Zari
ohodnotit

Vítězství

Victory

Další název:
Escape to Victory; Návrat k vítězství; Nerovný zápas
Žánr:
Rok:
1981
Délka:
117 minut
„V tomto sportovním snímku z prostředí zajateckého tábora se setkáváme s celou plejádou hvězd.“
Popis / Obsah / Info k filmu Vítězství
"Victoria - Vítězství nebo také - Nerovný zápas, se
Sylvesterem Stallonem v roli Hatche, a brazilským fotbalistou Pelé na jednom fotbalovém trávníku".

Nacisté se často snažili dokazovat světu, že nejsou tak špatní, jak se o nich pořád tvrdí. Jeden takový příběh byl zfilmován na základě skutečných události.
Do tábora plného anglických, kanadských, amerických a australských zajatců má přijet kontrola z mezinárodního Červeného kříže. Německý velitel major Steiner se rozhodne uspořádat fotbalové utkání týmu složeného ze zajatců, proti výběrovému mužstvu německé armády. Zápas by tak měl předvést, že se se zajatci zachází slušně, a Němci chtějí jak jinak ukázat svou nadřazenost... v tomto napínavém a perfektně vygradovaném dramatu můžeme vidět vedle Stalloneho opravdové herecké hvězdy jako Michael Caine, nebo Maxe von Syndow, fotbalisté zvučných jmen Pelé, Boby Moore, Osvaldo Ardiles, Bobby Charletton, zrežíroval John Huston a produkci měl mimo jiné S. Stallone.

MartaH.claraB


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Vítězství
Ve světové kinematografii není mnoho tvůrců, kteří se mohou pochlubit tak rozsáhlou, různorodou a víceméně vyrovnanou filmografií jako 'John Huston. Celá
jeho tvorba nese pečeť originality, jež režisérovi vynesla obdiv u diváků i u kritiky.,
V každém tak bohatém díle však lze přirozeně nalézt i snímek méně povedený; právě takovým je válečné drama Vítězství (1981). - Příběh se odehrává v roce 1943.
Skupina vězňů ze zajateckého tábora v německém Gensdorfu přijme vyzvání svých věznitelů k fotbalovému utkání v okupované Paříži. Bývalý britský špičkový hráč Colby sestaví tým Spojenců, přestože ví, že pro nacisty má být předpokládané vítězství týmu wehrmachtu posledním triumfem. Pro vězně se utkání stane nejen příležitostí k útěku, ale i demonstrací nezlomnosti spojeneckého ducha.
Snímek svědčí především o přechodné vyčerpanosti renomovanéhoJvůrce; život v zajateckém táboře je líčen velmi idylicky a v podobně nevěrohodném duchu je natočena i většina dalších scén. Filmu škodí nepřiměřený patos. Vidět na plátně hereckou kombinaci Michaela Caina, Maxe von Sydowa, Sylvestera Stalloneho a fotbalové hvězdy Pelého je jistě kuriozita; uměleckým kvalitám snímku to však neprospívá.
Filmový přehled 1995/1/39


Popis / Obsah / Info k filmu Vítězství
Kulisou klasickej snímky Johna Hustona je zajatecký tábor pre spojeneckých vojakov. Tí si krátia čas hraním futbalu, čo si všimne nemecký dôstojník, barón Karl von Steiner. Rovnako tiež postrehne i prítomnosť Johna Colbyho, bývalého ligového hráča. A pretože pred vypuknutím 2. svetovej vojny hral futbal aj Steiner, dohodne medzi tímom zajatcov a nemeckých vojakov priateľské stretnutie. Pre zajatých vojakov je futbalový zápas jednou z najpríhod-nejších príležitostí na útek.
Športová snímka ponúka jedinečnú príležitosť vidieť plejádu filmových a futbalových hviezd. Na jednej strane Sylvester Stallone, Michael Caine a Max von Sydow, na druhej strane Pelé, Bobby Moore, Paul van Himst alebo Amidou.
Slávny vojnový ilm, ktorý ťaží z netradičnej témy futbalového stretnutia väzňov proti nacistom. V konečnom výsledku ide o vojnovo-športovú kuriozitu, ktorá aj po rokoch stojí za pozretie.
18 AFF 2010


Popis / Obsah / Info k filmu Vítězství
V dnes už klasickém snímku režiséra Johna Hustona se ocitáme v zajateckém táboře pro spojenecké vojáky. Ti si krátí volný čas hraním kopané, čehož si všimne německý důstojník baron Karl von Steiner. Rovněž tak postřehne i přítomnost Johna Colbyho, bývalého ligového hráče. A protože i Steiner hrál před válkou fotbal, dohodne mezi týmem zajatců a německých vojáků přátelský zápas. Pro zajaté vojáky je fotbalové utkání jednou z nejlepších příležitostí k útěku. V tomto sportovním snímku z roku 1981 se setkáváme s celou plejádou filmových a fotbalových hvězd. Hrají zde Michael Caine, Silvester Stallone či Max von Sydov, sportovce pak zastupují například brazilská hvězda Pelé, Angličan Bobby Moore, holandská legenda Paul van Himst, či francouzský hráč Amidon.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Patrick Cassavetti

Cassavetti Patrick

Naposled navštívené:
Patrick Cassavetti

Cassavetti Patrick