Zari
ohodnotit

Hořický pašijový film

Rok:
1897
„Záznam pašijového představení v Hořicích na Šumavě“

Komentáře k filmu Hořický pašijový film

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 1
Jirout.p
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2010
Historie
S ohledem na značnou délku   Hořických pašijových her   (přes 3 hodiny) byl původní   materiál zkrácen na 50   minut, přičemž konečný   záznam obsahoval základních   12 obrazů s   nejikoničtějšími výjevy   ze života Krista.
Premiéra filmu proběhla   22. listopadu v Akademii hudby   ve Filadelfii. Finální   projekce ve Spojených   státech byly doprovázeny   živou varhanní hudbou a   později i pěveckými   vystoupeními a přednáškami   a celková délka prezentace   se pohybovala okolo 90   minut.
Kritika přijala   film velmi dobře. Přes   nedostatky jak technické, tak   i herecké, zdůrazňovala   autenticitu záznamu,   přičemž zvláště   vyzdvihovala zapálení   hořických herců. Film   sklidil největší úspěch   především v amerických   náboženských kruzích a   premiér se účastnili i   nejvyšší církevní   představitelé.
Z   Filadelfie se projekce   přesunula do Bostonu a   nakonec do New Yorku, kde   proběhla premiéra 14.   března 1898. (výtažek z   www.wikipedia.org)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama