Zari
ohodnotit

Heidi

Další název:
Heidi, děvčátko z hor
Žánr:
Rok:
1937
Délka:
88 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Heidi
"Heidi, děvčátko z hor". Tento americký film byl vytvořen s citlivým zřetelem k zájmům dětského světa. Má pohádkový rámec a pohádkové rozdělení lidí na dobré a zlé, při čemž dobro je ve filmu odměněno a zlo potrestáno. Děti zde určitě našly mnoho z toho, co jim bylo blízké. Dovádivou kamarádku, která provádí různá nevinná šibalství, avšak je při tom hodná, soucitná a i rozumná. Prožívaly s ní radost z úplné volnosti na horách, kde se nechodí do školy a zase úzkost, když má Heidi být prodána cikánce, která jí už svazuje ručky.

Tančí s ní jistě na zámeckém plese i menuet, o kterém se Heidi dovídá v pohádkové knížce. Shirley Temple zde hrála úlohu sirotka Heidi, která se z rukou hrubé tety dostane k dědečkovi do hor. Svou dětskou roztomilostí změní tohoto morousovitého podivína a samotáře tak, že se znovu vrátí k lidem. Pak je Heidi odvlečena násilím do bohatého domu, kde se jí stýská po dědečkovi a po krásné volnosti v horách.

Ale i zde je jako všude, požehnáním svého okolí a dopomůže ke zdraví nemocnému děvčátku, kterému je veselou společnicí. Na konec se zase setká se svým dědečkem a s milými horami a je úplně šťastná.

Nejpěknější jsou v tomto filmu scény, určené k pobavení dětských diváků. Zvláště pak výjevy s opičkou a s prvními Shirleyinými pokusy v dojení koz jsou totiž plné přirozeného humoru a strhovaly k smíchu jistě i dospělé diváky. Shirley hrála jako vždycky dobře a byla všude roztomilá ve svém tyrolském kroji, který jí dospělým střihem dodával komické rozšafnosti.


Autor: Asmodej

Popis / Obsah / Info k filmu Heidi
Film je o dievčatku Heidi , ktoré žije na horskej samote v horách so dvojim dedúškom .Heidi , miluje divokú prírodu , a na samote je šťastná .Príde k nim však jej teta , ktorá slúží u obchodníka Sesemanna a napriek odporu starého otca ju zoberie so sebou .Heidi má za úlohu robiť spoločnosť ochrnutej Klárke .Heidi sa k nej citovo naviaže a spôsobí malý zázrak , Klára začne opäť chodiť . Sesemann by ju chcel adoptovať , ale keď vidí ako jej deduško chýba , dovolí jej aby sa vrátila , naspäť k nemu.Jej návrat , neskôr urovná aj dávný spor medzi dedinčanmi a jej deduškom.


Autor: pataamat

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

2 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Magické hlubiny (2018) [TV cyk...

12:20 - 12:50

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

2 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:25 - 12:25

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama