Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu The Trip
Během natáčení na kalifornské pláži je režisér televizní reklamy Paul Groves pokárán svou odloučenou manželkou Sally za to, že se nedostavil k podpisu rozvodových papírů. Paul se pod tlakem osobního i profesního života hroutí a požádá svého přítele Johna, gurua, aby ho provedl jeho prvním tripem na LSD. Po zastávce v psychedelickém nočním klubu a návštěvě podivně zařízenéého domu drogového dealera Maxe se oba muži vydají k Johnovi, kde Paul svůj trip zahájí. Zpočátku je chladný a klidný, plný zářivých barev a idylických krajin. Postupně však do Paulových halucinací vstoupí Sally a svůdná Glenn, blondýnka, kterou Paul potkal u Maxe, a jeho cesta se promění ve fantasmagorii sexuálních orgií, středověkých obřadů a paranoidních vizí, v nichž na sebe bere vinu lidstva...


Autor: Petrkey

Popis / Obsah / Info k filmu The Trip
Mladý a nadějný televizní režisér (Peter Fonda) prožívá v soukromém životě jeden malér za druhým. Když už neví jak dál, začíná se zúčastňovat velkolepých orgií, aby za pomoci drogy LSD dosáhl vyššího stupně vedomí.

Na snímku se sešly dva roky před legendární "Beztarostnou jízdou" tři hvězdy - Peter Fonda, Dennis Hopper a Jack Nicholson (tentokrát jako spoluautor scénáře). Film režíroval Roger Corman, který se specializoval od počátku šedesátých le na horové a strašidelné snímky. Poté se specializoval na produkci a v jeho filmech začínali později velice známí režiséři a herci.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu The Trip
Paul Graves (Peter Fonda) prochází životní krizí a na radu svého přítele psychologa (Bruce Dern) si vezme LSD.... Film reflektuje významný fenomén doby svého vzniku, požívání psychedelických drog.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

156 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

08:30 - 09:30

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:20 - 08:50

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Reklama