Zari
ohodnotit

Magické stříbro 2 [2k digital]

Blåfjell 2 - Jakten på det magiske horn

Další název:
Magic Silver
Země:
Rok:
2011
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
13.11.2014
„„I skřítkové mohou zažít velká dobrodružství.”“
Popis / Obsah / Info k filmu Magické stříbro 2
Norský režisér Arne Lindtner Nass divákům v roce 2011 přinesl volné pokračování dětské filmové pohádky Magic Silver (2009), kterou režírovala dvojice tvůrců Roar Uthaug a Katarina Launing. Tak jako první část, i Nassův fantazijní snímek má všechny atributy potřebné k tomu, aby zaujal velké i malé diváky.

Po nekonečně dlouhém podzimním spánku se modří skřítci probudili do té nejchladnější zimy, jakou kdy zažili. Malé údolí s hospodářstvím, kde žijí červení skřítci, je ohroženo obrovským ledovcem. Lidé už údolí opustili a červení skřítci budou muset brzy udělat totéž. Dokáže královna Fjellrose pomoci Drengovi, králi červených skřítků? Královna Fjellrose věří dávné pověsti o magickém modrém rohu, který dokáže změnit počasí. Před dávnými lety byl roh ukryt v útrobách Šedé hory. Když se ho královně podaří najít, bude moci změnit počasí a nechat ledovec roztát. Ale modří skřítkové nesdílejí její odhodlání a s plánem naopak nesouhlasí. Když byl totiž roh použit naposled, způsobil katastrofu. Navzdory protestům se ale Fjellrose a Drenge vydají na výpravu za legendárním rohem.

Působivé a výtvarně podmanivé filmové dobrodružství bylo na Norském mezinárodním filmovém festivalu v Hausgesunde nominováno na Nejlepší dětský film roku 2011. Magické stříbro - Hledání kouzelného rohu je natočeno ve 2D i 3D verzi s českým dabingem.
Filmeurope


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Magické stříbro 2
Po dlouhém podzimním spánku modří skřítci zaspali a probudili se v té nejchladnější zimě, co kdy zažili. Dole v údolí ohrožuje statek, ve kterém bydlí červení skřítci, obrovský ledovec. Lidé už statek opustili a červení skřítci brzo budou muset udělat to samé. Dokáže královna Fjellrose pomoci Drengovi, královi červených skřítků? Královna Fjellrose slyšela dávnou pověst o magickém modrém rohu, který dokáže změnit počasí. Před dávanými roky byl roh schován v Šedé hoře. Když se královně podaří roh najít, tak bude moct změnit počasí a nechat ledovec roztát. Ale ostatní modří skřítci jsou proti tomu, protože protože poslední použití rohu způsobilo katastrofu. I přes jejich varování se Fjellrose a Dreng vydají na výpravu za rohem.
Severský filmový klub


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Magické stříbro 2
Norská pohádka Arneho Lindtnera Naesse Magické stříbro – Hledání kouzelného rohu je volným pokračováním úspěšného snímku Julenatt i Blåfjell (2009, Magické stříbro; r. Katarina Launingová, Roar Uthaug), uvedeného u nás na zlínském festivalu. – Sotva se královna modrých skřítků Modrá růže a ostatní skřítci, kteří nosí modré čepičky, probudili z podzimního spánku, zjistili od krále červených skřítků Drenga, že hospodářství v údolí ohrožuje velký ledovec. Lidé se rozhodli odjet a skřítkové teď nemají komu ujídat. Modrá růže se od svého učitele dozví, že kouzelný stříbrný roh, který dokáže měnit počasí, je ukryt v Šedé hoře, protože naposled způsobil víc škody než užitku. Když se na něj zatroubí třikrát, vyvolá smrtonosný mráz a bouři anebo naopak oblevu. Záleží na tom, je-li obrácený nahoru či dolů. Modrá růže se přesto s Drengem pro roh vydá. Zjistí, že se ho zmocnil tlustý uhlobaron. Vyhnal z hory mechové troly a používá jej k vyvolání větší zimy, protože pak lidé kupují víc uhlí, které se tady těží. Modrá růže a Dreng se s pomocí mechového trola rohu zmocní a vyženou uhlobarona, jeho dva poskoky i horníky. Ledovec po dvojím zatroubení roztaje, lidé se vrátí, skřítkové zas mají komu ujídat a mohou se těšit na Vánoce.
-kat-, Filmový přehled 2014


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Magické stříbro (2009)

 Magické stříbro (2009)
Magické stříbro n
Julenatt i Blåfjell
Žánr: dobrodružný / rodinný
Země: Norsko
Režie: Katarina Launing, Roar Uthaug

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Společně to zvládnem!

20:10 - 21:25

37 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Poslední ostří hoši (1976)

20:30 - 22:10

17 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

20:20 - 21:40

27 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Zrádci

20:15 - 21:35

32 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Fernand Fabre

Fabre Fernand

Dáma jménem Laura

Dáma jménem Laura

Rich Irvine

Irvine Rich

Naposled navštívené:
Fernand Fabre

Fabre Fernand

Dáma jménem Laura

Dáma jménem Laura

Rich Irvine

Irvine Rich