Zari
ohodnotit

Thunderbolt and Lightfoot

Další název:
Die Letzten beißen die Hunde
Žánr:
Rok:
1974
Délka:
114 minut
„Uprchlý vězeň se zajímá o svůj podíl z přepadení banky...“
Popis / Obsah / Info k filmu Thunderbolt and Lightfoot
Clint Eastwood - to je především muž se šerifskou hvězdou z řady westernů nebo policejní inspektor z ještě většího počtu detektivek. V prvním celovečerním snímku Michaela Cimina se však představí jako bankovní lupič. Uprchne z vězení a zajímá se, jak by získal část podílu z přepadení banky. Spojí proto síly s mladým zlodějem. Thunderbolt a Lightfoot však nejsoi jediní, kdo se pokouší lup získat. Musí změřit síly s bývalými společníky Thunderbolta.
Kritika se shodla, ža Ciminův film, kde se střídají komické i dramatické scény, zůstal nedoceněn. V málokterém filmu totiž má Eastwood tak dobrého partnera jako zde v Jeffu Bridgesovi.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu Thunderbolt and Lightfoot
Komedie Thunderbolt a Lightfoot (1974) je typickým kriminálním filmem o dvojici zlodějů pokoušejících se vylepšit si neutěšenou finanční situaci bankovní kráděží. John "Thunderbolt" Doherty je zkušený lupič, unavený mnoha životními nezdary. Zatrpklý veterán zprvu s nevolí přijímá vnucenou společnost bezstarostného mladíka Lightfoota, snícího o tom, že auta, jež dosud příležitostně kradl, si jednou bude moci kupovat. Spolu s dvěma Thunderboltovými dávnými kumpány si noví přátelé naplánují loupež; mezi členy party však vstoupí chamtivost a všechno dopadne jinak, než si představovali… - Konvenčně pojatým příběhem, obratně využívajícím klišé, ověřená mnoha předchůdci, jen místy probleskuje snaha talentovaného debutanta Michaela Cimina (mj. Lovec jelenů) oživit schéma vlastními nápady. K divácké atraktivitě snímku přispěla obsazení Vlinta Eastwooda a Jeffa Bridgese.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Clint Eastwood, to je především muž s šerifskou hvězdou z řady westernů a policejní inspektor z ještě většího počtu kriminálek. V celovečerním snímku Michaela Cimina se však představí jako bankovní lupič. Uprchne z vězení a přemýšlí, jak by získal část podílu z loupeže v bance. Spojí proto své síly s mladým zlodějem. Thunderbolt a Lightfoot však nejsou jediní, kdo se pokouší lup získat. Musí změřit síly s bývalými Thunderboltovými společníky. Kritika se shodla, že Ciminův film, kde se střídají komické i dramatické scény, zůstal nedoceněn. V málokterém filmu má totiž Eastwood tak dobrého partnera jakým je Jeff Bridges.
Cinema 1992/7/57

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

10:10 - 10:40

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Yellowstonský park - tikající ...

09:20 - 10:15

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:50

43 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

63 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Reklama