Zari
ohodnotit

Newyorská romance [2k digital]

Begin Again

Další název:
Begin Again. Can a Song Save Your Life?; Love Song
Rok:
2013
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
10.7.2014
Popis / Obsah / Info k filmu Newyorská romance
Gretta se se svým dlouholetým přítelem přestěhuje do New Yorku, aby si splnili svůj sen a stali se úspěšnými muzikanty. Když však její přítel získá sólový kontrakt, opustí ji kvůli slávě a sólové kariéře. Všechno se však změní, když Gretta potká během svého vystoupení v místním baru hudebního producenta, který je uchvácen jejím talentem.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Newyorská romance
Gretta (Keira Knightley) a její přítel Dave (Adam Levine) jsou spolu již od vysoké školy a společně skládají hudbu. Když Dave podepíše smlouvu s jednou z největších nahrávacích společností, odstěhují se spolu do New Yorku, aby zde začali život, o kterém vždycky snili. Dave však rychle nabytou slávu neustojí a brzy Grettu opustí. Všechno se však změní, když Gretta potká během svého vystoupení v zapadlém baru v East Village bývalého hudebního producenta Dana (Mark Ruffalo). Ten na tom taky není zrovna nejlíp a svoje zkrachovalé manželství a nedávný vyhazov z práce utápí v alkoholu. Když ji pak uvidí vystupovat, rozhodne se vsadit všechno na její talent a nahrát netradiční album přímo v ulicích New Yorku. Z náhodného setkání dvou zklamaných lidí se tak začne rodit hudba, která možná nedobyje svět, ale rozhodně si získá srdce všech.

A-Company Czech


Popis / Obsah / Info k filmu Newyorská romance
Scenárista, režisér a bývalý basista a zpěvák skupiny The Frames John Carney se tématem romantické komedie Love Song vrací (tentokrát s hvězdným obsazením a s vyšším rozpočtem) ke svému úspěšnému filmu Once (2007, Once) a hledá odpověď, zda píseň může zachránit život (původní název snímku Can a Song Save Your Life? se objeví na plátně na začátku úvodních titulků. Název byl později změněn na Begin Again (česky Začít znovu). – V malém newyorském klubu britská písničkářka Gretta okouzlí svým vystoupením podnapilého, kdysi známého hudebního producenta Dana; rád by s ní natočil album. Muž žije odloučeně od manželky, hudební publicistky Miriam, a pubertální dcery Violet a má za sebou smolný den. Mimo jiné ho vyhodil partner Saul z jejich hudební firmy. Mladá žena, která se právě rozešla po pětiletém soužití s úspěšným zpěvákem Davem kvůli jeho nevěře, si vybavuje, jak byli po příjezdu do New Yorku šťastní. Dave nahrával a koncertoval, ona psala písně a dělala holku pro všechno. Po rozchodu se nastěhovala ke kamarádovi ze studií, pouličnímu muzikantu Steveovi. – Dan vezme Grettu za Saulem, ale bezvýsledně. Dostanou nápad natočit album venku v New Yorku. Muž sežene pár muzikantů a začnou pracovat v ulicích, v metru, v Central Parku nebo na střeše. S financemi jim pomůže úspěšný rapper Troublegum, který nezapomněl, komu vděčí za svůj úspěch. Dan se během nahrávání sblíží s manželkou i s dcerou, která si v kapele zahraje na kytaru. Saulovi se album líbí. Dan dostane zpátky své místo a vrátí se k rodině. Dave se chce dát s Grettou zase dohromady a pozve ji na koncert. Zahraje tam její píseň Love Song v aranžmá, jaké si přála. Ona ví, že je to jeho vyznání, ale odejde. Gretta se rozhodne dát písničky na internet. Dan, i když je to proti jeho profesním zájmům, jí vyhoví. Opět pomůže Troublegum, když dá odkaz na album na Twitter. – Ve snímku se kromě hvězd objeví několik hudebníků, mj. frontman skupiny Moon 5 Adam Levine jako Dave, rappeři Cee Lo Green a Yasiin Bey. Hudba je zde všudypřítomná a romantická. Písně se z velké části natáčely v autentickém prostředí a Keira Knightleyová nazpívala své party sama.
–kat-, Filmový přehled 2014


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Maigret a hlava muže (1996) [T...

22:50 - 00:30

54 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

ČT2 - Kachna na pomerančích (1975)

23:40 - 01:25

4 minut již uběhlo
101 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:30 - 00:25

14 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

23:30 - 00:10

14 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Paul Groesse

Groesse Paul

Edward Cecil

Cecil Edward

Jejich šance byla nulová

Jejich šance byla nulová

Boj sa skončí zajtra

Boj sa skončí zajtra
Boj sa skončí zajtra

Naposled navštívené:
Paul Groesse

Groesse Paul

Edward Cecil

Cecil Edward

Jejich šance byla nulová

Jejich šance byla nulová

Boj sa skončí zajtra

Boj sa skončí zajtra
Boj sa skončí zajtra