Zari
ohodnotit

Harlowová

Harlow

Další název:
Jean Harlow
Rok:
1965
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
1965
„Představovala bohyni lásky pro celý svět, ale nikdo ji nedokázal vnímat jako obyčejnou ženu...“
Popis / Obsah / Info k filmu Harlowová
Film je téměř biografickým zpracováním života úspěšné herečky Jean Harlow - blonďaté sexbomby, nejdříve v éře němého filmu, a později ve filmu zvukovém. Hrála s předními hereckými hvězdami své doby - Robertem Taylorem, Clarkem Gablem, Cary Grantem, Spenecerem Tracym aj. Kopíruje její život až do dne jejího tragického úmrtí ve 26 letech - v té době natáčela s C. Gablem film Saratoga, který byl dokončen pomocí dublerek až po její smrti. Herečce Carroll Baker se zřejmě podařilo nečekané... tento film byl diváky ve své době velmi navštěvovaný.

Píseň (text, hudba) zpěv: Lonely Girl - (Ray Evans, Jay Livingston) Bobby Vinton


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Harlowová
Americká herečka Jean Harlowová (1911–1937) patřila mezi první divy Hollywoodu. Mladičká blondýnka se proslavila v rolích zosobňujících bohyni lásky, v níž se snoubí krása a erotika. Ve 30. letech 20. století se stala prvním opravdovým blonďatým sexsymbolem přesně podle představ zástupců hollywoodských studií, kteří její krásu prezentovali pro masovou spotřebu. Ze střípků jejího pestrého životního osudu volně vychází scénář snímku Harlowová podle stejnojmenné intimní biografie z pera Irvinga Shulmana. Ústřední roli Jean Harlowové ztvárnila jedna z jejích blonďatých nástupkyň Carroll Bakerová, která byla v tehdejší době považována za další Marilyn Monroe...

Osobní příběh Jean Harlowové začíná v době, kdy se snaží ve světě showbyznysu prorazit díky svému hereckému talentu. Pro mocné muže ve filmové branži ale nepředstavuje nadějnou hereckou osobnost, nýbrž pouhý sexuální objekt a atraktivní rekvizitu. V křehkém těle se ale skrývá žena silná jako socha z mramoru, která odolává svodům filmových producentů. Jejím agentem se stává Arthur Landau (Red Buttons), který jí zajistí několik menších rolí. Krásná a temperamentní Jean představuje neobroušený diamant, který odráží nevinnost i smyslnost, díky tomu se konečně stává žádanou filmovou herečkou. Bezohledný hollywoodský systém z ní sice učiní hvězdu první velikosti, ale v osobním životě ztrácí právo být obyčejnou dcerou a manželkou. Jean touží po pravé lásce, ale žádný partner ji nedokáže vnímat jako ženu s obyčejnými obavami a problémy. Neuvážený sňatek s filmovým producentem Paulem Bernem (Peter Lawford) vyústí v tragickou událost, která zdrcenou Jean dohání k alkoholismu a osobní sebedestrukci.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

6 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

31 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:50 - 07:20

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anurag Singh

Singh Anurag

Naposled navštívené:
Anurag Singh

Singh Anurag