Zari
ohodnotit

Násilníci

The Violent Men

Další název:
Rough Company; Smoky Valley; The Bandits
Žánr:
Rok:
1955
Délka:
96 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Násilníci
Ocitáme se na ranči Anchor (kotva). Jeho majitel John Parrish (Glenn Ford) se jej rozhodne prodat a odcestovat dál. Nicméně, nedaří se mu vyjednat dobrou prodejní cenu. Nešťastnou shodou náhod (vražda) je nucen zůstat. A nejenom zůstat, ale také bojovat. Jako válečný veterán se nebojí postavit komukoliv a jeho soupeři to nebudou mít lehké. Ke všemu se přidávají různé další problémy a také nevěra, která může bolet víc jak kulka v srdci.


Autor: Justik66

Popis / Obsah / Info k filmu Násilníci
Farmář John Parrish (Glenn Ford) se chce vrátit se svou snoubenkou na východ. Bývalý kapitán Unie a vysloužilec z občanské války je nucen nabídnout své pozemky a dobytek nejbohatšímu rančeru v kraji, majiteli ranče Anchor, Lee Wilkinsonovi (Edward G. Robinson). John se vydá na Anchor vyjednat prodejní cenu. Setká se nejprve s manželkou zmrzačeného Wilkinsona, která ho před svým mužem varuje. Martha Wilkinsonová (Barbara Stanwycková) má tajný poměr s rančerovým bratrem. Lee nabídne Parrishovi směšnou sumu, ale i tu je John ochoten přijmout. Když ale jeden z nájemných vrahů na popud Colea Wilkinsona (Brian Keith) Wade Matlock zabije zákeřně jednoho z Parrishových mužů Buda Hinkelmana, rozhodne se John zůstat a bojovat s ostatními farmáři za spravedlnost. Najatí bandité vypálí Johnovu farmu, ale zaskočí je v údolí ze zálohy Parrish se svými muži. Kapitán uplatňuje všechny svoje zkušenosti z války. Splaší stáda koní a dobytka a když mají rančerovi muži plné ruce práce, vnikne na Anchor a ranč podpálí. Martha svého muže nechá v plamenech a odjíždí za svým milencem do města. Na vypálený ranč se vrátí druhý den Wilkinsonova dcera Judith, která najde svého zraněného otce. Šerif obviní Johna a jeho muže z vraždy a sestaví trestnou výpravu, která má "psance" vypátrat a zabít. Najatí vrazi pustoší celé okolí. John se smíří s Lee Wilkinsonem, který se s dcerou vrací na Anchor. Lee rozpustí hordu zabijáku a v závěrečném souboji se utká Parrish s Colem.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Násilníci
Bývalý voják Unie chce prodat svůj ranč a společně se svou snoubenkou vyrazit na východ. Nízká cena, která je mu nabídnuta, ho donutí své rozhodnutí znovu zvážit.

Zdroj: AMC Networks International


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na cestě po Mazurských jezerec...

17:00 - 17:30

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství Johanky z Arku

16:55 - 17:55

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

21 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mary Young

Young Mary

Naposled navštívené:
Mary Young

Young Mary