Zari
ohodnotit

Lék pro Lorenza

Lorenzo's Oil

Další název:
Lorenzův lék; Lorenzův olej; Liek pre Lorenza (SK)
Žánr:
Rok:
1992
Délka:
130 minut
„Někteří lidé dovedou dělat zázraky.“
Popis / Obsah / Info k filmu Lék pro Lorenza
Po návratu z východní Afriky si učitelka stěžuje na chování malého Lorenza. Po několika vyšetřeních to vypadá, že Lorenzo je jen hyperaktivní. Jeho agresivita se však stupňuje, a tak dojde na podrobnější vyšetření – ta ukáží, že se jedná o vrozenou poruchu metabolismu, způsobující nezvratnou degeneraci mozku a nakonec i smrt. Lékaří ho léčí konzervativními metodami, chlapcův stav se však stále zhoršuje. Rodiče odmítají dát syna do ústavu a pečují o něj doma. Oba začnou studovat různé odborné medicínské materiály, až narazí na trochu nadějnou informaci. Přes nedůvěru odborníků seženou Lorenzovi čistou kyselinu olejovou v jedlé formě a začnou ji Lorenzovi podávat. V té době již chlapec neslyší, nemluví, nevnímá a nehýbá se, nepřijímá potravu, a navíc trpí silnými záchvaty. Jeho stav se po podávání kyseliny pomaloučku začíná zlepšovat, ale pak se pozitivní proces znovu zastaví. Otec už chce vše vzdát, ale matka pátrá v literatuře dále. Nakonec najde zmínku o způsobu, který se používá k léčení zvířat, na člověku ještě nikdy zkoušen nebyl. Na vlastní riziko se rozhodne vyzkoušet i tuto metodu…


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Lék pro Lorenza
Pravdivý příběh o chlapci postiženém onemocněním ADL (Adrenoleukodystrofie) a jeho rodičích, kteří neúnavně bojují za jeho uzdravení.
28. Letní filmová škola

Autor/Zdroj: /Letní filmová škola


Odeoneovi se dozvědí od lékaře, že jejich pětiletý syn trpí nevyléčitelnou chorobou. Není znám žádný léčebný postup ani lék a Lorenzovi zbývají snad jen dva roky života. Manželský pár svede úspěšnou bitcu s časem i se zdravotnickým zařízením, aby zachránil život svého syna.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

01:05 - 01:30

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:45 - 01:45

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Equalizer (2014) [2k digital]

22:40 - 01:15

147 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

01:00 - 02:00

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Reklama