Zari
ohodnotit

Mladé srdcia

Další název:
Belasé bane; Mladá srdce
Žánr:
Rok:
1952
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
30.12.1952
Popis / Obsah / Info k filmu Mladé srdcia
Slovenský umělecký film z prostředí rudného dolu ve Slovenském Rudohoří. Důl vinou špatné organisace práce a nedůsledného uplatňování nových pracovních method soustavně neplní plán a výkyvy v plánu je nucen dohánět šturmovštinou. Zásluhou pokrokové methody těžby "šikminou" , kterou prosazuje skupina havířů v čele s Fedorčákem mladším a která se ukáže jako úspěšná, důl začne plán plnit rovnoměrně a bez šturmovštiny. Film chce ukázat právě tyto lidi a jejich činnost, lidi, kteří prosazují nové v našem životě proti starému. Je ovšem třeba říci že tuto základní myšlenku film netlumočí přesně a výrazně. Na druhé straně je třeba přiznat mu poctivou snahu agitovat touto myšlenkou k boji za prosazování nových, produktivnějších method práce na všech našich pracovištích, především v dolech.

Zdroj: Filmový přehled 23/1953


Popis / Obsah / Info k filmu Mladé srdcia
Film se odehrává v prostředí rudného dolu ve Slovenském Rudohoří, kde nám ukazuje příčiny neplnění plánu a význam pokrokové metody těžby, jejíž zásluhou se podaří rovnoměrně plnit plán.Hrdiny filmu jsou členové mládežnické brigády, která přijela na důl.

Autor/Zdroj: /Popis


Zlá organizácia práce a nedosledné uplatňovanie nových pracovných metód sú príčinou nesplneného plánu. Skupina baníkov však presadzuje novú úspešnejšiu metódu ťažby. Dramatický príbeh z prostredia rudných baní v Slovenskom rudohorí.
Renáta Šmatláková Katalóg slovenských celovečerných filmov

Autor/Zdroj: Šmatláková Renáta/Katalóg slovenských celovečerných filmov


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama