Zari
ohodnotit

Newyorská romance [2k digital]

Begin Again

Další název:
Begin Again. Can a Song Save Your Life?; Love Song
Rok:
2013
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
10.7.2014
Popis / Obsah / Info k filmu Newyorská romance
Gretta se se svým dlouholetým přítelem přestěhuje do New Yorku, aby si splnili svůj sen a stali se úspěšnými muzikanty. Když však její přítel získá sólový kontrakt, opustí ji kvůli slávě a sólové kariéře. Všechno se však změní, když Gretta potká během svého vystoupení v místním baru hudebního producenta, který je uchvácen jejím talentem.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Newyorská romance
Gretta (Keira Knightley) a její přítel Dave (Adam Levine) jsou spolu již od vysoké školy a společně skládají hudbu. Když Dave podepíše smlouvu s jednou z největších nahrávacích společností, odstěhují se spolu do New Yorku, aby zde začali život, o kterém vždycky snili. Dave však rychle nabytou slávu neustojí a brzy Grettu opustí. Všechno se však změní, když Gretta potká během svého vystoupení v zapadlém baru v East Village bývalého hudebního producenta Dana (Mark Ruffalo). Ten na tom taky není zrovna nejlíp a svoje zkrachovalé manželství a nedávný vyhazov z práce utápí v alkoholu. Když ji pak uvidí vystupovat, rozhodne se vsadit všechno na její talent a nahrát netradiční album přímo v ulicích New Yorku. Z náhodného setkání dvou zklamaných lidí se tak začne rodit hudba, která možná nedobyje svět, ale rozhodně si získá srdce všech.

A-Company Czech


Popis / Obsah / Info k filmu Newyorská romance
Scenárista, režisér a bývalý basista a zpěvák skupiny The Frames John Carney se tématem romantické komedie Love Song vrací (tentokrát s hvězdným obsazením a s vyšším rozpočtem) ke svému úspěšnému filmu Once (2007, Once) a hledá odpověď, zda píseň může zachránit život (původní název snímku Can a Song Save Your Life? se objeví na plátně na začátku úvodních titulků. Název byl později změněn na Begin Again (česky Začít znovu). – V malém newyorském klubu britská písničkářka Gretta okouzlí svým vystoupením podnapilého, kdysi známého hudebního producenta Dana; rád by s ní natočil album. Muž žije odloučeně od manželky, hudební publicistky Miriam, a pubertální dcery Violet a má za sebou smolný den. Mimo jiné ho vyhodil partner Saul z jejich hudební firmy. Mladá žena, která se právě rozešla po pětiletém soužití s úspěšným zpěvákem Davem kvůli jeho nevěře, si vybavuje, jak byli po příjezdu do New Yorku šťastní. Dave nahrával a koncertoval, ona psala písně a dělala holku pro všechno. Po rozchodu se nastěhovala ke kamarádovi ze studií, pouličnímu muzikantu Steveovi. – Dan vezme Grettu za Saulem, ale bezvýsledně. Dostanou nápad natočit album venku v New Yorku. Muž sežene pár muzikantů a začnou pracovat v ulicích, v metru, v Central Parku nebo na střeše. S financemi jim pomůže úspěšný rapper Troublegum, který nezapomněl, komu vděčí za svůj úspěch. Dan se během nahrávání sblíží s manželkou i s dcerou, která si v kapele zahraje na kytaru. Saulovi se album líbí. Dan dostane zpátky své místo a vrátí se k rodině. Dave se chce dát s Grettou zase dohromady a pozve ji na koncert. Zahraje tam její píseň Love Song v aranžmá, jaké si přála. Ona ví, že je to jeho vyznání, ale odejde. Gretta se rozhodne dát písničky na internet. Dan, i když je to proti jeho profesním zájmům, jí vyhoví. Opět pomůže Troublegum, když dá odkaz na album na Twitter. – Ve snímku se kromě hvězd objeví několik hudebníků, mj. frontman skupiny Moon 5 Adam Levine jako Dave, rappeři Cee Lo Green a Yasiin Bey. Hudba je zde všudypřítomná a romantická. Písně se z velké části natáčely v autentickém prostředí a Keira Knightleyová nazpívala své party sama.
–kat-, Filmový přehled 2014


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 05:59

14 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

05:15 - 05:45

29 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

59 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:00 - 05:55

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama