Zari
ohodnotit

Hrbáč Lagardere

Lagardère

Další název:
Hrbáč Lagardére (SK)
Země:
Rok:
2003
Délka:
145 minut, 200 min. delší verze
Premiéra v ČR:
2003
„Láska, intriky, přátelství, zrada...“
Popis / Obsah / Info k filmu Hrbáč Lagardere
Láska medzi Inéz de Nevers (Clio Baranová) a jej partnerom vyvrcholila nielen porodením dieťaťa, ale aj tajným sobášom. Zálusk na Inéz však má aj Philippe de Gonzague (Yvon Back), ktorý neváha použiť všetky prostriedky, aby ju získal. A keď to nejde ináč, pristúpi aj k vražde v súboji s jej manželom ho zabije. Na súboji je prítomný aj Henri de Lagardére (Bruno Wolkowitch), ktorému manžel Inéz kedysi predtým pomohol a vlastne mu zachránil život a teraz mu on splatí svoj dlh, berie jeho dieťa, odnesie ho na odľahlé miesto a tam malú dcérku v tajnosti vychováva. Inéz, ktorá tak prišla nielen o milovaného manžela, ale aj o dieťa, celý čas žije v nádeji, že dieťa žije a časom sa určite nájde. Medzitým však Philippe čoraz nástojčivejšie nalieha, aby sa Inéz zaňho vydala. A je to opäť Lagardére, ktorý ju zachráni pred znásilnením a stále drží ochrannú ruku nielen nad dcérou Aurórou, ale aj nad ňou. Napriek tomu, že žije pod jednou strechou s krásnou mladou slečnou, nezamiluje sa do tejto nevlastnej dcéry, ale v hĺbke svojho srdca stále ľúbi Inéz...

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hrbáč Lagardere
Hrbáč Lagardére je romantický příběh z historické Francie. Začíná setkáním vévody Phillipa de Nevers a šermíře Henriho Lagardéra, sirotka, jehož vychovali šermířští mistři Passpoil a Cocardasse. Ačkoliv je vévoda Lagardérovým pánem, vznikne brzy mezi oběma muži pevné přátelství. Vévoda Phillipe miluje krásnou Inés, jejíž otec však jejích vztahu nepřeje. Z lásky obou milenců se narodí děvčátko a dostane jméno Aurore. Phillipe a Inés uzavřou tajný sňatek. Zdá se, že dobrým přítelem vévodovým je kromě Lagardéra také jeho bratranec Phillipe de Gonzague. Nikdo netuší, že právě on vévodu de Nevers nejvíce nenávidí a sám touží pro krásné šlechtičně Inés.

Vévoda de Nevers a Lagardére projízdějí lesem. Vezou s sebou malou Neversovu dcerku. Jsou přepadeni bandou ozbrojených mužů. Lagardére statečně brání svého pána, zdá se, že oba zdatní šermíři nad útočníky zvítězí. Náhle se však objeví maskovaný muž a zákeřně bodne vévodu do zad. Vévoda Phillipe umírá Lagardérovi v náručí. Prosí ho, aby se postaral o jeho dítě a prozradí mu tajemství svého šermířského seku. Poté vydechne naposled. Lagardére přísahá pomstu za zemřelého pána. Rozhodne se, že najde všechny členy vražedné bandy, tedy i ty, kteří stačili zranění utéci, a pomstí vévodovu krev. Hlavní vrah však zůstává utajen. Avšak on má na svém těle od Lagardérova meče velké poznávací znamení – Lagardére mu probodl dlaň, tudíž tímto následkem musí být zcela jistě velká jizva, podle níž Lagardére chce vraha svého pána identifikovat.

Mezitím však uplyne dlouhých 17 let. Lagardére s malou Aurore se ukrývá ve Španělsku spolu s věrným Passpoilem. Žije zde pod jménem Mistr Luis a pro malou Aurore vystupuje jako její kmotr. Dívka netuší svůj pravý původ. Lagardére často cestuje po světě. Hledá vrahy svého pána. Na všech mužích je již vykonána pomsta, zbývá jeden jediný – maskovaný muž s probodnutou dlaní.

Mezitím v Paříži odolává Inés milostným návrhům Gonzagua. Vévoda vystupuje jako její přítel, utvrzuje truchlící vdovu v domnění, že vrahem jejího muže je Lagardére, který také unesl její dceru. Inés touží alespoň znovu spatřit své dítě a i přesto, že Gonzagua nemiluje, dává slib provdati se za něho, pokud její dceru najde. Gonzague musí pátrat po pravé Aurore, jíž však hodlá navždy umlčet. Právě po 17ti letech jeho zvědové zjistí, že dívka žije s Lagardérem říkající si Luis ve Španělsku. Gonzague posílá vrahy, aby zabili dívku i její ochránce. Lagardére však v době útoku není přítomen, dívka ukryje Paspoila do sudu a sama skočí do studny. Předtím jí Gonzaguovi muži strhnou medailón, který jí věnovala při narození její matka. Aurore se podaří zachránit a z hořící chatrče vyprostí také ukytého Paspoilla. Naléhá, aby jí prozradil celé tajemství jejího života. Paspoil odmítá, dívka se proto sama vypraví zjistit pravdu o svém původu. Přítel Cocardasse nechtíc prozradí dívce zbytek pravdy, již ona částečně tuší. Otec byl zákeřně zavražděn, její matkou je Inés, vdova po vévodu de Nevers, žijící na zámku vévody de Gonzague. V přestrojení sledují dívka svou matku a odhaluje, že se za ni vydává jiná dívka. Jedná se o prostitutku Flore, jíž najal sám Gonzague a podstrčil jí medailón pravé Aurore. Inés netuší zradu a neznámou dívku vítá jako vlastní dceru, která ji na příkaz Gonzagua převypráví smyšlený příběh o tom, jak byla Lagardérem krutě týrána.

Lagardére již tuší, kdo je vrahem jeho pána. Čas pomsty se blíží. V přestrojení za hrbáče s maskou na obličeji se dostane do Gonzaguovy blízkosti a získá si jeho důvěru. Podaří se mu zastrašit Flore, zaplatí jí cestu do Luisiany a nechá ji podepsat přiznání k podvodu, získá zpět i medailón pravé Aurore. Pokouší se varovat Inés, avšak jejich hovor je vyslyšen Gonzaguem. Lagardére odhaluje svou pravou totožnost. Dojde k bitce mezi ním a Gonzaguovými muži. Lagardére je však přemožen a uvrhnut do vězení. Gonzague nařídí jeho popravu. Té je přítomen také francouzský ambasador. Dochází k odhalení tajemství. Inés představuje svou nalezenou dceru, tentokrát již pravou Aurore, jíž vyhledala na základě rozhovoru s Lagardérem. Lagardére upozorní na zranění Gonzaguovo. Představitel francouzské moci povoluje šermířský střet mezi Lagardérem a Gonzaguem. Smrt vévody de Nevers je pomstěna. Lagardére vítězí nad vrahem svého pána, jehož tělo je svrženo z hradeb. Ambasador uděluje Lagardérovi nejen milost, ale také titul rytíře. Avšak ještě jedna odměna čeká věrného a statečného Lagardéra. Tou odměnou je srdce krásné Inés.


Autor: Hortensie

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama