Zari
ohodnotit

Monga

Báng-kah

Další název:
艋舺
Země:
Rok:
2010
Délka:
140 minut

Obsah filmu Monga

 
Film se odehrává na Taiwanu v osmdesátých letech, brzy po skončení vojenské diktatury. Příběh se soustředí na pět dospívajících chlapců, kteří spolu vytvoří Gang Princů. Mnich, Opičák, Drak, A-Po a Komár si užívají pocitu svobody, neohroženosti a pevného bratrského pouta.
Vypravěčem příběhu je Komár, který vyrůstal bez otce, a kluci z gangu jsou jeho první opravdoví přátelé. Být mladým gangsterem v tajpejské čtvrti Monga je romantické, Komár nachází i lásku v podobě mladé prostitutky Ning. Blíží se však události, které tuhle idylku rozmetají na kusy.

(Cinema Mundi 2011)

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Phreaker
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2011
Zajímavé drama umístěné do neokoukaného a   krásného města Taipei. Děj téměř dvou a   půl hodinového filmu se dělí na dvě dosti   rozdílné části. První část je místy až   poetická a zpracovává vnikající přátelství   mezi Komárem a ostatními kluky z gangu. Druhá   část je pak klasická gangsterka, ve které   nechybí násilí, souboje konkurenčních gangů,   přátelství až za hrob a v neposlední řadě   zrada.

I přes dlouhou stopáž filmu si   nepamatuji, že bych se v některé jeho části   nudil. Možná bych filmu trochu vytknul, že   poslední minuty filmu mi přišly poněkud moc   vykonstruované.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Monga (2010)Monga (2010)Monga (2010)Monga (2010)
Reklama