Zari
ohodnotit

Kořeny minulosti [TV film]

Seeds of Yesterday

Žánr:
Země:
Rok:
2015
Délka:
86 minut

Komentáře k filmu Kořeny minulosti

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 1
Jaruna.cimrman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.8.2018
Rodinné sídlo Foxworthů
4. pokračování filmu   Květiny v podkroví

Tento díl   tetralogie mně byl přímo   odporný. Děj se odehrává v   době, kdy děti Chrise a   Cathy jsou už dospělé a   zakládají si své rodiny.   Také Bart je dospělý, v   minulosti se léčil s   psychickými problémy v   léčebně a i doma musí   brát léky. Zdá se, že je   už psychicky vyrovnaný, ale   to je jen zdání. V obsahu   filmu je uvedeno mylně, že   jeho otec je Malcolm a jeho   matka Cathy. To není pravda.   Jeho otec byl Bart, manžel   jeho babičky, který ale   nebyl otcem Cathy. Malcolm byl   pradědečkem Barta. Proto   netuším, jak by mohl zdědit   po něm tu jeho příšernou   povahu. Bartův otec, Bart byl   hodným člověkem, vůbec   neměl špatnou povahu,   akorát jednou podlehl   nástrahám krásné Cathy,   která se tím, chtěla   pomstít své matce Corrine a   netušila, že s ním   otěhotní.
Bart měl   již jako dítě zvláštní,   trochu zlomyslnou povahu a   hlavně dost záviděl svému   staršímu bratrovi Jorymu.   Že je hezčí než on, že   má úspěch u holek a je   oblíbený u rodičů. Prostě   na něho žárlil. Žárlil   také na malou Cindy a chtěl   se jí dokonce zbavit, utopit   ji. Potom se jeho chování   ještě zhoršilo, když ho   sluha John Amos naočkoval   řečmi o jeho předkovi   Malcolmovi. Který byl velice   panovačný, zlý, zarputilý   a nesnášenlivý člověk,   ale v životě velmi   finančně úspěšný. No a   malý Bart se mu chtěl ve   všem vyrovnat, i v té jeho   bezohlednosti. Vlastně to mu   způsobilo ty psychické   potíže - schizofrenii.
V tomto díle, které se   odehrává v rekonstruovaném   sídle, které Bart zdědil po   své babičce Corrine,   vyvěrá na povrch to   nejhorší z Bartovy povahy.   On je schopen nejhoršího a   chtěl by si získat   náklonnost lidí, jenže   když se necítí   zbožňován, tak se mstí,   že by zabil. Vina je v tom,   že nebere léky na   schizofrenii. Nakonec zjistí,   že je sám, že o všechny,   kteří ho měli rádi,   přišel kvůli své   sobeckosti. Vzpamatuje se, až   je pozdě. Jeho otec Chris,   který ho měl moc rád,   umřel při autonehodě.   Teprve potom si uvědomuje, co   pro něho znamenal a že mu   moc chybí.
Tento díl   sice není ztráta času, dá   se zkouknout, ale já bych ho   ani netočila, kdyby mohlo   být po mém. Takový trochu   přitažený za vlasy.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

15:45 - 16:35

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - 1938: Chamberlain chce mír s H...

16:05 - 16:30

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

35 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

35 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama