Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Poste restante
1. Velkoměsto
Tenhle příběh začíná tak prostě a obyčejně: do jednoho z malých předměstských poštovních úřadů přichází jednoho rána celkem nenápadný mladý muž. Na tom by nebylo nic tak neobyčejného, kdyby se nejednalo o mladíka, který tu má nastoupit jako nový poštovní doručovatel. Postupně se seznamuje s celým zdejším osazenstvem, ve kterém převládají dámy všech věkových kategorií, i se svým profesním kolegou pane Purkrábkem, záletným to jedincem, který dle svých tvrzení zná život ze všech jeho možných a nemožných stran. Navíc podědí i velmi zajímavý byt, který kdysi obýval fanatický fanouškek lokomotiv, vagonů, kolejí, výhybek, semaforů, přejezdu a vlaků - zkrátka železnic.
Náš hrdina má také matku... Leč o té se víc dozvíme až v dalších dílech nového seriálu České televize Poste restante, který podle scénáře Marka Epsteina natočil režisér Karel Smyczek. Zatím je podstatnější, že se náš začínající pošťák hned prvního dne své nové kariéry stane obětí přepadení a pak se začnou dít opravdu podivné věci.
Pro začátek - čeká nás ještě šest dílů - už není nutno víc prozrazovat. Snad ještě to, že se v seriálu Poste restante setkáme s celou plejádou herců - jen tak namátkou s Libuší Šafránkovou, Taťjanou Medveckou, Naďou Konvalinkovou, Oldřichem Navrátilem či Vladimírem Javorským a že v hlavní roli uvidíme Ondřeje Pšeničku.

2. Pan Kercl
V druhém dílu nového humorného seriál scenáristy Marka Epsteina a režiséra Karla Smyczka Poste restante o mladém pošťákovi Jarouškovi (Ondřej Pšenička), kterému zkříží cestu duch bezcharakterního bezdomovce Kercla (Vladimír Javorský), už jeho hlavní hrdina dokázal dokonale zapadnout do "dámské sestavy" poštovního úřadu. Rozumí si i se svým kolegou Purkrábkem (Oldřich Navrátil), který nejenže všechno zná a všude byl, ale který se okolí prezentuje jako vyhlášený erotoman a vždy úspěšný milovník. Vše kazí jen ona hrdinova matka (Libuše Šafránková), která svého syna dokonce "zažene" až k psychiatrovi.
Našemu hrdinovi tedy nezbývá, než aby v boji za právo na vlastní život, požádal o pomoc svého zkušenějšího druha. Ten sice využívá veškerého svého neopakovatelného šarmu, leč jeho snaha nepadá na úrodnou půdu. Záhy zjistíme, že jeho snahy nemají u Jarouškovy dominantní matky sebemenší naději na úspěch. A do toho všeho se motá ten podivný nebožtík Kercl a pořád s něčím otravuje. Nakonec ale pomůže, společně s malou myškou mámu spolehlivě odstraní a Jaroušek je zachráněn. Navíc další setkání s pěknou mladou maminkou Lídou (Jana Pidrmanová) nepokazí ani její hodně mrzutý otec (Svatopluk Skopal).
A jak to bude dál? Počkejte si na další - třetí - díl, který opět uvede animovaná znělka a v ní rapující Marek Eben.

3. Zloději a loupežníci
Nový humorný seriál České televize Poste restante pokračuje třetím dílem, ve kterém se náš hrdina - mladý pošťák Jaroušek - konečně osvobozuje od nedůstojné starostlivosti své matky. Proto se může plně věnovat novému objevu, kterým je atraktivní dcera paní poštmistrové Veruna. Naneštěstí neposlouchá rad zkušeného parťáka pana Purkrábka, který ho od této vypočítavé osoby odrazuje, a neuměle se snaží ji dobýt. A do toho všeho je tu duch pana Kercla, který stále naléhá a touží po svém vysvobození a řádném pohřbu. Dožene hrdinu až do kostela, ale tamní pan farář nemá pro Jarouškovy i páně Kerclovy trable vůbec žádné pochopení... Navíc je zdrcenému hrdinovi souzeno zažít ještě další ránu. Jeho parťák pan Purkrábek je nespravedlivě osočen z krádeže. A to dokonce ve firmě, kde ho všichni moc dobře znají, protože jim pravidelně doručuje poštu... Všechno je samozřejmě úplně jinak, což pomůže objasnit neviditelný a neslyšitelný pan Kercl (tedy jeho duch). A pokud chcete vědět, jak to bude všechno pokračovat, nezbývá, než abyste si počkali na další díl seriálu scenáristy Marka Epsteina a režiséra Karla Smyczka, který - jako celý seriál - připravilo do vyslání Centrum dramatické tvorby brněnského studia České televize.

4. Láska na dobírku
Poste restante Láska na dobírkuPoste restante Láska na dobírkuPoste restante Láska na dobírkuPoste restante Láska na dobírku

Ve čtvrtém dílu humorného seriálu scenáristy Marka Epsteina a režiséra Karla Smyczka Poste restante je našemu hrdinovi - nesmělému, ale o to sympatičtějšímu pošťáku Jarouškovi - dáno prožít další opravdu nepříjemnou situaci. Jeho vysněná slečna - krásná Verunka - se totiž rozhádá se svým ztepilým přítelem jménem Teo a velice touží ho vytrestat. A jako na truc k tomu využije právě našeho zamilovaného hrdinu, který díky své neskonalé naivitě okamžitě padne do umně utkaných Verunčiných sítí. Marné je další varování jeho kolegy - zkušeného to lovce dam pana Purkrábka. Jarouškovo panictví je hrází, přes kterou nepronikne ani rozum, ani půvabná zahradnice Lída. A tak se Jára potí v drahém restaurantu, kde se Verunka láduje bez ohledu na tamní ceny i možnosti jeho peněženky... Mezitím duch pana Kercla plní závazek daný panu faráři a realizuje zázrak. Vyzvedne důstojného pána do vzduchu a nechá ho tam viset i přes hlasité protesty farníků, kterým se tato forma nadpřirozena vůbec nezamlouvá... To už Jarda ví, že útratu nezaplatí, neboť na ni nemá, v opilecké pýše pak vyprovokuje Tea k pěstnímu souboji, po kterém končí opuchlý až do modra... Láska je však hodně mocná čarodějka. Ještě že má náš chlapec přátele - neviditelného Kercla a stále velmi živého pana Purkrábka...

5. Přepadení
V něm se náš hrdina - nesmělý poštovní doručovatel Jaroušek - a jeho kolegyně i parťák pan Purkrábek dostanou do opravdu nezáviděníhodné situace. "Jejich" maličký poštovní úřad je totiž přepaden bandou lupičů. Ti mají na hlavách černé kukly a ke všem okolo se chovají víc než neurvale. Přivolaná policie se nechová právě aktivně, a tak nezbývá, aby celou prekérní situaci vyřešil neohrožený hrdina. A právě tím se shodou okolností stává náš Jaroušek. Navíc - jeho mužný a odhodlaný zásah vidí opravdu všichni, včetně jeho vysněné Verunky i čím dál sympatičtější zahradnice Lídy, které navíc Jára za pomoci všudypřítomného ducha pana Kercla pomůže definitivně vyřešit i její patálie s otcem jejího nemanželského synka. A ještě navíc - to, co je už dlouho pozornějším divákům jasné - Lída a Jaroušek v sobě nacházejí stále větší a větší zalíbení...
6.
7.
Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pustina (2016) [TV minisérie]

00:20 - 01:20

43 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:50 - 01:50

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Křižovatka smrti 2 (2001)

23:30 - 01:20

93 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Šefové na zabití (2011)

23:45 - 01:45

78 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Reklama