Zari
ohodnotit

Oleg

Oļegs

Žánr:
Rok:
2019
Délka:
108 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Oleg
Oleg, řezník z Lotyšska, hledá východisko ze složité ekonomické situace v Bruselu. Když v důsledku křivého obvinění přijde o práci v masokombinátu a cestu mu zkříží charismatický Polák Andrzej, nabízející mu pomoc, zprvu se zdá, že se na něj usmálo štěstí… Juris Kursietis ve svém druhém celovečerním snímku předkládá divákům mnohovrstevnaté, mrazivě realistické drama, zobrazující osudy těch méně šťastných v srdci Evropské unie. Výrazného diváckého účinku dosahuje mimo jiné díky kontrastu tlumeného herectví Valentina Novopolského jako osudem vláčeného Olega a expresivního výkonu polského herce Dawida Ogrodnika v roli Andrzeje. Snímek měl premiéru v sekci Quinzaine des réalisateurs na letošním festivalu v Cannes.

Lenka Tyrpáková
MFF Karlovy Vary 2019


Popis / Obsah / Info k filmu Oleg
Mladý lotyšský mäsiar Oleg sa vylodí v Bruseli v nádeji, že si pomôže zo zložitej životnej reality. Onedlho však prácu stratí v dôsledku nespravodlivého obvinenia zo strany iného pracovníka. Ako zdanlivý anjel-záchranca sa ho ujme poľský charizmatický kriminálnik, ktorý mu sľubuje lepšiu budúcnosť. Oleg si postupne uvedomuje, že sa dobrovoľne ocitol v pasci, z ktorej niet východiska...

Nemilosrdný obraz o podobe moderného otroctva, ktorý sa odohráva v skrytom zákulisí výmenných transferov pracovnej sily medzi krajinami Európskej únie. Devízami nekompromisnej, ostrej realistickej snímky sú kamera, ktorá je akoby prilepená k protagonistovi príbehu, klaustrofóbna atmosféra prevažne nočných sekvencií, vyvážený temporytmus a civilné výkony hereckých a nehereckých predstaviteľov.

Art Film Fest Košice


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

3 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

11:15 - 12:15

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:30

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:15 - 12:20

48 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Reklama