Zari
ohodnotit

Zabiják Joe

Killer Joe

Další název:
Zabijak Joe (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
103 minut
„Jakou cenu má lidský život?“
Popis / Obsah / Info k filmu Zabiják Joe
POZOR SPOILER

Mladý Chris přichází za svým otcem do obytného přívěsu. Uvítá jej bobr jeho současné manželky Sharly. Doma se s ní Chris pohádá a otci vysvětlí, co se stalo. Když jej matka, tedy vlastní matka, vyhodila a ukradla mu dvě dávky koksu, dostal se do velkých potíží. Stal se tak totiž dlužníkem a hrozí mu smrt. Ale on ví, kde splašit padesát tisíc dolarů. Totiž z pojistky své matky Adelle. A na její smrt má dokonce člověka, a to policistu Joea. Vraždy dělá jako melouchy. Pojistka, tedy peníze z ní, jsou prý adresovány na Dottie, což je Chrisova sestra. Za vraždu bere Joe dvacet táců. Jenže se musí ukecat, aby s placením počkal. Joemu se to nelíbí, ale pak souhlasí a jako zálohu požaduje Dottie. Ta se tedy po večeři s ním musí svléci, pak si obléci jiné šaty, a s Joem se „bavit“. Druhý den Chrise čapnou muži od šéfa Diggera, kterému dluží peníze, a dost řádně si jej podají. Joe bydlí u Dottie a pospává s ní. To začíná Chrise štvát, a tak akci s matkou odvolává. Ale Joe mu ukáže její mrtvolu v kufru auta. Pak to nastraží jako nehodu, a jeho úkol je splněn. Jenže pak se objeví zcela drobný zádrhel. Pojistka není adresována na Dottie, ale na Adellina milence Rexe. To se zúčastněnými dost řádně zamává. A pak se prořekne Sharla. Ostatní toto prořeknutí nepochopili, ale Joe ano. Protože on ví něco navíc. Okamžitě na Sharlu tvrdě uhodí. Situace je zapeklitá a do toho přichází Chris a vytáhne na Joeho zbraň…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Zabiják Joe
Má každý lidský život svou cenu Takovou otázku si klade dvaadvacetiletý Chris Smith (Emile Hirsch – Útěk do divočiny, Milk), drogový dealer z malého města, který by se nejraději na svou špinavou práci vykašlal. Když ale Chrisovi jeho vlastní matka ukradne všechny zásoby, nezbývá mu než někde sehnat 6 tisíc dolarů, a to rychle, jinak zemře. V zoufalství požádá o pomoc svého otce Ansela (Thomas Haden Church – Bokovka, Spider-Man 3) a společně vymyslí plán: Chrisova matka, pochybná existence bez jakýchkoliv dobrých vlastností, uzavřela životní pojištění, které by víc než pokrylo její dluh. Má to jen jeden háček. Aby mohly být peníze vyplaceny, ona musí nejprve zemřít. Joe Cooper (Matthew McConaughey – Obhájce, Lemra líná, Jak ztratit kluka v 10 dnech, Čas zabíjet) je nejen detektiv, ale také vášnivý nájemný vrah s šarmem a chováním pravého gentlemana z jihu. “Zabiják Joe” by se úkolu s velkou chutí zhostil, ale spoušť nezmáčkne, dokud na stole neuvidí 25 tisíc dolarů v hotovosti. Tolik ale Chris s Anselem nemají, proto v beznadějné situaci kývnou na Joeovu “laskavou” nabídku. Ten je ochotný odložit platbu výměnou za Chrisovu přitažlivou a zdánlivě nevinnou mladší sestru Dottie (Juno Temple – Dirty Girl, Temný rytíř povstal, Tři mušketýři), kterou si nechá v zástavě až do chvíle, kdy bude vyplaceno pojistné a on obdrží svou odměnu. Všechno se zdá jednoduché, ale zdání klame.

Bontonfilm


Popis / Obsah / Info k filmu Zabiják Joe
Chris se životem protlouká jako drogový dealer. Jeho zásoby mu ukradne vlastní matka, a tak se Chris ocitá v nezáviděníhodné situaci. Dluží totiž místnímu lichváři šest tisíc dolarů, a pokud příslušný obnos nesežene hodně rychle, lichvář ho nechá zabít. Chris se dozví, že jeho matka uzavřela velmi vysokou životní pojistku. K tomu, aby mu spadla do klína, mu může dopomoci šarmantní policista Joe Cooper, který si ve volném čase přivydělává jako nájemný zabiják. Joe ale spoušť nezmáčkne dřív, než dostane peníze v hotovosti. Je ale ochotný udělat výjimku, když mu do zástavy Chris dá svou mladší sestru Dottie. Dokud nebudou peníze, může si Joe s Dottie dělat, co chce.

Zdroj: Nova


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

00:55 - 01:20

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - První dny

00:35 - 01:05

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:05 - 01:10

57 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:35 - 01:30

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Reklama