit

Vždycky jsem chtěl být gangster

J'ai toujours ręvé d'ętre un gangster

Další název:
Vždycky jsem chtěl být gangsterem; I Always Wanted to Be a Gangster
Žánr:
Země:
Rok:
2007
Délka:
113 minut
„Čtyři černobílé příběhy na hranici zákona.“
Popis / Obsah / Info k filmu Vždycky jsem chtěl být gangster
V okolí kavárny na odlehlém místě u silnice se ve čtyřech povídkách setkáváme s různými typy nepovedených lupičů: neozbrojený muž se pokouší přepadnout servírku, která má u sebe jeho vlastní zbraň; dva nešikové unesou dívku se sebevražednými sklony, navíc najít někoho, kdy by jim za ni zaplatil, není tak snadné. V kavárně se náhodou potkávají i dva zpěváci, jejichž sláva již pominula; jeden druhého obviňuje z krádeže hitu a následně je odcizena taška, údajně plná nápadů. Po letech se u stolu schází také parta sedmdesátníků, kteří by zase rádi něco přepadli, ale staré časy jsou pryč.

Zdroj: Film Europe Media Company


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vždycky jsem chtěl být gangster
Komedie čtyř příběhů, několika osudů. Když se stanu zločincem, polepším si? Brzy zjišťují, že na to, aby mohli žít život kriminálníků, jim chybí potřebné vlastnosti.
Tato zločinecká komedie z dílny spisovatele a režiséra Samuela Benchetrita je vyprávěna ve čtyřech příbězích. Nakonec se všechny spojí dohromady v jedné restauraci u silnice. Franck je zlodějíček, který momentálně zvažuje, že přepadne restauraci. Když si bystrá servírka Suzie uvědomí, že Franck má v plánu rozhodně něco víc, než se jen najíst, ukáže se, že i ona měla v plánu toto místo vykrást, ale ztratila odvahu. Ve druhém příběhu unesou zoufalí zločinci Leon a Paul dceru bohatého byznysmena a doufají, že dostanou tučné výkupné. Jenže brzy zjistí, že dívka má sebevražedné sklony, a tak se chtě nechtě ocitnou v roli náhradních rodičů. Později během večeře v restauraci diskutují dvě stárnoucí rockové hvězdy o své kariéře, zatímco čtyři bývalí zločinci tajně odvádějí svého starého kamaráda z nemocnice. Chtějí ho vzít na nostalgický výlet na místo, kde se dříve skrývali. Jenže když tam dorazí, zjišťují, že jejich srub zbourali a nahradili ho skromnou restaurací.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vždycky jsem chtěl být gangster
V černobílé komedii se proplétají čtyři skeče hrdinů, kteří se pohybují na hraně zákona: příběh zlodějíčka beze zbraně, jehož atraktivní oběť je také zlodějkou, ale na rozdíl od něj ozbrojenou; dva nešikovní únosci, kteří marně vymáhají výkupné za puberťačku se sebevražednými sklony a především pět důchodců – gangsterů, kteří se setkávají na poslední akci.

Scénář k filmu získal cenu na filmovém festivalu v Sundance v roce 2008. Do rolí zestárlých gangsterů obsadil režisér herecké legendy Jeana Rocheforta, Rogera Dumase, Jean-Pierra Kalfona, Venantina Venantiniho či Laurenta Terzieffa.

Zdroj: ČT
Ve francouzském znění s titulky.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Wilebaldo Bucio

Bucio Wilebaldo

Listy z Provence

Listy z Provence

Naposled navštívené:
Wilebaldo Bucio

Bucio Wilebaldo

Listy z Provence

Listy z Provence